• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioene Plasschaert zeilt naar brons op olympisch water

  Emma Plasschaert is opnieuw op het podium geëindigd. In de Wereldbekermanche in Japan meerde de wereldkampioene als 3e aan. Het leverde België een olympisch ticket op voor 2020 op.

  Kijk hier naar de medaillerace met Emma Plasschaert:

  Uitslag Laser Radial (v)

  Fase per fase

  1. 10 uur 22. Bouwmeester outstanding. De zege in de Laser Radialklasse lag al vast. Marit Bouwmeester domineerde de Wereldbeker in Japan, die door slechte weersomstandigheden van 11 naar 8 regatta's werd ingekort. De olympische kampioene won ook de medaillerace. Josefin Olsson uit Zweden kaapte het zilver weg.
  2. 10 uur 20. Olympisch ticket. Met haar 3e plaats heeft Emma Plasschaert België ook verzekerd van een ticket in de Laser Radialklasse voor de Spelen van 2020. Die olympische zeilwedstrijden worden ook in Enoshima gevaren.
  3. 10 uur 19. Emma Plasschaert heeft moeten knokken voor haar 3e plaats. Net voor de start van de medaillerace kreeg ze een strafrondje aangesmeerd. Plasschaert moest een inhaalrace varen en concentreerde zich op haar bronzen plak. Dat lukte, de Britse zeilster Snellgrove kreeg haar niet te pakken.
  4. 10 uur 17. Brons voor Plasschaert, Carlier 42e. Emma Plasschaert is op de 3e plaats geëindigd in de eerste Wereldbekermanche van het seizoen. In Enoshima zeilde ze vanochtend naar de 4e plaats in de medaillerace. Maité Carlier beëindigde haar week zaterdag al met een 42e plaats.
  5. 16-09-2018.
  6. 11 uur 08. Plasschaert klimt naar de 3e plaats. Emma Plasschaert is opgeklommen naar de 3e plek in de Laser Radial-klasse. Ze profiteerde van de drie regatta's van de dag om 4 plaatsen winst te boeken. Met een 8e, 5e en 14e stek heeft onze wereldkampioene momenteel 49 punten. Dat zijn er 3 minder dan de Zweedse Olsson. De Nederlandse Bouwmeester is als leidster met 28 punten onbereikbaar. Zondag strijdt Plasschaert dus voor de bronzen of zilveren medaille. Maité Carlier van haar kant zakte terug naar de 42e plaats. In de Laser-categorie finishte Wannes Van Laer als 21e, William De Smet als 28e.
  7. 15-09-2018.
  8. 17 uur 57. Duo's finishen rond 20e plaats. 49er-team Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers sluiten hun Wereldbeker af op de 23e plaats. Catamaranzeilers Isaura Maenhaut en Levi Slap eindigen op de 19e plaats, gevolgd door Jan Heuninck en Anouk Geurts op de 20e plaats. Zij maakten op de tweede dag een zware crash, waardoor ze niet voort konden varen in de overige races.
  9. 10 uur 57. Plasschaert en co niet in actie. De Japanse weergoden werken voorlopig niet mee. Wereldkampioene Emma Plasschaert en haar concurrentes in de Laser Radial-klasse konden voor de tweede dag op een rij geen races afwerken. Er was te weinig wind in Enoshima. Bij de mannen konden Wannes Van Laer en William De Smet één race afwerken: zij staan nu 21e en 26e.