• home
 • video
 • pas verschenen

  Virtuele Tour: Gibbons wint rit 1 bij de mannen, Tacey is snelste vrouw

  Virtuele Tour de France: Rit 1einde
  />wegwedstrijd
  VertrekWatopia - AankomstWatopia -
  Afstand36 km
  0102036

   In de eerste rit van de Virtuele Tour heeft de Zuid-Afrikaan Ryan Gibbons de grote namen een neus gezet. Bij de vrouwen was de winst voor de Britse April Tacey.

   Fase per fase

   1. 16 uur 52. Van Avermaet 1e Belg. Mathieu van der Poel is als 4e binnengekomen, na Gibbons, Cote en Schultz. Greg Van Avermaet is de eerste Belg op de 9e stek. Guillaume Van Keirsbulck strandt ondanks een late aanval buiten de top 10. .
   2. 16 uur 52. Ryan Gibbons knalt naar winst. De winst is voor de Zuid-Afrikaan Ryan Gibbons. De renner van NTT Pro Cycling is de snelste in de sprint. Dankzij de webcam zien we dat Gibbons behoorlijk diep gegaan is voor de overwinning. .
   3. 16 uur 48. Nog 2,5 kilometer. De ontknoping bij de mannen nadert. Wie heeft er nog wat in de tank voor de sprint? .
   4. 16 uur 32. Gijs Van Hoecke en Greg Van Avermaet tonen zich bij tussensprint 2, maar het is Mike Teunissen die de volle buit meegraait. .
   5. 16 uur 16. Van der Poel ligt op de loer. Bij de passage aan de streep zien we onder meer Mathieu van der Poel die zich vlot meedraait voorin. Heeft de Nederlander zijn zinnen gezet op deze etappe? .
   6. 16 uur 08. De mannen zijn er intussen ook aan begonnen. Het peloton wordt op een lang lint getrokken in deze virtuele race. .
   7. 16 uur 02. Wat kunnen Naesen en Van Avermaet? Bij de mannen heel wat meer Belgen dan bij de vrouwen. Oliver Naesen en Greg Van Avermaet zijn de namen die het meest in het oog springen. .
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>Watopia - Watopia36 km
   2/>Watopia - Watopia29 km
   3/>Bretagne - Bretagne48 km
   4/>Casse-Pattes - Casse-Pattes46 km
   5/>Bédoin - Chalet Reynard22.9 km
   6/>Parijs - Parijs43 km