Nizzolo is de snelste in Australië, Impey pakt leiderstrui

  Tour Down Under: Rit 5
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 149.1 km
  location 01u31: Glenelg - 05u04: Victor Harbor
  trophy Giacomo Nizzolo
  einde
  startfinish
  020406080100120149.1

   Giacomo Nizzolo heeft de 5e etappe in de Tour Down Under gewonnen. De Italiaan van NTT PRO Cycling was in Victor Harbor de snelste in de sprint. Daryl Impey begint morgen als leider aan de slotrit.

    Daryl Impey is de winnaar van de voorbije twee edities van de Tour Down Under en de Zuid-Afrikaan gaat dit jaar vastberaden voor drie op een rij. De renner van Mitchelton-Scott sprokkelde onderweg enkele bonificatieseconden in een tussenspurt, waardoor hij in de stand een bonus van twee tellen heeft op Richie Porte.

    

   Na de tussensprints roerden twee Belgen zich, maar een groepje met onder meer Thomas De Gendt en Iljo Keisse raakte niet weg. Wereldkampioen Mads Pedersen slaagde daar samen met drie kompanen wel in. Het kwartet fietste een maximale voorsprong van zo'n twee minuten bij elkaar, maar werd ingerekend op Kerby Hill, een col van tweede categorie.

    

   Op die klim had zich een klein groepje gevormd. Helaas voor de koplopers hadden de sprintersploegen hun zin gezet op deze etappe en kwam alles weer samen in de finale. In de spurt toonde Giacomo Nizzolo zich de snelste, met dank aan ploegmaat Ryan Gibbons, die een klein gaatje liet vallen. Jasper Philipsen was de beste Belg op de 5e stek.

   Rituitslag Rit 5Rituitslag Rit 5

   Tour Down Under
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1wegwedstrijdTanunda - Tanunda150 kmBennettBennett
   2wegwedstrijdWoodside - Stirling135,8 kmEwanEwan
   3wegwedstrijdUnley - Paracombe131 kmPortePorte
   4wegwedstrijdNorwood - Murray Bridge152,8 kmEwanPorte
   5wegwedstrijdGlenelg - Victor Harbor149,1 kmNizzoloImpey
   6wegwedstrijdMcLaren Vale - Willunga Hill151,5 kmHolmesPorte