• home
 • video
 • pas verschenen

  Lampaert blinkt uit in tijdrit in Ronde van Zwitserland, Bernal blijft leider

  Ronde van Zwitserland: Rit 8einde
  individuele tijdrit
  VertrekUlrichen - AankomstUlrichen -
  Afstand19,2 km
  01019.2

   Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) is meer dan klaar voor het BK tijdrijden. De West-Vlaming pakte in de tijdrit van de Ronde van Zwitserland zijn eerste zege van het seizoen. Wereldkampioen Rohan Dennis kon zijn favorietenrol niet waarmaken, Egan Bernal blijft leider.

   Net voor de loodzware koninginnenrit (drie beklimmingen buiten categorie en meer dan 3.000 hoogtemeters) werden de troefkaarten voor de eindzege uitgedeeld in een overwegend vlakke tijdrit van 19 kilometer in het bergdorpje Ulrichen.

    

   Lang was het niet wachten op een richttijd: de Nieuw-Zeelander Tom Scully (Education First) klokte 22'11". Slechts drie renners zouden in staat zijn om sneller over de streep te bollen.

    

   Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step), die donderdag op het BK tijdrijden moet afrekenen met onder meer Victor Campenaerts, Wout van Aert, Thomas De Gendt en Remco Evenepoel, heeft duidelijk zijn tijdritfiets niet verwaarloosd. De West-Vlaming dook als enige onder de magische grens van 22 minuten (21'58").

    

   Behalve ploegmaat Kasper Asgreen (22'03") kwam niemand in de buurt van Lampaert. Zelfs wereldkampioen Rohan Dennis betaalde de tol van de zware bergritten en kon leider Egan Bernal niet bedreigen. De Colombiaanse klimgeit begint morgen in polepositie aan de slotrit.

    

   Deceuninck-Quick Step staat nu voor een aartsmoeilijke beslissing wie nog mag aansluiten met de Tour-karavaan. Yves Lampaert en Kasper Asgreen gaven allebei in elk geval hun visitekaartje af.

   Lampaert: "Totaal niet verwacht"

   "Ik ben heel verrast, dit had ik totaal niet verwacht", zei een dolgelukkige Lampaert. "Ik weet dat ik een goede tijdrit in de benen heb, maar er stonden veel specialisten aan de start."

    

   "Ik ben heel verrast, maar ik ben heel blij. Blijkbaar heb ik harder getrapt dan wereldkampioen Rohan Dennis, maar hij heeft natuurlijk veel gegeven in de klimetappes."

   Sagan kwam meegenieten van de zege van Lampaert

   En ook Wout van Aert keek mee:

   rituitslagrituitslag

     naamploegresultaat
   1Yves LampaertDQT21:58
   2Kasper AsgreenDQT+5
   3Søren KraghSUN+10
   4Tom ScullyEF1+13
   5Patrick BevinCCC+13
   6Rohan DennisTBM+19
   7Stefan KüngGFC+20
   8Benjamin ThomasGFC+32
   9Nikias ArndtSUN+34
   10Matteo TrentinMTS+36

   Fase per fase

   1. 17 uur 24 match afgelopen
   2. 17 uur 24. Bernal blijft leider. Rohan Dennis is bezweken onder de druk. Egan Bernal begint in de leiderstrui aan de loodzware koninginnenrit.
   3. 17 uur 19. Lampaert wint!! Rohan Dennis komt pas als vijfde binnen. Yves Lampaert kan zijn ogen niet geloven, maar hij wint de tijdrit in de Ronde van Zwitserland.
   4. 17 uur 17. Bernal gaat bijna uit de bocht, maar blijft wonder boven wonder nog overeind. De Colombiaan verliest wat tijd, maar mag blij zijn dat hij niet tegen de grond smakte.
   5. 17 uur 16. Rohan Dennis begint wat te schokken op zijn fiets om toch het grootste verzet te kunnen trappen. Lampaert wacht in spanning af.
   6. 17 uur 12. Bernal virtueel leider. Aan het tussenpunt mag Egan Bernal zich nog steeds leider noemen. Hij beperkt de schade tot 20 seconden op Rohan Dennis.
   7. 17 uur 12. Tiesj Benoot laat de chronometer stoppen op 23"11. Afwachten of hij zo tijd kan goedmaken op onder anderen Domenico Pozzovivo.
   8. 17 uur 09. Ook Dennis kan het niet. Alsof het nog niet duidelijk was: Yves Lampaert heeft een topchrono gereden. Wereldkampioen Rohan Dennis gaat tot het uiterste, maar is aan het tussenpunt 12 seconden trager dan onze landgenoot!
   9. 17 uur 06. Goed nieuws voor Benoot: Domenico Pozzovivo verliest aan het tussenpunt al twaalf seconden op de Gentenaar. .
   Ronde van Zwitserland
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>Langnau im Emmental - Langnau im Emmental9.5 kmDennisDennis
   2/>/>Langnau im Emmental - Langnau im Emmental159.6 kmL. SánchezAsgreen
   3/>/>Flamatt - Murten162.3 kmP. SaganP. Sagan
   4/>/>Murten - Arlesheim163.9 kmVivianiP. Sagan
   5/>/>Münchenstein - Einsiedeln177 kmVivianiP. Sagan
   6/>/>Einsiedeln - Flumserberg112.2 kmTolhoekBernal
   7/>/>Unterterzen - Sankt Gotthardpass216.6 kmBernalBernal
   8/>Ulrichen - Ulrichen19.2 kmLampaertBernal
   9/>/>Ulrichen - Ulrichen101.5 kmCarthyBernal