• home
 • video
 • pas verschenen

  Démare de sterkste in Zwitserland, Gaviria bijt weer in het zand

  Ronde van Zwitserland: Rit 8einde
  27 °C/>wegwedstrijd
  VertrekBellinzona - AankomstBellinzona -
  Afstand123,8 km
  020406080100123.8

   Arnaud Démare heeft zijn Tour-benen net op tijd gevonden. De Franse kampioen klopte in een massasprint Fernando Gaviria en Alexander Kristoff. Richie Porte begint morgen als leider aan de afsluitende tijdrit in Zwitserland.

   Ronde van Zwitserland
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>Frauenfeld - Frauenfeld18.3 kmBMCKüng
   2/>/>Frauenfeld - Frauenfeld155 kmP. SaganKüng
   3/>/>Oberstammheim - Gansingen182.8 kmColbrelliKüng
   4/>/>Gansingen - Gstaad189.2 kmC. Juul-JensenKüng
   5/>/>Gstaad - Leukerbad155.7 kmUlissiPorte
   6/>/>Fiesch - Gommiswald186 kmKraghPorte
   7/>/>Eschenbach - Arosa170.5 kmN. QuintanaPorte
   8/>/>Bellinzona - Bellinzona123.8 kmDémarePorte
   9/>Bellinzona - Bellinzona34.1 kmKüngPorte

   Opnieuw ereplaats voor Gaviria

   Het peloton kreeg vandaag de laatste rit in lijn voorgeschoteld. Het circuit in en rond Bellinzona was er op papier eentje voor de spurters.

   Vier renners kozen snel het hazenpad. Geen enkele vluchter vormde een bedreiging voor Porte, waardoor BMC het werk aan de spurtersploegen kon overlaten. Zij hielden de voorsprong de hele dag onder de twee minuten.

   De voorspelde sprint kwam er, want op ruim vijf kilometer van de finish werden de vluchters bij de kraag gevat. In de spurt kroonde Démare zich tot de snelste van het pak.

    

   Gaviria werd tot op 200 meter perfect gepiloteerd door Richeze, maar de Colombiaan moest opnieuw vrede nemen met een tweede plaats. Jasper Stuyven werd vijfde.

   "Laatste zege in nationale trui"

   Na de race zagen we alleen maar blije gezichten in het kamp van Groupama-FDJ. "De ploeg heeft fantastisch werk geleverd', zo glunderde dagwinnaar Démare. "Ik ben ontzettend blij dat ik nog één keer kon schitteren in mijn nationale trui." Op zondag 1 juli vindt het Franse kampioenschap op de weg plaats.

   De Fransman spurtte één keer mee in Zwitserland, met succes

   Démare is klaar voor de Tour de France

   Fase per fase

   1. 17 uur 10. Arnaud Démare pakt de dagzege. Démare spurt voor de eerste keer mee in de Ronde van Zwitserland en pakt meteen de bloemen. .
   2. 17 uur 06. Nog drie kilometer. Sagan? Gaviria? Matthews? Demare? Wie denkt u?
   3. 17 uur 03. Trek werkt voor Stuyven. Degenkolb rijdt geen al te beste Tour de Suisse. Trek geeft het vertrouwen in de spurt aan Jasper Stuyven.
   4. 17 uur . Uitstel van executie. Een onderling steekspel tussen Smit en Dunbar, het peloton blijft op 10 seconden hangen.
   5. 16 uur 59. Alle tussenspurten voor Smit. De Zuid-Afrikaan passeerde bij alle tussenspurten als eerste over de streep vandaag.
   6. 16 uur 58. Nog even aanvallen voor de strijdlust. Smit probeert weg te rijden. Dunbar countert. De vluchters vechten om de prijs van de strijdlust. Voor Ourselin en Brown is het genoeg geweest.
   7. 16 uur 53. Scheurtjes. Sommige renners laten zich uitzakken. Ze moeien zich niet in het sprintgeweld.
   8. 16 uur 50. Nog een halve minuut. We gaan richting de laatste 15 kilometer. Het peloton krijgt de vluchters in het vizier. .