• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet en BMC winnen ploegentijdrit, Küng leider in eigen land

  Ronde van Zwitserland: Rit 1einde
  26 °Cploegentijdrit
  VertrekFrauenfeld - AankomstFrauenfeld -
  Afstand18,3 km
  01018.3

   BMC heeft de eerste opdracht in de Ronde van Zwitserland, een ploegentijdrit van 18,3 kilometer, naar zijn hand gezet. De ploeg van Greg Van Avermaet was 20 seconden sneller dan Sunweb. Stefan Küng krijgt een mooi cadeau. De Zwitser mag de eerste leiderstrui aantrekken in eigen land.

   Ronde van Zwitserland
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>Frauenfeld - Frauenfeld18.3 kmBMCKüng
   2/>/>Frauenfeld - Frauenfeld155 kmP. SaganKüng
   3/>/>Oberstammheim - Gansingen182.8 kmColbrelliKüng
   4/>/>Gansingen - Gstaad189.2 kmC. Juul-JensenKüng
   5/>/>Gstaad - Leukerbad155.7 kmUlissiPorte
   6/>/>Fiesch - Gommiswald186 kmKraghPorte
   7/>/>Eschenbach - Arosa170.5 kmN. QuintanaPorte
   8/>/>Bellinzona - Bellinzona123.8 kmDémarePorte
   9/>Bellinzona - Bellinzona34.1 kmKüngPorte

   Twee beste ploegen van WK ploegentijdrit zijn nu ook top

   Vooraf behoorden Quick-Step Floors, Sunweb en BMC tot de favorieten voor de overwinning. Quick-Step Floors, de nummer 4 van het WK ploegentijdrit in 2017, kon als eerste ploeg een goede richttijd neerzetten. Philippe Gilbert en zijn ploegmaats beëindigden de tijdrit in een tijd van 20 minuten en 45 seconden.

   "Dat kunnen wij ook", moeten de renners van Sunweb gedacht hebben. Al bij het eerste tussenpunt na 8,1 kilometer reed de wereldkampioen ploegentijdrit nog maar met vier renners rond, maar toch bleven ze geloven in de ritzege.

    

   Velen verwachtten een inzinking naar het einde toe, maar dat viel best mee. Ze slaagden er zelfs in een snellere tijd neer te zetten dan de blauwe brigade van Quick-Step Floors. In de ploegentijdrit was Sunweb zeven tellen sneller dan Gilbert en co.

   Maar toen was het nog wachten op een laatste topfavoriet voor de ritzege. Al snel werd duidelijk dat BMC de tijd van Sunweb van de tabellen zou vegen. Aan de finish hadden Greg Van Avermaet en co 20 seconden overschot. De Zwitser Stefan Küng bolde als 1e over de streep en is de 1e leider.

   Fase per fase

   1. 17 uur 16. Zwitser Stefan Küng is eerste leider. Wat een prestatie van de renners van BMC Racing Team: ze rondden de ploegentijdrit af in een tijd van 20 minuten en 18 seconden. De ploeg van Greg Van Avermaet en co is zo 20 (!) tellen sneller dan Team Sunweb. De Zwitser Stefan Küng is zo de eerste leider in eigen land.
   2. 17 uur 11. Derde tijd voor Mitchelton-Scott. Na de aankomst van Mitchelton-Scott ziet de voorlopige top 3 er zo uit: 1. Team Sunweb (20'37") 2. Quick-Step Floors (20'45") 3. Mitchelton-Scott (20'47").
   3. 17 uur 06. Waanzinnige prestatie van Team Sunweb. Met slechts vier renners realiseren de renners van Team Sunweb de beste tijd. Na 18,3 kilometer zijn ze zeven tellen sneller dan Quick-Step Floors. Wilco Kelderman bolde als eerste over de finish. De nieuwe toptijd van Team Sunweb: 20 minuten en 37 seconden.
   4. 16 uur 55. Spektakel van Team Sunweb bij tussenpunt. Toptijd van Team Sunweb na 8,1 kilometer: 10 minuten en 16 seconden is voorlopig de beste tussentijd. De renners van Sunweb doen bijna 8 seconden beter dan Quick-Step Floors bij het tussenpunt. Wel een kanttekening: Sunweb rijdt na 8 kilometer nog maar met vier renners.
   5. 16 uur 51. Bahrain-Merida aan de finish. De vierde tijd voor Bahrain - Merida: aankomst na 20 minuten en 54 seconden. Dat is 9 tellen trager dan de blauwe brigade van Quick-Step Floors. Ion Izagirre verliest enkele seconden op Landa en Quintana.
   6. 16 uur 46. Bora-Hansgrohe is halve seconde trager dan Quick-Step Floors. Ongelofelijk! Bora-Hansgrohe rijdt een dijk van een ploegentijdrit. Het team van wereldkampioen Peter Sagan komt een halve seconde tekort op Gilbert en co.
   7. 16 uur 43. Aankomst van Trek-Segafredo. De ploeg van Mollema en co beëindigt de ploegentijdrit in quasi dezelfde tijd als Lotto-Soudal. Trek - Segafredo komt na 21 minuten en 16 seconden over de meet. Bauke Mollema verliest dus geen tijd ten opzichte van Tim Wellens.