Fabio Jakobsen rondt ploegwerk met glans af, Vlasov eindwinnaar in Valencia

  Ronde van Valencia
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 92 km
  location 15u20: Paterna - 17u20: Valencia
  trophy Fabio Jakobsen
  einde
  startfinish
  020406092

   Fabio Jakobsen heeft voor een derde zege gezorgd voor Quick Step -Alpha Vinyl in de Ronde van Valencia. De sprinter won overtuigend de laatste rit in de sprint. Remco Evenepoel eindigt in het klassement op de tweede plaats. De eindzege van Aleksandr Vlasov kwam nooit meer in gevaar.

   In vergelijking met gisteren moest er vandaag 100 kilometer minder afgewerkt worden in de Ronde van Valencia. Een rit van 92 kilometer betekende een later startuur.

    

   Dat de leiderspositie van Aleksandr Vlasov vandaag niet meer in gevaar kon gebracht worden leek duidelijk. Vlasov begon met een voorsprong van 32 seconden op Remco Evenepoel.

    

   In het begin van de wedstrijd gaf Evenepoel het toch een kans. Samen met Matej Mohoric plaatste hij een versnelling, maar zijn ontsnapping was van korte duur. Het peloton liet het niet zomaar gebeuren.

    

   Vincenzo Nibali had met zijn poging meer geluk. Met ploeggenoot Manuele Boaro en 2 Spanjaarden kleurde hij de koers. Hun voorsprong was nooit echt riant, het bleef onder de 2 minuten.

    

   Op 10 kilometer van de finish zat alles weer samen. Remco Evenepoel besefte dat hij de leiderstrui van Vlasov niet meer in gevaar kon brengen en offerde zich op voor Fabio Jakobsen. Net zoals gisteren verhoogde hij in de laatste kilometers het tempo aan kop van het peloton. 

    

   Fabio Jakobsen zat in een uitstekende positie. Zijn overwinning was een kers op de taart voor het werk dat zijn ploeg leverde in de laatste etappe. Hij had een fietslengte voorsprong op Elia Viviani. 

   Rituitslag Paterna - ValenciaRituitslag Paterna - Valencia

   Fase per fase

   1. 17 uur 26. Aleksandr Vlasov kroont zich tot eindwinnaar. Aleksandr Vlasov is de eindwinnaar van de Ronde van Valencia. Remco Evenepoel blijft steken op 32 seconden.  .
   2. 17 uur 22. Jakobsen heeft een fietslengte voorsprong op Elia Viviani en Alexander Kristoff.  .
   3. 17 uur 21. Jakobsen snelt naar 2e etappezege. Fabio Jakobsen rondt werk van zijn ploeg af.  .
   4. 17 uur 20. Jakobsen, Viviani en Kristoff worden naar voor gebracht voor de sprint. .
   5. 17 uur 20. Remco Evenepoel jaagt het tempo zoals gisteren weer de hoogte in. Yves Lampaert volgt hem op. Bingoal-Pauwels Sauzen-WB zit ook in de buurt voor Timothy Dupont.  .
   6. Laatste km. . 17 uur 20.
   7. 17 uur 18. De treintjes vormen zich met oog op de sprint. De finishlijn nadert. Nog 2 kilometer. .
   8. 17 uur 17. Intérmarche - Wanty Gobert Matériaux, Bingoal-Pauwels Sauzen-WB en Ineos nemen ook plaats aan kop van het peloton.  .
   9. 17 uur 15. In het spoor van Josef Cerny zien we Remco Evenepoel voor de rest van de manschappen van Quick - Step Alpha Vinyl rijden. Kan hij zijn straf nummertje van gisteren nog eens herhalen om Jakobsen aan de zege te helpen? .
   10. 17 uur 12. BORA - hansgrohe verschijnt met leider Vlasov voorin het peloton. De eindoverwinning ligt voor de Rus binnen handbereik. .
   11. 17 uur 08. Einde verhaal voor kopgroep. De 4 koplopers zijn gevat. Josef Cerny sleurt aan kop van het peloton. Ze snellen de koplopers voorbij. Nog 11 kilometer tot aan de finish. .
   12. 17 uur 06. Gotzon Martin komt als eerst over de streep bij de tussensprint. Nibali en Boaro zijn 2 en 3. Met de seconden zijn ze alvast niet veel.  .
   13. 17 uur 04. De kopgroep nadert de tussensprint voor bonificatieseconden  .
   14. 16 uur 59. Laatste 20 kilometer. De laatste 20 kilometer zijn ingegaan. De 4 koplopers met onder andere Vincenzo Nibali behouden hun voorsprong van 45 seconden. In het peloton zitten de renners niet stil. De ploegen proberen het gat te dichten om alles te kunnen inzitten op hun sprinters. .
   15. 16 uur 55. De renners trekken goed door. Ze rijden met een gemiddelde van 48 km/h. In 1u30' hebben ze 70 kilometer afgelegd.  .
   16. 16 uur 52. De laatste 30 kilometer naar Valencia zijn ondertussen ingezet. De kopgroep werkt nog steeds goed samen en in het peloton is het Antwan Tolhoek van Trek Segafredo die de groep dichterbij de koplopers probeert te brengen.  .
   17. 16 uur 44. Het peloton sluipt steeds dichterbij de kopgroep. Nog amper 30 seconden hebben de 4 koplopers over.  .
   18. 40 seconden. Quick - Step Alpha Vinyl aan kop van het peloton. Josef Cerny bepaalt het tempo en probeert de kopgroep niet te ver te laten wegrijden. 40" is het tijdsverschil tussen de 4 koplopers en het peloton. . 16 uur 44.
   19. 16 uur 39. In de laatste rechte lijn voor de finish zijn er nog twee rondpunten. Kunnen deze voor opschudding zorgen in het peloton als het uitdraait op een sprint? Gisteren zagen we een hectisch slot met Moschetti als uiteindelijke winnaar.  .
   20. 16 uur 32. De voorsprong van de kopgroep zakt onder de minuut. Nog 38 kilometer te gaan.  .