• home
 • video
 • pas verschenen

  Bennett troeft voor de tweede dag de Quick-Step-trein af in Turkije

  Ronde van Turkije: Rit 3einde
  27 °C/>wegwedstrijd
  VertrekFethiye - AankomstMarmaris -
  Afstand137 km
  020406080100120137

   Sam Bennett heeft de derde rit in de Ronde van Turkije gewonnen. De sprinter van Bora-Hansgrohe was sneller dan de winnaar van de eerste rit Maximiliano Richeze. Bennett verstevigt zijn leidersplaats in het algemene klassement.

   De derde rit was kort en krachtig. De renners moesten 133 kilometer afleggen en kregen onderweg een aantal klimmetjes te verwerken. De laatste lag op zo'n tien kilometer voor de finish. Een parcours dat veel scenario's mogelijk maakte.

    

   Eén scenario daarvan was dat een vlucht zou standhouden. Zeven renners beproefden hun geluk. Kenneth Van Rooy van Topsport Vlaanderen was een van hen. Maar het peloton liet niet begaan. De vluchters kregen nooit meer dan 2 minuten.

    

   Net voor de laatste beklimming van de dag waren alle vluchters ingerekend. In het peloton sleurden Astana, Katjoesja en Team Emirates aan het peloton in de hoop de sprinters overboord te gooien. Hodeg was het slachtoffer. Hij loste de rol.

    

   Daarna volgde een razendsnelle afdaling. Bennett en Richeze waren wel nog aan boord. Quick-Step trok de sprint met twee aan voor Richeze, met Bennett in het wiel. Op het moment dat Stybar zich als laatste op kant zette, trok Bennett alle registers open. Hij won met een fietslengte voorsprong op Richeze.

   Ronde van Turkije
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>/>Konya - Konya149.7 kmMax. RichezeMax. Richeze
   2/>/>Alanya - Antalya154.1 kmBennettBennett
   3/>/>Fethiye - Marmaris137 kmBennettBennett
   4/>/>Marmaris - Selçuk205.3 kmLutsenkoLutsenko
   5/>/>Selçuk - Manisa136.5 kmHodegLutsenko
   6/>/>Bursa - Istanbul166 kmBennettE. Prades

   Bennett: "Dacht even dat ik te vroeg ging"

   Sam Bennett verstevigt dankzij zijn overwinning zijn leidersplaats. "De afdaling was snel en veel renners kwamen nog terug. Mijn ploeg deed fantastisch werk door me heel de dag op de goede plaats te houden en op het einde kon ik gebruikmaken van de Quick-Step-trein. Op 220 meter besloot ik te gaan en even dacht ik dat het
   te vroeg was. Gelukkig is het toch gelukt. Ik hoop dat ik morgen mijn trui kan behouden, maar het wordt moeilijk. Ik ben dit jaar ook wat zwaarder."

   Fase per fase

   1. 15 uur 39. Bennett wint voor . Het is een lange sprint. Bennett begint vroeg en moet zich reppen om Richeze af te houden. Degenkolb wordt derde.
   2. 15 uur 37. Bennett zit ideaal voor de sprint, maar ook Degenkolb is er nog bij.
   3. 15 uur 31. Het peloton is helemaal uit elkaar geslagen na de afdaling van de laatste helling. De ploegen moeten zich hergroeperen. Bahrain-Marida slaagt daar als eerste in.
   4. 15 uur 29. Nicolas Roche en Diego Ulissi proberen weg te rijden, maar het gaatje is niet groot genoeg. Eens ze boven komen op de laatste beklimming worden ze meteen weer ingerekend.
   5. 15 uur 24. Op de laatste klim van de dag sleuren Astana, Katjoesja en Team Emirates samen aan het peloton. Met succes want Iljo Keisse en groene trui Alvaro Hodeg moeten de rol lossen.
   6. 15 uur 18. Nog 13 kilometer. De drie vluchters staan op het punt om ingerekend te worden. Er wordt duchtig omgekeken. Hun voorsprong is niet meer dan 11 seconden.
   7. 15 uur 17. Aanval Schmidt. Schmidt (Katjoesja) probeert weg te rijden van zijn medevluchters, maar die laten dat niet gebeuren. Hun voorsprong is een halve minuut.
   8. 15 uur 15. Houden de sprinters stand. In het peloton zet Team Emirates alles op alles om de drie overgebleven leiders in te rekenen, maar vooral om de sprinters het leven zuur te maken. Er ligt nog een klimmetje op het parcours. De namen van de vluchters: Schmidt, Barcelo en Reyes.
   9. 15 uur 08. Van Rooy ingerekend. Op 25 kilometer voor het einde zit het avontuur van Van Rooy er op. Hij wordt door het peloton opgeslokt.