• home
 • video
 • pas verschenen

  Sam Bennett klopt Quick-Step-trein in Turkse kuststad Antalya

  Ronde van Turkije: Rit 2einde
  />wegwedstrijd
  VertrekAlanya - AankomstAntalya -
  Afstand154,1 km
  020406080100120140154.1

   Sam Bennett (BORA) heeft een dubbelslag geslagen in  de Ronde van Turkije. De Ierse sprinter greep in rit 2 de dagzege én de leiderstrui. Quick-Step-sprinter Hodeg strandde op de 2e plaats.

   Ronde van Turkije
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>/>Konya - Konya149.7 kmMax. RichezeMax. Richeze
   2/>/>Alanya - Antalya154.1 kmBennettBennett
   3/>/>Fethiye - Marmaris137 kmBennettBennett
   4/>/>Marmaris - Selçuk205.3 kmLutsenkoLutsenko
   5/>/>Selçuk - Manisa136.5 kmHodegLutsenko
   6/>/>Bursa - Istanbul166 kmBennettE. Prades

   VIDEO: de sprint om de eerste plaats

   Moedige Sprengers, werkpaarden Keisse en Declercq

   Met een trip van 154 kilometer langs de kustlijn was het rijk aan de sprinters. Thomas Sprengers maalde er niet om en ging op pad.

    

   Samen met een Spanjaard, een Colombiaan en een Turk vormde hij het ideale mikpunt voor het peloton, met Tim Declercq in de cockpit. Op 9 km van de streep ging Sprengers er als laatste aan.

    

   Op de brede lanen van Antalya leidde Iljo Keisse zijn Zuid-Amerikaanse ploegmaats Richeze en Hodeg naar de massasprint. Knap werk weer van Quick-Step, maar Samn Bennett had zijn wagonnetje aangepikt.

    

   Op de streep klopte hij Hodeg met een lengte voorsprong. Het leverde de Ierse sprinter ook de leiderstrui op.

    

   Vorig jaar wist Bennett maar liefst 4 etappes te winnen in de Ronde van Turkije. Dit jaar staat zijn teller intussen op 5 stuks, na 3 zeges in de Giro en de eendagskoers Rund um Köln.

   Thomas Sprengers

   Thomas Sprengers (m) in de kopgroep.

   Fase per fase

   1. 12 uur 55. "Ik heb niet gejuicht, omdat ik niet zeker was dat we de vluchters hadden opgeslokt.". Sam Bennett.
   2. 12 uur 44.
   3. 12 uur 41. Bennett wint! Sam Bennett zoekt zelf zijn weg naar voren en wint. De Ierse renner van BORA klopt de Colombiaan Hodeg van Quick-Step met een fietslengte.
   4. 12 uur 41. Nog 1 km: Keisse piloteert Richeze en Hodeg naar de sprint. Bennett ligt op de loer.
   5. 12 uur 36. Nog 2 km: een mix van BORA en Quick-Step stevent op de finish af. Gelukkig kletst vandaag niemand tegen het asfalt. Gisteren brak Gaviria zijn sleutelbeen.
   6. 12 uur 35. Nog 5 km: op de brede lanen richting het Atatürkpark tellen we maar liefst 5 treinen naast mekaar: Quick-Step, BORA, Trek, Astana en Bahrein.
   7. 12 uur 31. Nog 9 km: Thomas Sprengers wordt als laatste aanvaller opgeslokt door het peloton. Nu is het aftellen tot de sprint in Antalya.
   8. 12 uur 19. Nog 18 km: de eerste sprinttreinen vormen zich. Tim Declercq zit in de cockpit voor Quick-Step-ploegmaats Hodeg en Richeze.
   9. 12 uur 09. Nog 25 km: de 4 koplopers fietsen met 46 km/u richting finish, maar dat zal niet volstaan. De wegen zijn te breed om uit het vizier van de sprinters te blijven.