Landgenoot Gerben Thijssen is de snelste van sterke sprintersgilde in Polen

  Ronde van Polen: Rit 2
  wegwedstrijd Wegwedstrijdregen  22°Cdistance 205.6 km
  location 12:07: Chelm - 16:55: Zamosc
  trophy Gerben Thijssen
  einde
  startfinish
  0306090120150180205.6

   De sprinters mochten vandaag opnieuw feestvieren in de Ronde van Polen. Gisteren was Olav Kooij van Jumbo-Visma de snelste, vandaag mocht onze landgenoot Gerben Thijssen de sprinterskroon opzetten. De snelle man van Intermarché-Wanty-Gobert klopte onder anderen Pascal Ackermann in de massasprint. 

   Ook vandaag nodigde de tweede etappe in de Ronde van Polen uit tot een massasprint. Toch inspireerden de 2 colletjes van 4e categorie in het begin van de koers vooral Lotto-Soudal om op avontuur te trekken.


   Eerst ging ontsnappingskoning Thomas De Gendt eens snuffelen in de voorhoede, maar het was zijn ploegmakker Jasper De Buyst die het juiste lotje had getrokken. Onze landgenoot kreeg Jonas Abrahamsen, Patryk Stosz en Piotr Brozyna mee in de kopgroep.


   De Buyst was duidelijk de sterkste van de kopgroep en moest in de slotfase nog alleen opboksen tegen de blokken van Jumbo-Visma, Quick Step-Alpha Vinyl en Alpecin-Deceuninck. Onbegonnen werk. Met de meet in zicht werd onze landgenoot alsnog overspoeld door het peloton.

    

   Toch was het Belgische feestje nog niet afgelopen. 

    

   In de massasprint die volgde, bewees Gerben Thijssen dat hij over een setje snelle benen beschikt. Onze 24-jarige landgenoot van Intermarché-Wanty-Gobert verschalkte onder anderen Pascal Ackermann, Sam Bennett, Mark Cavendish, Arnaud Démare en de winnaar van gisteren, Olav Kooij, in de laatste rechte lijn.

   Intermarché-Wanty-Gobert mag nog maar eens vieren dit seizoen.

   Thijssen: "Mijn eerste WorldTour-zege, ongelooflijk!"

   "Ik had mezelf beloofd om de ploeg snel een nieuwe overwinning te schenken na mijn zege in Duinkerke in mei", reageerde Gerben Thijssen na zijn overwinning in Polen. "Maar dat ik hier mijn eerste WorldTour-zege behaal, is echt wel ongelooflijk! "

   "Ik haal het voor heel wat sprinters die ik vroeger altijd bewonderde. Vroeger keek ik naar Mark Cavendish op, nu versla ik hem. Dat betekent heel wat."

   "Ik voelde me eigenlijk in het begin niet al te best, maar mijn ploegmaats reden de hele dag op kop en dat gaf me enorm veel adrenaline toen ik de finish zag naderen. Ik wilde het werk van mijn team heel graag belonen."

   "Ik ben erg dankbaar voor hun vertrouwen sinds de start van het seizoen en de kansen die ik krijg van dit team. In deze Ronde van Polen wil ik er nog alles aan doen om Quinten Hermans zo dicht mogelijk bij de overwinning in het algemeen klassement te helpen, voordat ik op de slotdag in de straten van Krakau nog eens kan sprinten."

   Uitslag Rit 2Uitslag Rit 2

   Fase per fase

   1. 17 uur 10. Gerben Thijssen wint! Gerben Thijssen bewijst dat hij over een setje snelle benen beschikt. Onze 24-jarige landgenoot van Intermarché-Wanty-Gobert verschalkt onder anderen Pascal Ackermann, Sam Bennett, Mark Cavendish, Arnaud Démare en de winnaar van gisteren, Olav Kooij, in de laatste rechte lijn .
   2. 16 uur 44. De Buyst alleen. De Buyst is duidelijk de sterkste van de kopgroep en moet in de slotfase nog alleen opboksen tegen de blokken van Jumbo-Visma en Quick Step-Alpha Vinyl op. Onbegonnen werk? .
   3. + 1 minuut voor De Buyst. Jumbo-Visma en Quick Step-Alpha Vinyl nestelen zich op kop van het peloton. Mark Cavendish en Olav Kooij hebben duidelijk teken gegeven om jacht te maken op de koplopers. Het opgejaagd wild is nog steeds Jasper De Buyst, Jonas Abrahamsen, Patryk Stosz en Piotr Brozyna. Hun voorsprong slinkt zienderogen. . 16 uur 18.
   4. 5 minuten. Op 90 km van de finish hebben de 4 vluchters nog 5 minuten. Nog eens de namen: Jasper De Buyst, Jonas Abrahamsen, Patryk Stosz en Piotr Brozyna. . 15 uur .
   5. 14 uur 27. 2 klimmetjes gepasseerd: Abrahamsen bergkoning. De enige cols van de dag - zij het van 4e categorie - zijn achter de rug. Jonas Abrahamsen, die gisteren al de bergtrui veroverde, pakte 1 punt op Michalow-Kolonia, Piotr Brozyna pakte het puntje op Sabaudi. In de bergstand leidt Abrahamsen met 3 punten, Brozyna telt er 1. .
   6. 14 uur 15. Regent pijpenstelen. Het weer verslechtert tussen Chelm en Zamosc. Na 2 uur hebben de vluchters 82,4 km afgelegd, goed voor gemiddeld 41,2 km/u. De voorsprong is nog 4'30". .
   7. 5 minuten. Na 35 km tellen de 4 vluchters bijna 5 minuten voorsprong. . 12 uur 56.
   8. 12 uur 53. 4 koplopers in de regen mét De Buyst. Gisteren mochten er 5 vluchters wegrijden, vandaag 4. Met Jasper De Buyst van Lotto-Soudal hebben we een landgenoot mee vooraan. De Pool Patryk Stosz was gisteren ook al mee. Hij rijdt voor de nationale ploeg, net als Piotr Brozyna. De vierde naam is de Noor Jonas Abrahamsen van Uno X. Die was ook gisteren mee. .
   9. 12 uur 51. Massaspurt II? Ook vandaag nodigt de tweede etappe in de Ronde van Polen uit tot een massasprint. Onderweg liggen 2 colletjes van 4e categorie, maar na het laatste is het nog 100 km. Gisteren was de laatste kilometer verraderlijk, nu ligt die er behoorlijk vlak bij. Hij loopt maar heel licht op. .
   Ronde van Polen
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1wegwedstrijdKielce - Lublin218,8 kmKooijKooij
   2wegwedstrijdChelm - Zamosc205,6 kmThijssenAbrahamsen
   3wegwedstrijdKrasnik - Przemysl237,9 kmHiguitaHiguita
   4wegwedstrijdLesko - Sanok179,4 kmAckermannHiguita
   5wegwedstrijdLancut - Rzeszów178,1 kmBauhausHiguita
   6individuele tijdritNowy Targ - Stacja Narciarska Rusinski11,8 kmArensmanHayter
   7wegwedstrijdSkawina - Krakau177,8 kmDémareHayter