• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioen Mads Pedersen sprint verrassend naar winst in Polen

  Ronde van Polen: Rit 2einde
  26 °C/>wegwedstrijd
  VertrekOpole - AankomstZabrze -
  Afstand151,5 km
  020406080100120151.5

   Daags na de vreselijke val van Fabio Jakobsen werd er gewoon weer gesprint in de Ronde van Polen. Wereldkampioen Mads Pedersen (Trek-Segafredo) liet alle andere snelle mannen verrassend achter zich.

   Na de vreselijke valpartij gisteren in Katowice, kregen de renners opnieuw een sprintetappe voorgeschoteld. De rit van Opole naar Zabrze was 151 kilometer lang, en bevatte voor het eerst in deze ronde een klim van tweede categorie. 

    

   Vanaf de start werd meteen duidelijk dat veel renners nog steeds met hun gedachten bij Fabio Jakobsen zaten. De wedstrijd verliep dan ook aan een gezapig tempo, en daar maakten Julius van den Berg en Maciej Paterski dankbaar gebruik van. Net zoals gisteren sprong het tweetal al snel weg uit het grote pak. De vroege vlucht was een feit.

    

   Van den Berg en Paterski reden in een mum van tijd een mooie bonus van 7 minuten bij elkaar, tot de sprintersploegen het welletjes vonden. Het tempo ging de hoogte in, en de voorsprong van de twee leiders daalde zienderogen. Met nog 15 kilometer te rijden kwam alles uiteindelijk samen.

    

   Bij het ingaan van de laatste 6 kilometer werd het peloton nog even opgeschrikt door een wanhoopspoging van thuisrijder Patryk Stosz. Alles bleef echter samen en de sprinttreintjes vochten zij aan zij voor de beste plek. Uiteindelijk was het Trek-Segafredo dat met wereldkampioen Mads Pedersen verrassend aan het langste eind trok. Topfavoriet Pascal Ackermann en Davide Ballerini vervolledigen de top 3.

    

   Met Jasper Philipsen, Piet Allegaert en Jürgen Roelandts eindigden er ook drie Belgen in de top 10. Philipsen staat momenteel zevende in het algemeen klassement, Pedersen pakt de leiderstrui over van Kamil Malecki.

    

   Rituitslag Rit 2Rituitslag Rit 2

     naamploegresultaat
   1Mads PedersenTFS3:26:02
   2Pascal AckermannBOH+0
   3Davide BalleriniDQT+0
   4Rudy BarbierISN+0
   5Alberto DaineseSUN+0
   6Albert TorresMOV+0
   7Szymon SajnokCCC+0
   8Jasper PhilipsenUAD+0
   9Piet AllegaertCOF+0
   10Jürgen RoelandtsMOV+0

   Fase per fase

   1. 18 uur 28. Wereldkampioen Mads Pedersen wint! De Deen Mads Pedersen (Trek-Segafredo) wint de etappe. Het is zijn eerste overwinning als wereldkampioen. .
   2. 18 uur 28. Ackermann zit goed, Ulissi zien we ook vooraan. .
   3. Laatste km. Nog 1000 meter! Wie wint? . 18 uur 27.
   4. 18 uur 27. Het gaat verschrikkelijk snel nu, hopelijk geen valpartij vandaag! .
   5. 18 uur 26. Nog 2 kilometer. .
   6. 18 uur 25. Het wordt drummen vooraan in het peloton. Ineos doet ook hun duit in het zakje. .
   7. 18 uur 24. Nog 4 kilometer tot de finish. Met nog 4 kilometer te gaan, zien we de sprinttreintjes verschijnen. Cavendish en Ackermann zien we nog steeds duidelijk zitten. .
   8. 18 uur 23. Stosz wordt opnieuw ingerekend. Een moedige poging van de Pool. .
   9. 18 uur 21. Ontsnapping uit het peloton. Patryk Stosz probeert weg te springen uit te peloton. Het lijkt een wanhoopspoging. .
   10. 18 uur 20. Met nog 7 kilometer te gaan, is het vechten voor een plekje vooraan in het peloton. Welk team kan hun snelle man het best positioneren? .
   Ronde van Polen
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1/>/>Chorzów - Katowice195.8 kmJakobsenJakobsen
   2/>/>Opole - Zabrze151.5 kmM. PedersenM. Pedersen
   3/>/>Wadowice - Bielsko-Biala203.1 kmCarapazCarapaz
   4/>/>Bukovina Terma - Bukowina Tatrzanska152.9 kmEvenepoelEvenepoel
   5/>/>Zakopane - Krakau188 kmBalleriniEvenepoel