• home
 • video
 • pas verschenen

  Kwiatkowski houdt Teuns van nieuw nummertje op Poolse puist

  Ronde van Polen: Rit 4einde
  />wegwedstrijd
  VertrekJaworzno - AankomstSzczyrk -
  Afstand179 km
  0306090120150179

   Michal Kwiatkowski (Sky) heeft zijn Tour-benen verzilverd in eigen land. De Poolse kampioen was de sterkste op een vreselijke kuitenbijter. Hij remonteerde in de slotmeters Dylan Teuns (BMC), die vorig jaar de basis voor zijn eindzege op het klimmetje had gelegd.

   Ronde van Polen
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>/>Krakau - Krakau134 kmAckermannAckermann
   2/>/>Tarnowskie Góry - Katowice144.3 kmAckermannAckermann
   3/>/>Krakau - Zabrze139 kmHodegHodeg
   4/>/>Jaworzno - Szczyrk179 kmM. KwiatkowskiM. Kwiatkowski
   5/>/>Wieliczka - Bielsko-Biala152 kmM. KwiatkowskiM. Kwiatkowski
   6/>/>Zakopane - Bukovina Terma129 kmPreidlerM. Kwiatkowski
   7/>/>Bukovina Terma - Bukowina Tatrzanska136 kmS. YatesM. Kwiatkowski

   Kwiatkowski lost de sprinters af

   Na een sprintfestijn van drie dagen moesten de klassementsmannen vandaag voor het eerst echt aan de bak. De muur in Szczyrk was vorig jaar een speeltuin voor Dylan Teuns, die de Ronde van Polen uiteindelijk op zijn naam schreef.

    

   Ook vandaag was de BMC-Belg een van de hoofdrolspelers. Movistar-talent Carapaz lanceerde zijn offensief al bij de voet, maar waaide terug. De versnelling van Teuns kwam er op het gepaste moment, maar hij kreeg Kwiatkowski niet uit zijn wiel.

    

   De Poolse kampioen beet zich vast en ging na de laatste bocht op en over Teuns. Kwiatkowski laat zijn Poolse trui dus voor eigen volk blinken en krijgt de gele leiderstrui als toetje. 

   Teuns: "Tweede is niet slecht, maar ontgoocheling overheerst"

   Dylan Teuns kon zijn kabinetstukje van vorig jaar net niet herhalen. "Ik probeerde die slothelling min of meer op dezelfde manier aan te pakken als vorig jaar. Maar deze keer pakte het niet goed uit en win ik niet. Een tweede plek is nog altijd niet slecht, maar momenteel overheerst de ontgoocheling. Chapeau wel voor Kwiatkowski."

    

   In de stand volgt Teuns op 8 tellen van de Poolse leider. "Voor de start van de Ronde wisten we dat hij de belangrijkste tegenstander zou zijn voor het eindklassement. Hij is nog altijd de grote favoriet en hij heeft een sterk team rond zich dat goed uit de voeten kan in rittenkoersen. Maar er wachten ons nog drie zware ritten en er kan nog veel gebeuren. Ik ga er voor knokken tot het eind."