Evenepoel laat eindzege niet meer glippen in Noorwegen, Kristoff wint slotrit voor eigen volk

  Ronde van Noorwegen
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 149 km
  location 12:05: Stavanger - 15:38: Stavanger
  trophy Alexander Kristoff
  einde
  startfinish
  020406080100120149

   De eindzege van Remco Evenepoel is in de slotrit van de Ronde van Noorwegen (2.Pro) niet meer in gevaar gekomen. De andere klassementsmannen vielen de kopman van Quick Step niet meer aan in de winderige rit, die door thuisrijder Alexander Kristoff werd gewonnen in de sprint.

   De slotrit bracht de renners over winderige wegen van Stavanger opnieuw naar de Noorse oliehoofdstad. 

    

   Een groep van 7 renners, met Gianni Vermeersch en Robbe Ghys, koos na een gezapig wedstrijdbegin het hazenpad, maar meer dan vier minuten kregen ze nooit. 

    

   In het peloton probeerden Jumbo-Visma en Trek-Segafredo de boel eventjes uiteen te ranselen in de wind. Remco Evenepoel bekeek het in zijn leiderstrui telkens vanaf de tweede rij en was er gerust op.

    

   Het peloton brak nooit in stukken, waarna de laatste vluchters op iets minder dan 4 kilometer opnieuw werden gegrepen. In zijn eigen Stavanger snelde Alexander Kristoff vervolgens krachtig naar de zege. Opnieuw een zege erbij dus voor ploeg-in-vorm Intermarché.

    

   Evenepoel is de eindwinnaar van de Ronde van Noorwegen. Zijn voorbereiding op de Vuelta kon dus niet beter beginnen.

   Eindwinnaar Evenepoel glundert: "Een geweldige week"

   Remco Evenpoel sluit zijn verblijf in Noorwegen af met drie etappezeges en eindwinst. "Het was een geweldige week", reageerde onze landgenoot na afloop.

    

   "Deze week is geweldig goed verlopen. Ik had niet verwacht hier drie keer te winnen en ik word ook nog eens eindwinnaar. Ik kan zeker niet klagen. Verder worden we ook nog twee keer tweede in de sprint (met Ethan Vernon, red.)."

    

   "Als ploeg hebben we het ontzettend goed gedaan en ik ben heel blij met mijn rentree in competitie na mijn stage in Spanje. Ik kon niet beter beginnen."

    

   Evenepoel keert zondagavond nog terug naar België, waar hij dinsdag start in Gullegem Koerse. "Ik vlieg nu naar huis, doe het dan een paar dagen rustig aan en hervat vervolgens de training met het oog op de Ronde van Zwitserland, mijn grote doel nog, samen met de kampioenschappen, in juni."

    Ik had niet verwacht hier drie keer te winnen en ik word ook nog eens eindwinnaar. Ik kan zeker niet klagen.

   Remco Evenepoel

   Bekijk de sprint in de slotetappe in Noorwegen:

   Rituitslag Ronde van NoorwegenRituitslag Ronde van Noorwegen

   Fase per fase

   1. 15 uur 38. 1. Alexander Kristoff 2. Ethan Vernon 3. Mads Pedersen .
   2. 15 uur 38 match afgelopen
   3. 15 uur 37. Asgreen duikt als eerste de laatste bocht in met Vernon in zijn wiel. Maakt de jonge Brit het ook af? .
   4. 15 uur 36. De mannen van Trek-Segafredo nemen over voor Pedersen. .
   5. 15 uur 36. Evenepoel gaat naar de kop en trekt stevig door, Ethan Vernon de sprinter van Quick Step zit netjes in zijn wiel. .
   6. Laatste km. Onder de vod is alles te herdoen. We maken ons op voor een koninklijke sprint. Pedersen, Kristoff, of toch weer Evenepoel? Wie haalt het? . 15 uur 35.
   7. 15 uur 33. Strong, Vermeersch en Roosen hebben 100m, meer is het niet. Nog iets minder dan 4km. .
   8. 15 uur 32. Roosen bij Vermeersch en Strong. Als een raket vertrekt Timo Roosen voor een late uitval. De Nederlandse kampioen heeft meteen een mooie kloof te pakken. Hij komt bij Vermeersch en Strong, die nog net uit de kluwen van het peloton zijn gebleven. .
   9. 15 uur 31. Evenepoel is zonder problemen mee boven gekomen met de rest. We schrijven het al op: hij is de eindwinnaar van de Ronde van Noorwegen. .
   10. 15 uur 30. Net voor de top is Mike Teunissen toch nog wat gaan versnellen. De Nederlander raakt niet weg.  .
   11. Tweede keer Grisabakken. Op de laatste klim van de Ronde van Noorwegen zijn bijna alle vluchters eraan voor de moeite, enkel Vermeersch en Strong strubbelen nog wat tegen. . 15 uur 28.
   12. 35", 10km. De laatste 10 kilometer van de Ronde van Noorwegen zijn begonnen. Vermeersch en co. hebben nog 35 seconden op het peloton, waar de eindsprint nu echt is ingezet. . 15 uur 25.
   13. 15 uur 22. De jongens van Uno-X en Intermarché steken een handje toe op kop. Het gat wordt nu snel kleiner: nog 43". .
   14. 15 uur 15. Minder dan 20km nog en de vluchters, met Gianni Vermeersch, hebben nog altijd 1'53". Zit de winnaar voorin?  .
   15. 15 uur 04. Voorin is Robbe Ghys als eerste gelost, waarna het ook voor de Spanjaard Nicolau te snel ging. We hebben nog 5 leiders. .
   16. 2'16", nog 33km. De jongens van Trek zetten zich resoluut op kop van het peloton voor hun kopman Mads Pedersen, die zeker niet kansloos is vandaag. Het verschil met de vluchters is 2'16". . 14 uur 52.
   Ronde van Noorwegen
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   vanwegwedstrijdBergen - Voss174 kmRemco EvenepoelRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdUlvik - Geilo124 kmEthan HayterTobias Johannessen
   vanwegwedstrijdGol - Stavsro176 kmRemco EvenepoelRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdHovden - Kristiansand232 kmMarco HallerRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdFlekkefjord - Sandnes182 kmRemco EvenepoelRemco Evenepoel
   vanwegwedstrijdStavanger - Stavanger149 kmAlexander KristoffRemco Evenepoel