Ga naar de inhoud

Gerben Thijssen klopt Ewan en Merlier in geanimeerde titanensprint in Ronde van Limburg

Ronde van Limburg
wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 204 km
location 12:15: Hasselt - 17:15: Tongeren
trophy Gerben Thijssen
einde
startfinish
0306090120150180204

  Gerben Thijssen is de snelste in de Ronde van Limburg. De man van de streek klopte Caleb Ewan (Lotto Dstny) en Tim Merlier (Soudal-Quick Step) in een titanensprint met drie. De Australiër kende wel pech in het slot, ook Merlier zijn aanloop was niet ideaal. Al maakt dat de rekening niet van Intermarché - Circus - Wanty.

  Enkele rappe benen der aarde zakten af naar de Ronde van Limburg om een nieuw sprintspektakel te verzorgen. 


  Traditioneel wordt die show voorafgegaan door een vroege vlucht van een groepje dappere renners. Vandaag waren ze met zeven: drie Belgen en vier Noorderburen sloegen de handen in elkaar in een verrassingspoging.


  Het peloton las het script en oordeelde er een streep onder te trekken op 20 kilometer van de finish. De sprinttreinen van Lotto Dstny en Soudal-Quick Step positioneerden zich in functie van hun respectievelijke kopmannen Caleb Ewan en Tim Merlier


  Een eenzame uitval van Luca Van Boven (Bingoal WB) zou niets aan de uitkomst van het verhaal veranderen. Pech van Ewan – en een driedubbele fietswissel nadat hij te grote fietskaders onder zich geschoven kreeg van ploeggenoten – deed dat wel.


  De Australiër kwam jus tekort om het wiel te houden van Gerben Thijssen in de sprint. Die werd aangetrokken door Merlier. Al schatte de Belgische kampioen de laatste bocht verkeerd in, wat hem teleurstelling en de 4e plek opleverde.

   

  Weg kans op revanche, Thijssen zegeviert in eigen streek.

  Reacties van Gerben Thijssen en Caleb Ewan:

  Uitslag Ronde van Limburg
  naamresultaatploeg
  1
  Gerben Thijssen
  4u38'43"
  2
  Caleb Ewan
  z.t.
  3
  Stanislaw Aniolkowski
  z.t.
  4
  Tim Merlier
  z.t.
  5
  Erlend Blikra
  z.t.
  6
  Martijn Budding
  z.t.
  7
  Lionel Taminiaux
  z.t.
  8
  Timothy Dupont
  z.t.
  9
  Milan Fretin
  z.t.
  10
  Sander De Pestel
  z.t.

  Fase per fase

  1. 17 uur 12. Gerben Thijssen houdt Caleb Ewan af en wint de Ronde van Limburg.

   Gerben Thijssen houdt Caleb Ewan af en wint de Ronde van Limburg

  2. 17 uur 11. Thijssen wint na chaotische sprint. Het is Gerben Thijssen die zich de snelste toont in Tongeren. Merlier werd perfect gebracht door loods Van Lerberghe, maar verkeek zich helemaal op de laatste bocht. Thijssen profiteert en wint, Ewan komt een fietslengte te kort. .
  3. Laatste km. Merlier, Ewan, Thijssen: ze zitten er alledrie. Wie wint dit titanenduel? . 17 uur 09.
  4. 17 uur 08. Ewan wordt door Selig opnieuw naar de voorste gelederen geloodst. Ook Merlier heeft nog enkele ploegmakkers voor zich. .
  5. 17 uur 05. Ewan er weer bij. Op 3 kilometer van de streep zit Caleb Ewan weer op een goede fiets en in de staart van het peloton. Is zijn winstkans weg, of flikt hij een groots nummer? .
  6. 17 uur 03. Beetje paniek! Caleb Ewan moet 3 keer van fiets wisselen op 6km van het einde.

   Beetje paniek! Caleb Ewan moet 3 keer van fiets wisselen op 6km van het einde

  7. Pech voor Ewan. Caleb Ewan staat te voet en moet een fiets wisselen met zijn ploeggenoot. De fiets is veel te groot voor de kleine Australiër. Zijn koers lijkt erop te zitten. . 17 uur 01.
  8. 17 uur . Van Boven probeert het alleen. Luca Van Boven (Bingoal WB) probeert het op 8 km van de streep alleen. Op een puistje springt hij weg van het pak. .
  9. 16 uur 42. Kielich gaat zelf even in de aanval, maar raakt niet ver.

   Kielich gaat zelf even in de aanval, maar raakt niet ver

  10. 16 uur 42. 15 km - in pak naar de streep. Lotto Dstny heeft zich op kop van het peloton gezet voor kopman Caleb Ewan. Haalt hij 2 op 2 in zijn onderling duel tegen Tim Merlier? Afgelopen zaterdag mocht de Australiër voor het eerst vieren in de GP Marcel Kint. .
  11. 16 uur 41. Alles te herdoen op 20 km. Met nog 20 kilometer voor de boeg zit het avontuur van de vluchters erop. De kroniek van de aangekondigde massasprint? .
  12. 15 uur 56. 1'45". De kopgroep houdt op goed 50 kilometer van de finish geen twee minuten meer over. Maar ook het peloton heeft al afgezien. De groep is al stevig uitgedund. .
  13. 15 uur 55.
  14. 15 uur 30.
  15. 15 uur 21. Livestream! Er zijn beelden van de race! Bekijk ze met onze livestream of schakel je tv aan en zet hem op VRT1. Karl Vannieuwkerke en Sven Nys geven commentaar. .
  16. 14 uur 36. Livestream om 15.15 uur. Karl Vannieuwerke en Sven Nys staan al te popelen om de uitzending op gang te trappen. Die begint om 15.15 uur op Eén. Ook op deze pagina hoef je niks te missen van de uitzending dankzij onze livestream. .