Ga naar de inhoud
Niemand was opgewassen tegen Arnaud De Lie.
Niemand was opgewassen tegen Arnaud De Lie.
teams en deelnemers

Beresterke Arnaud De Lie knalt ook in Ronde van Limburg naar overtuigende zege

 ma 6 juni 2022 18:24
Ronde van Limburg
Wegwedstrijd
203 km
13:30 Hasselt - 18:30 Tongeren
Arnaud De Lie
einde
 1. 0
 2. 30
 3. 60
 4. 90
 5. 120
 6. 150
 7. 180
 8. 203

  Twee dagen na de Heistse Pijl heeft Arnaud De Lie nu ook de Ronde van Limburg gewonnen. De jonge snaak van Lotto-Soudal was in Tongeren afgetekend de snelste van een uitgedund peloton. Voor de 20-jarige Belg is het al zijn 6e zege van het seizoen.

  Arnaud De Lie is oppermachtig

  Bij het geluid van de bel steeg de spanning in en rond Tongeren. Met nog 24 kilometer voor de boeg probeerden Kamiel Bonneu (Sport Vlaanderen) en Louis Blouwe (Bingoal) uit de greep van een zenuwachtig peloton te blijven.

  Zowel Lotto-Soudal, Quick-Step, Bora, UAE en Alpecin hadden een topsprinter in hun rangen en opteerden voor een krachtmeting aan de finish. Toen de avonturiers opgeslokt werden door het pak, kon de zoektocht naar de perfecte positionering beginnen.


  Die zoektocht leverde voorname slachtoffers op. Tim Merlier verloor een belangrijke pion in zijn sprinttrein toen Timo Kielich de berm opzocht. Net voor het ingaan van de slotkilometer zagen ook Mark Cavendish en Gerben Thijssen de kans op een zege door de neus geboord na een val.

   

  Een uitgedunde groep knalde richting de streep op de laatste helling. Bora rolde de rode loper uit voor Sam Bennett, maar de Ier werd omver geblazen door Arnaud De Lie. De Belg reed als een bezetene ook Consonni (Cofidis) uit zijn wiel en mocht zijn 6e overwinning vieren.

   

  Lead-out Danny van Poppel (Bora) eindigde nog voor zijn kopman. Milan Menten (Bingoal) en Bennett vervolledigden de top 5.

  "Deze sprint ligt me helemaal, de sterkste wint hier"

  "Ik ben super blij, want de ploeg heeft heel de dag voor me gewerkt", reageert een enthousiaste De Lie na zijn krachtsvertoon. "Frederik was super sterk vandaag. Dankzij de ploeg kan ik hier winnen."

   

  Arnaud De Lie bleef uit het gewoel in het slot. "Ik hing aan het wiel van Sam Bennett, want de trein van Bora stond op de rails. Daar was ik op gefocust."


  Met overmacht reed hij de concurrentie uit het wiel. "Ik hou van deze sprint, waar ik mijn kracht kwijt kan", weet de renner van Lotto-Soudal. "Dat ligt me helemaal. De sterkste man wint hier."

  Rituitslag Ronde van Limburg
  naamresultaatploeg
  1
  Arnaud De Lie
  2
  Simone Consonni
  3
  Danny van Poppel
  4
  Milan Menten
  5
  Sam Bennett
  6
  Quinten Hermans
  7
  Piet Allegaert
  8
  Stanislaw Aniolkowski
  9
  Giacomo Nizzolo
  10
  Tim Merlier
  Fase per fase
  18:23
  Top 3:

  1. Arnaud De Lie (Lotto-Soudal)

  2. Simone Consonni (Cofidis)

  3. Danny van Poppel (Bora)

  18:22
  Imposante Arnaud De Lie!

  Een sensationele sprint van Arnaud De Lie rondt sterk werk van Lotto-Soudal goed af. Hij remonteert alles en iedereen met krachtige uithalen. Niets aan te doen.

  18:22
  Nog 1 km: sprinten maar!

  Een sprint bergop, wie wordt het?

  18:19
  Valpartij ontsiert slot, Cavendish ligt erbij!

  Grote valpartij in de buik van het peloton. Quick-Step is hun kopman kwijt, want Mark Cavendish kijkt troosteloos naar het asfalt. Ook Gerben Thijssen (Intermarché) zal niet meesprinten.

  18:17
  Aanval Cofidis: Renard!

  Alexis Renard probeert vriend en vijand te verrassen met een ultieme jump. Victor Campenaerts heeft een reactie in huis, al zit er wel wat op bij de man van Cofidis.

  18:16

  Louis Blouwe (Bingoal) wordt gelost uit het peloton met krampen. Een logisch gevolg na een dag in de aanval.

  18:14

  Lotto-Soudal is goed op post. Frederik Frison moet afhaken na hard labeur, maar de overige 6 renners zijn alert.

  18:10

  Sport Vlaanderen gaat nog maar eens aanzetten. Philippe Gilbert wil de koers ook graag hard maken, dus de ervaren rot pikt maar al te graag zijn wagonnetje aan.

  18:09
  Alpecin verliest belangrijke pion voor Merlier

  Timo Kielich gaat de berm in en houdt een groot deel van het peloton op. Een jammere zaak voor Alpecin-Fenix, dat een belangrijke pion verliest voor de sprinttrein van Merlier.

  18:08
  Stilte voor de storm...
  Sven Nys
  18:07

  Quinten Hermans (Intermarché) komt piepen vooraan het pak. Hij heeft geen trek in zenuwachtig gedoe voor een goede positionering.

  18:03

  Aan kop van het peloton kleuren dezelfde truitjes steeds de koers. Dit keer bepaalt Quick-Step het tempo, UAE neemt het roer maar al te graag over.

  17:59
  Einde avontuur van de vluchters

  Het avontuur van de koplopers zit erop. Het peloton is weer een groot pak. Springt er nog iemand weg, of krijgen we de langverwachte massasprint te zien?

  17:52

  Bonneu (Sport Vlaanderen) en Blouwe (Bingoal) hebben nog trek in een excursie. Het duo gooit de benen los.

  17:51
  Laatste ronde!

  Met z'n vijven wordt de laatste ronde aangevat. Het peloton volgt op een vijftiental seconden. Wachten ze nog even af?

  17:50
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  17:48
  Gilbert heeft leegloper

  Philippe Gilbert moet van de fiets op een ongelukkig moment. Zijn voorband loopt leeg.

  17:45

  Sport Vlaanderen heeft geen trek in een massasprint. Een drietal renners zijn onder impuls van Kamiel Bonneu op weg naar de vroege vluchters.