• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Duitse kampioen klopt twee Nederlanders in China

  Ronde van Guangxi: Rit 2einde
  21 °C/>wegwedstrijd
  VertrekBeihai - AankomstQinzhou -
  Afstand145,2 km
  020406080100120145.2

   De tweede etappe in de Chinese rittenwedstrijd Ronde van Guangxi is een prooi geworden voor Pascal Ackermann (BORA). De Duitse kampioen klopte Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen in een kletsnatte massasprint.

   Ronde van Guangxi
   -
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   1/>/>Beihai - Beihai107.4 kmGroenewegenGroenewegen
   2/>/>Beihai - Qinzhou145.2 kmAckermannGroenewegen
   3/>/>Nanning - Nanning125.4 kmJakobsenJakobsen
   4/>/>Nanning - Mashan Nongla Scenic Spot152.2 kmMosconMoscon
   5/>/>Liuzhou - Guilin212.2 kmTrentinMoscon
   6/>/>Guilin - Guilin169 kmJakobsenMoscon

   Sprinten in Chinees hondenweer

   Het koersverloop van de tweede rit in de Ronde van Guangxi is snel geschreven. In een etappe van nauwelijks 145 kilometer op brede gaan 5 renners in de aanval: Cavagna (Quick-Step), Dowsett (Katjoesja), Mirza (UAE), Grivko (Astana) en Feng (Bahrain).

    

   Op een parcours over brede wegen waren zij een vogel voor de kat. En dan viel de regen ook nog eens met bakken uit de hemel in het zuiden van China. Cavagna hield de vlucht het langst vol. De Fransman van Quick-Step sneuvelde pas in de allerlaatste kilometers.

    

   Het peloton mocht zich weer opmaken voor een massasprint. Dat werd een prooi voor de Duitse kampioen Ackermann. Hij sprintte naar zijn 9e zege van het seizoen. Jakobsen en Groenewegen, de winnaar van gisteren, moesten vrede nemen met de ereplaatsen. Groenewegen behoudt de leiderstrui.

    

   Met Lawrence Naesen (4e), Jenthe Biermans (8e), Enzo Wouters (9e), Jasper Stuyven (11e) en Jürgen Roelandts (14e) finishten 5 Belgen in de top 15.

   Enzo Wouters in China: "Tof dat ik eigen kans krijg. Ik koers hier voor de top 10"

   Jakobsen blijft proberen voor 72e zege

   Morgen/donderdag krijgen de sprinters opnieuw een kans. Dan rijden ze een etappe van 125 kilometer.

    

   Fabio Jakobsen mikt op een 72e recordzege voor zijn team Quick-Step. "Ik kan leven met mijn 2e plaats van van vandaag", reageert de jonge Nederlander. 

    

   "We zijn hier niet met de ideale trein en de sprints verlopen heel hectisch op deze brede banen. Te breed gewoon, het slingert van links naar rechts en er worden in de sprint behoorlijk wat kwakjes uitgedeeld. Je moet je mannetje staan, ik ben blij dat er niemand gevallen is."

    

   "Walscheid, Ackermann en Groenewegen zijn echt de topsprinters van de voorbije weken en ik haal een plekje er tussen. Winnen is wat telt natuurlijk, maar ertussen rijden betekent voor mij ook al heel veel. Ik blijf het proberen."

    Je moet je mannetje staan. Het slingert van links naar rechts en er worden in de sprint behoorlijk wat kwakjes uitgedeeld.

   Fabio Jakobsen