Ga naar de inhoud

Oppermachtige Remco Evenepoel rijdt solo naar zijn eerste profzege

Baloise Belgium Tour: Rit 2
wegwedstrijd Wegwedstrijdbewolkt distance 179.9 km
location 11:15: Knokke-Heist - 15:35: Zottegem
trophy Remco Evenepoel
einde
startfinish
0306090120150179.9

  Remco Evenepoel heeft zijn eerste overwinning bij de profs beet. Onze 19-jarige landgenoot rondde in de tweede rit door de Vlaamse Ardennen een knappe solo af. Hij is ook de nieuwe leider in de Baloise Belgium Tour.

  VIDEO: Remco Evenepoel knalt naar eerste profzege

  Zelfs voor werelduurrecordhouder gaat hij te snel

  In een tocht door de Vlaamse Ardennen zong de vroege vlucht het uit tot op de Muur van Geraardsbergen. Op elke beklimming reed Remco Evenepoel voorin en het was snel duidelijk dat de jonge Belg over goeie benen beschikte.

   

  Evenepoel trok door op de Valkenberg en was er ook bij toen een grote groep wegreed na de Berendries. Een actieve Evenepoel trok slag om slinger ten aanval en op 10 kilometer van de finish zette hij zijn ultieme aanval in.

   

  Enkel Victor Campenaerts kon mee, al moest die harken om in het wiel van Evenepoel te kunnen blijven. In een linke bocht smakte de werelduurrecordhouder tegen de grond en toen lag de weg open voor Evenepoel.

   

  De 19-jarige renner van Deceuninck-Quick Step bouwde een ruime voorsprong uit en kwam lachend over de finish. Fabio Jakobsen maakte het ploegsucces compleet met de tweede plaats. Evenepoel is ook de nieuwe leider.

  VIDEO: Campenaerts zit op zijn limiet en valt

  "Niet allerhoogste niveau, maar betekent veel"

  Remco Evenepoel stond na de rit met de glimlach Carl Berteele te woord. "Ik denk dat 13 vanaf nu mijn geluksnummer is", verwees hij naar zijn rugnummer en de datum. "Het parcours was niet echt mijn ding, maar de koers was zwaar genoeg om het verschil te maken."

   

  "Op het einde was ik weg met Victor (Campenaerts, red), maar die zei dat hij niet mocht meerijden. Ik ben vol risico doorgegaan en het is jammer dat Victor dan valt. Dat wens je niemand toe. Hopelijk is alles in orde met hem."

   

  "Het was eigenlijk een eerste test vandaag op Vlaamse wegen. De ploeg had gezegd om aandachtig te rijden en ik reed op elke helling goed vooraan. Bij mijn aanval voelde ik dat het het juiste moment was."

   

  "Dit betekent veel. Het is niet het allerhoogste niveau, maar het is in België, er waren veel vrienden van mij en ik reed langs mijn supportersclub. Dat is mooi en een onvergetelijke dag."

   

  Gaat Evenepoel nu voor de eindzege? "Ik heb een mooie voorsprong en hopelijk kan ik morgen in de korte tijdrit nog wat meer voorsprong nemen", antwoordde hij vastberaden.

  rituitslag
  naamresultaatploeg
  1
  Remco Evenepoel
  4:26:04
  Deceuninck - Quick-StepDQT
  2
  Fabio Jakobsen
  +42
  Deceuninck - Quick-StepDQT
  3
  Tim Merlier
  +42
  Corendon - CircusCOC
  4
  Lionel Taminiaux
  +42
  Wallonie-BruxellesWVA
  5
  Davide Martinelli
  +42
  Deceuninck - Quick-StepDQT
  6
  Jasper Philipsen
  +42
  BelgiëBEL
  7
  Tom Van Asbroeck
  +42
  Israel Cycling AcademyICA
  8
  Alex Kirsch
  +42
  Trek - SegafredoTFS
  9
  Bryan Coquard
  +42
  Vital Concept - B&B HotelsVCB
  10
  Pieter Serry
  +42
  Deceuninck - Quick-StepDQT

  Fase per fase

  1. 15 uur 36. Remco mag juichen! Na een ontsnapping op 10 kilometer van de streep, is het Evenepoel gelukt om zijn aanval tot een goed einde te brengen.
  2. Laatste km. Jelle Wallays en Tim Wellens doen er alles aan om het gat te doen krimpen, maar dat is voorlopig tevergeefs. . 15 uur 33.
  3. Tijdsverschil. De kloof tussen Evenepoel en de rest wordt er niet kleiner op. De 19-jarige Belg heeft nu 40" voorsprong. 15 uur 31.
  4. 15 uur 30. Bizar: Van Hooydonck krijgt geen wiel van de neutrale wagen.

   Bizar: Van Hooydonck krijgt geen wiel van de neutrale wagen

  5. 15 uur 29. Evenepoel op weg naar ritzege. Terwijl Campenaerts ingelopen wordt door het peloton, blijft Evenepoel een hoog tempo aanhouden. Nog 5 kilometer. .
  6. 15 uur 27. Campenaerts ten val! In een scherpe bocht komt de werelduurrecordhouder ten val. Gelukkig komt hij met zijn hoofd niet op het betonnen muurtje terecht. De aansluiting met Evenepoel is hij wel kwijt.
  7. 15 uur 23. Zijn de vogels gaan vliegen? Met 9 kilometer voor de boeg hebben de 2 Belgen een gat van 20" op de rest van de groep. Campenaerts heeft moeite om het wiel van Evenepoel te volgen.
  8. 15 uur 19. Evenepoel en Campenaerts hebben een kloof geslagen met de rest van de groep. .
  9. 15 uur 14. Pech voor Van Hooydonck. Terwijl de laatste ronde is ingegaan, staat Nathan van Hooydonck ondertussen met 1 wiel langs de kant. De neutrale wagen weigert hem om onduidelijke redenen te helpen, waardoor hij behoorlijk wat tijd verliest op de rest van de groep.
  10. 15 uur 09. De renners van Sport Vlaanderen-Baloise leiden nu de debatten in het peloton, want de leider in het strijdlustklassement, Thomas Sprengers, heeft de ontsnapping gemist. Die moet opnieuw vooraan geraken, wil hij zijn trui verdedigen.
  11. Tijdsverschil. Met nog een dikke 20 kilometer voor de boeg, heeft de zeer uitgebreide kopgroep nu bijna 40" bij elkaar gesprokkeld. . 15 uur 06.
  12. 15 uur . De meeste grote namen of kopmannen lijken in de kopgroep te zitten. Enkel Niki Terpstra heeft moeten passen. .
  13. 14 uur 57. Nog 27 kilometer. Vooraan rijden nu zo'n 30-tal renners. Frederik Backaert probeert nu de sprong te maken naar de koplopers.
  14. 14 uur 53. Uitbreiding kopgroep. Terwijl het begint te druppelen op de kasseien, is het peloton helemaal uit elkaar gevallen. De kopgroep is ondertussen alweer bijgebeend door het eerste deel van het peloton.
  15. 14 uur 51. Evenepoel geeft zijn medevluchters de volle laag.

   Evenepoel geeft zijn medevluchters de volle laag

  16. 14 uur 48. Morgen een nieuwe leider? Als het zo blijft zal Jan-Willem Van Schip morgen niet meer met de leiderstrui mogen pronken. Hij heeft 3 à 4 minuten achterstand op het peloton. .
  17. 14 uur 41. Evenepoel is zichtbaar gefrustreerd dat niemand anders tempo maakt en laat een paar vloeken ontsnappen. Ook Victor Campenaerts zit in de kopgroep.
  18. 14 uur 40. Nieuwe kopgroep. Een groepje met onder meer Evenepoel, Jakobsen, Laporte, Van Hooydonck en Vliegen heeft nu een kloof van 20 seconden op het peloton.
  19. 14 uur 37. Avontuur vluchters voorbij. Jens Adams versnelt op de Berendries, maar Evenepoel beent hem snel bij. Even later pareert hij nog een aanval. De jonge Belg beschikt vandaag duidelijk over goede benen. Ondertussen zijn ook Hermans, Molly en Leroux gegrepen.
  20. 14 uur 29. Binnen enkele ogenblikken komen de renners voor een eerste keer over de finish. De voorsprong van de kopgroep bedraagt nog slechts 25".
  Baloise Belgium Tour
  ritdatumstart - finishtype rittotaalwinnaarleider
  1
  12/06Sint-Niklaas - Knokke-Heist
  183,4 km
  Jan-Willem van Schip
  Jan-Willem van Schip
  2
  13/06Knokke-Heist - Zottegem
  179,9 km
  Remco Evenepoel
  Remco Evenepoel
  3
  14/06Grimbergen - Grimbergen
  9,2 km
  Tim Wellens
  Remco Evenepoel
  4
  15/06Seraing - Seraing
  151,6 km
  Victor Campenaerts
  Remco Evenepoel
  5
  16/06Tongeren - Beringen
  158,5 km
  Bryan Coquard
  Remco Evenepoel