• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen 3 op 3 voor Groenewegen, Bennett is sterkste na nieuwe hectische finale

  Parijs - Nice: Rit 3einde
  />wegwedstrijd
  VertrekCepoy - AankomstMoulins -
  Afstand200 km
  0306090120150200

   Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) heeft de derde etappe in Parijs-Nice gewonnen. Caleb Ewan (Lotto-Soudal) eindigde op de tweede plaats. Leider Dylan Groenewegen greep naast een derde ritzege op een rij. De finale werd weer gekleurd door waaiers. 

   Herbeleef de laatste kilometer

   Enkel opwinding in de finale

   Zo verwend we de voorbije 2 dagen werden, zo pover was het wedstrijdverhaal in deze 3e rit. Twee ploegmaats van Delko-Marseille - Fedeli en Navardauskas - namen het gros van de etappe voor hun rekening, maar het was eigenlijk al vanaf het begin duidelijk dat het een kansloze missie was.

    

   Een valpartij op een brugje zorgde voor wat opwinding, omdat de volledige weg versperd werd en niemand kon passeren. Maar de solidariteit in het peloton was zo groot dat iedereen gewoon weer kon terugkeren.

    

   Minder vriendelijk voor elkaar waren de renners in de slotfase. De Sky's probeerden de boel nog laat op de kant te zetten en slaagden daar ook halvelings in. In de straten van Moulins keerde onder meer Groenewegen wel terug, maar hij had in zijn achtervolging te veel krachten verspeeld. Zo blijft Freddy Maertens de enige renner die 3 ritten op een rij wist te winnen in Parijs-Nice.

    

   Met de vele grote namen aan de start had wellicht niemand Sam Bennett voor een ritzege getipt in deze Parijs-Nice, maar hij behaalt toch al zijn 3e overwinning van het jaar. In de UAE Tour was hij de beste in de slotrit. Hij is zo de eerste die 2 keer kan zegevieren in een WorldTour-koers dit jaar.

   Sky zet de boel op de kant in de slotfase

   Fase per fase

   1. 17 uur 05. Sam Bennett sprint het snelst in de derde rit van Parijs-Nice.

    Sam Bennett sprint het snelst in de derde rit van Parijs-Nice

   2. 17 uur . Bennett wint! Sam Bennett is de ietwat verrassende winnaar in Moulins. Ewan en Groenewegen kwamen nog opzetten, maar de Ier was ijzersterk en hield van ver stand. Groenewegen viel uiteindelijk nog helemaal stil. Hij behoudt wel zijn leiderstrui.
   3. 16 uur 59. Groenewegen zit perfect. Ook Démare, Kristoff en Ewan in kansrijke positie.
   4. 16 uur 59. Groupama-FDJ en Vital Concept zetten hun treintjes op in de slotkilometer.
   5. 16 uur 58. Het valt wat stil en dat speelt in het voordeel van Groenewegen. De gele brigade is er net op tijd, maar is Groenewegen nog fris genoeg?
   6. 16 uur 58. Groenewegen? Groenewegen zit vrij ver, maar heeft nog 2 ploegmaats in zijn buurt. Het wordt lastig voor een 3 op 3.
   7. 16 uur 57. Het groepje is weer aangedikt, ook omdat motor Rowe weggedeemsterd is. De sprinters lijken wel op zichzelf aangewezen.
   8. 16 uur 57. De 4e renner was Kirsch.
   9. 16 uur 56. De ook al ijzersterke Kwiatkowski rijdt met 4 renners, onder wie ploegmaat Bernal gewoon weg. Ewan en Gaudin zijn ook mee.
   10. 16 uur 56. Team Sky gaat zo wild tekeer in de slotkilometers dat peloton opnieuw bijna scheurt.

    Team Sky gaat zo wild tekeer in de slotkilometers dat peloton opnieuw bijna scheurt