• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Aert blikt iedereen in op BK tijdrijden, Campenaerts komt zichzelf tegen

  NK - BELeinde
  individuele tijdrit
  VertrekMiddelkerke - AankomstMiddelkerke -
  Afstand38,3 km
  010203038.3

   Wout van Aert (Jumbo-Visma) is de nieuwe Belgische tijdritkampioen. De 24-jarige Van Aert was in Middelkerke sneller dan Yves Lampaert en Remco Evenepoel. Uittredend kampioen Victor Campenaerts kwam zichzelf tegen. 

   1. Van Aert 2. Lampaert 3. Evenepoel

   Nooit eerder was een BK tijdrijden zo goed gestoffeerd en nooit eerder kreeg het zoveel aandacht. Iedereen hoopte op een spannende strijd en we werden op onze wenken bediend.

    

   Na de 1e van 3 rondes in Middelkerke kwamen er nog maar 3 renners in aanmerking voor de titel en de grootste verrassing was dat titelverdediger en werelduurrecordhouder Victor Campenaerts daar niet bij was. Voor het tijdritmonster van Lotto-Soudal was het duidelijk de chrono te veel.

    

   De grootste verrassing in positieve zin was Remco Evenepoel, die naar het BK was gekomen "om te leren", maar meer dan dat deed. Hij benaderde de tijd van Wout van Aert, tijdritwinnaar in de Dauphiné. Enkel Yves Lampaert, tijdritwinnaar in de Ronde van Zwitserland, torende daar nog bovenuit.

    

   Maar vanaf de 2e ronde was Van Aert helemaal op toeren. Hij draaide de rollen om met Lampaert en reed in de laatste ronde nog wat verder weg van de concurrentie. Uiteindelijk had hij nog een halve minuut voorsprong. Op het podium werd hij geflankeerd door 2 renners van Deceuninck-Quick Step. Lampaert moest nog hemel en aarde bewegen om zijn piepjonge ploegmaat Evenepoel van het zilver te houden.

   Rituitslag NK - BELRituitslag NK - BEL

     naamploegresultaat
   1Wout van AertTJV44:47
   2Yves LampaertDQT+32
   3Remco EvenepoelDQT+39
   4Victor CampenaertsLTS+1:05
   5Frederik FrisonLTS+1:42
   6Thomas De GendtLTS+1:58
   7Tim WellensLTS+2:04
   8Jimmy JanssensCOC+2:07
   9Nathan Van HooydonckCCC+2:31
   10Jonas RickaertCOC+2:36

   Van Aert: "Pak vandaag dan toch mijn jaarlijkse driekleur"

   Lampaert: "Sta tussen 2 wereldkampioenen"

   Evenepoel: "Had zeker niet durven dromen van het podium"

   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   wielrennen/>Anzegem - Anzegem132 kmLotte Kopecky

   Vrouwen: geen 6 op een rij voor Duyck, Kopecky klasse apart

   Lotte Kopecky heeft een einde gemaakt aan de hegemonie van Ann-Sophie Duyck, de winnares van de voorbije 5 jaar. Die laatste had blijkbaar een offday en eindigde deze keer zelfs buiten de medailles. Kopecky had na 2 rondjes op het parcours in Middelkerke een ruime voorsprong op haar pistemaatje Jolien D'hoore., die Annelies Dom net van het zilver hield.

    

   "Het is leuk dat ik hier mijn eerste driekleur bij de elite heb kunnen pakken", zegt Kopecky. "Ik had erop gehoopt, maar niet verwacht. Zeker niet met zo'n grote voorsprong. Ik heb goed ingedeeld en ben nooit stilgevallen, ook niet op het laatste stuk met de felle tegenwind. Zondag de dubbel? Alles mag, niets moet. De conditie is alvast goed."

   BK tijdrijden (vrouwen)
   1. Lotte Kopecky 34'45"
   2. Jolien D'hoore op 44"
   3. Annelies Dom 48"
   4. Sanne Cant 54"
   5. Julie Van de Velde 58"
   6. Ann-Sophie Duyck 1'01"
   7. Sofie De Vuyst 1'13"

   Kopecky: "Zondag de dubbel? Alles mag, niets moet"

   Fase per fase

   1. 18 uur 52 match afgelopen
   2. 18 uur 50. Van Aert krijgt een knuffel van zijn vriendin. "Ik ben heel diep moeten gaan, op de stukken tegenwind ging ik zelfs soms over mijn limiet. Volgens mijn coach was het een secondespel, dus ik was er nooit gerust op.".
   3. Tussentijd. Campenaerts redt het niet. Het brons is voor Evenepoel, goud voor Van Aert en zilver voor Lampaert. 18 uur 50.
   4. 18 uur 48. We kijken nu naar de binnenkomst van Campenaerts, die aan het knokken is in de laatste rechte lijn naar de finish. Niet voor het goud, zoals hij gehoopt had, maar voor een bronzen medaille.
   5. 18 uur 48. Wat een seizoen voor Van Aert! Hoeveel ploegen zullen geen spijt hebben dat ze die kerel niet hebben binnengehaald. José De Cauwer.
   6. Lampaert op 2. Lampaert is uiteindelijk 7 seconden sneller dan Evenepoel. Maar het belangrijkste nieuws is: Van Aert is de nieuwe Belgische kampioen. 18 uur 47.
   7. 18 uur 46. Lampaert is aan de laatste rechte lijn begonnen, met de wind vol op de kop. De tijd van Van Aert is nu al weg. Hij moet nog knokken om de tijd van Evenepoel te halen.
   8. 18 uur 46. Tussen de massa mensen zoekt Van Aert verkoeling op. De vele grote namen hebben heel wat mensen naar Middelkerke gelokt.
   9. 18 uur 45. Van Aert zet absolute toptijd neer op het BK tijdrijden.

    Van Aert zet absolute toptijd neer op het BK tijdrijden

   10. Van Aert op weg naar goud. Wout van Aert doet nog een fameuze hap van de tijd van Evenepoel. Enkel Lampaert kan hem nu nog bedreigen. Wie van de 2 zien we straks in de Tour terug in de driekleur? 18 uur 43.
   11. 18 uur 42. De Cauwer verkijkt zich op finish van Evenepoel: "Ow, valpartij!".

    De Cauwer verkijkt zich op finish van Evenepoel: "Ow, valpartij!"

   12. Evenepoel zet de toon. Remco Evenepoel is maar liefst een minuut sneller dan Frederik Frison. Indrukwekkend! Levert hem dat een podiumplaats op? Daar lijkt het wel op. Of zit er nog meer in? 18 uur 40.
   13. 18 uur 35. Wout van Aert steekt collega-veldrijder Toon Aerts voorbij.

    Wout van Aert steekt collega-veldrijder Toon Aerts voorbij

   14. 18 uur 33. Offday voor Campenaerts. Campenaerts zal zichzelf niet opvolgen. Zwalpend komt hij over de finish. Hij heeft al een halve minuut achterstand op Van Aert en hij moet nog een ronde afleggen. Zelfs het podium lijkt buiten schot.
   15. 18 uur 32. Lampaert van 1 naar 2. Yves Lampaert heeft Wout van Aert moeten voorlaten na de 2e van 3 rondes. Hij nestelt zich exact tussen Van Aert en Evenepoel op de 2e plaats.
   16. 18 uur 30. Veldrijder haalt veldrijder in. Extra opsteker voor Wout van Aert, want hij haalt zijn veldritcollega Toon Aerts in, die 2 minuten voor hem was gestart.
   17. 18 uur 28. Van Aert valt niet stil. De verschillen worden groter na de 2e ronde. Het kaf wordt van het koren gescheiden. Van Aert is 10 seconden sneller dan Evenepoel. Zijn grote concurrent lijkt Yves Lampaert te worden.
   18. 18 uur 27. Blik op het buitenland. Tussendoor nog een boeketje winnaars uit het buitenland. In Frankrijk rijdt Benjamin Thomas het komende jaar de tijdritten in de tricolore trui, in Groot-Brittannië is Alex Dowsett de primus.
   19. 18 uur 25. Evenepoel verbluffend. Remco Evenepoel is maar liefst 35 (!) seconden sneller dan Frederik Frison na de 2e ronde. Wie dacht dat de jongeling slecht zou indelen, lijkt zich vergist te hebben. De volgende bedreiging wordt Wout van Aert, die na 1 ronde 1 seconde sneller was.