• home
 • video
 • pas verschenen

  Luik - Bastenaken - Luik

  Luik - Bastenaken - Luikeinde
  22 °C/>wegwedstrijd
  VertrekLuik - AankomstAns -
  Afstand258,5 km
  04080120160200258.5

   Bob Jungels heeft Quick-Step de 27e zege van het seizoen geschonken. Na een knappe solo in de finale zette hij alle favorieten een neus. Jelle Vanendert (11e) was op weg naar de tweede plaats, maar hij plooide in de allerlaatste kilometer. 

   Luik-Bastenaken-Luik in een notendop

   • Opvallende statistiek: Quick-Step heeft zijn laatste blinde vlek weggewerkt in het voorjaar. Voor het eerst wint de ploeg La Doyenne, alle voorjaarsklassiekers prijken nu op de erelijst van de blauwe armada.
   • Sleutelmoment: In de afzink van de Roche-aux-Faucons stort Jungels zich als een valk naar beneden. In de stijl van een hardrijder slaat hij meteen een beslissende kloof.
   • Een pluim voor: Tim Wellens en Jelle Vanendert, die meer dan de helft van de tegenaanvallen voor hun rekening namen. Wellens probeerde het 4 keer, Vanendert schudde een lange inspanning uit zijn benen op de Saint-Nicolas.

   VIDEO: Bekijk hier het verslag van Luik-Bastenaken-Luik

   Gilbert opent, Wellens 3 keer in tegenaanval

   Het was lang wachten tot Luik-Bastenaken-Luik losbarstte. Pas op 20 km van de streep lieten enkele favorieten het achterste van hun tong zien. Philippe Gilbert opende de debatten op de Roche-aux-Faucons.

    

   Maar ver reikte zijn sprongetje niet. Gilbert werd gecounterd door de Colombiaan Henao, die op zijn beurt Bob Jungels over zich heen zag vliegen.

    

   De Luxemburgse tempobeul bokste in geen tijd een voorsprong van 30 seconden in elkaar. Tim Wellens rook onraad en lanceerde tot 3 keer toe een tegenaanval, maar werd niet beloond voor zijn aanvalsdrift.

   Jungels houdt stand, Vanendert grijpt naast podium

   In de achtervolgende favorietengroep leverde Alaphilippe uitstekend afstopwerk voor zijn ploegmaat. Wellens rolde de rode loper uit voor Vanendert, die een knappe versnelling uit zijn dijen schudde op de Saint-Nicolas.

    

   Heel even leek Vanendert zelfs op weg naar de eenzame Jungels. Maar dichter dan 18 seconden kroop onze landgenoot niet. De Luxemburgse kampioen hield stand en kruidt de lenteschotel van Quick-Step pittig af.

    

   Woods en Bardet trokken nog in het tegenoffensief en snoepten Vanendert een podiumplaats af. Alaphilippe kwam juichend over de streep als 4e.