• home
 • video
 • pas verschenen

  Kuurne - Brussel - Kuurne: Kuurne-Kuurne

  Kuurne - Brussel - Kuurneeinde
  5 °C/>wegwedstrijd
  VertrekKuurne - AankomstKuurne -
  Afstand200,7 km
  0306090120150180200.7

   Wereldkampioen Peter Sagan heeft revanche genomen voor zijn tweede plaats in de Omloop Het Nieuwsblad. Hij sprintte in Kuurne zijn concurrenten uit het wiel. Jasper Stuyven, de winnaar van vorig jaar, strandde op plaats twee. 

   Kuurne-Brussel-Kuurne in een notendop

   • Winnaar van de dag: Peter Sagan schuift op de Oude Kwaremont mee met de andere favorieten. Hij heeft geen enkele ploegmaat bij zich, maar dat deert de wereldkampioen niet. Hij geeft geen trap te veel en maakt het in de sprint gemakkelijk af. Na zijn tweede plaats van gisteren is het nu wel raak.
   • Sleutelmoment: Op 30 kilometer van de streep staat het peloton op het punt om de favorieten opnieuw in te rekenen. Jasper Stuyven voelt de bui al hangen en versnelt, hij krijgt 4 gezellen mee die in de straten van Kuurne zullen strijden voor de overwinning.
   • Pechvogel van de dag: Tony Martin moet in de groep der favorieten de eer van Katjoesja verdedigen, maar komt stevig ten val. Met bebloed aangezicht kan hij zijn weg vervolgen, maar hij wordt opgeslokt door het peloton.

   Stybar breekt de koers open op de Oude Kwaremont

   Een dag na de Omloop is Kuurne-Brussel-Kuurne een uitgelezen kans op revanche. Voor Boonen zat de wedstrijd er al op voor hij begonnen was. De kopman van Quick-Step had maagproblemen en gaf verstek.

    

   Jürgen Roelandts, die gisteren ook klaagde over maagproblemen, voelde zich vandaag duidelijk beter en trok met 8 gezellen in de aanval. Samen met onder meer Gougeard en Duchesne reed hij een maximale voorsprong van 6 minuten bij elkaar.

    

   Net voor de Oude Kwaremont brak het peloton in stukken. Stannard en Stybar roken hun kans en trokken alle registers open. Met Van Avermaet, Stuyven, Benoot en Sagan schoven heel wat grote namen mee.

    

   De groep der favorieten die zo ontstond, zette de rest van het peloton snel op een minuut. Maar dat peloton, aangevoerd door Direct Energie, legde zich niet neer bij die situatie en vocht terug.

   Stuyven glipt weg in de finale en krijgt 4 kompanen mee

   Op het moment dat Roelandts en zijn gezellen bij de kraag werden gevat door de favorieten, was het peloton tot op een halve minuut genaderd. Jasper Stuyven, de winnaar van vorig jaar, voelde de bui hangen en sprong weg op 30 kilometer van de streep.

    

   Sagan, Trentin, Benoot en Rowe kwamen aansluiten, Van Avermaet en zijn BMC-ploegmaats misten de goede trein. De 5 koplopers verstonden elkaar perfect en diepten hun voorsprong uit tot 45 seconden.

    

   Net als gisteren beseften de koplopers dat elke seconde belangrijk was en dus werd er pas in de laatste kilometer gepokerd. Trentin deelde een prikje uit, maar Rowe bracht de rest weer terug.

    

   In de sprint liet Sagan zich deze keer niet verrassen. Hij zette zelf aan op 300 meter van de streep en sprintte de rest uit het wiel. Stuyven kwam nog opzetten, maar moest vrede nemen met de tweede plaats, voor Rowe.