Ga naar de inhoud

Arnaud De Lie flikt het weer en klopt Mark Cavendish en co in de Heistse Pijl

Heistse Pijl
Wegwedstrijd
193 km
12:45 Vosselaar - 17:30 Heist-op-den-Berg
Arnaud De Lie
einde
 1. 0
 2. 30
 3. 60
 4. 90
 5. 120
 6. 150
 7. 180
 8. 193

  Neoprof Arnaud De Lie (Lotto-Soudal) blijft de overwinningen opstapelen. Het toptalent was ook in de Heistse Pijl de snelste in een massasprint. De Lie bleef koelbloedig en pienter in een chaotische sprint en won met sprekend gemak. 

  Bekijk de chaotische sprint:

  Met onder meer Mark Cavendish, Sam Bennett, Giacomo Nizzolo en Arnaud De Lie brachten de sprintersploegen heel wat ronkende namen aan de start in Vosselaar.

  Toch werden de andere ploegen niet afgeschrikt door het grof geschut en na een stevig kat-en-muisspel werd de vlucht van de dag uiteindelijk toch bij elkaar geboetseerd door 6 renners. 

  Lang konden de leiders echter niet hopen op een stunt, want op 90 kilometer van de meet draaiden de sprintersploegen de gashendel gestaag steeds meer open. Met nog 10 kilometer te rijden, werd de laatst overgebleven vluchter dan ook gegrepen.

  Een massaprint werd het echter niet, want het snedige slotklimmetje net voor de rode vod deed het peloton helemaal uit elkaar brokkelen. In de chaos speelde de 20-jarige Arnaud De Lie het uiteindelijk heel erg slim.

  De jonge Belg bewaarde goed het overzicht en hield met overmacht ervaren rot Nizzolo af. Cavendish werd ondanks kettingproblemen toch nog 3e.

  De Lie: "Hebben het plan heel goed uitgevoerd vandaag"

  "De ploeg heeft het plan heel goed uitgevoerd", vertelde een stralende De Lie voor de camera. "Bij het begin van de laatste helling was ik heel goed gepositioneerd. Nizzolo begon uiteindelijk te sprinten op 250 meter van de meet, waardoor ik moest volgen."


  "Het is echt ongelofelijk, want na de Marcel Kint Classic win ik nu ook vandaag. Ik ben heel blij met mijn conditie en de teamprestatie. Normaal teken ik een nieuw contract bij Lotto-Soudal. De ploeg heeft veel vertrouwen in mij en ik denk dat dat het belangrijkste is voor een renner. Dus waarom zou ik naar een andere ploeg gaan", sloot de jonge Belg af.

  Cavendish: "De Lie is echt snel"

  "Ik ben wel teleurgesteld. De jongens werkten heel hard voor mij en we zaten exact waar we moesten zitten op de slothelling", vertelde Cavendish na afloop van de wedstrijd.

  "Op de helling viel mijn ketting er plots af. Het is niet de eerste keer dat het gebeurt dit jaar, zeker tijdens het sprinten. Ik probeerde mijn ketting er nog op te krijgen, maar ik wist dat het moeilijk zou worden. Zeker tegen De Lie, want hij is echt snel."

  Rituitslag Heistse Pijl
  naamresultaatploeg
  1
  Arnaud De Lie
  193 km in 4u08'54"
  2
  Giacomo Nizzolo
  z.t.
  3
  Mark Cavendish
  4
  Daniel McLay
  5
  Laurens Sweeck
  6
  Baptiste Planckaert
  7
  Piet Allegaert
  8
  Guillaume Boivin
  9
  Kenneth Van Rooy
  10
  Timo Kielich

  Fase per fase

  1. 17 uur 09. Arnaud De Lie wint! Arnaud De Lie komt er met een enorme krachttoer nog over! De jonge Belg mag juichen in de Heistse Pijl, voor Nizzolo en Cavendish. .
  2. 17 uur 08. Nizzolo zet de sprint in, wie komt er nog over? .
  3. 17 uur 08.  Ballerini schudt aan de boom en probeert het met een late uitval, maar zonder succes. Cavendish houdt voorlopig stand vooraan. .
  4. 17 uur 07. Nog een laatste keer de Heistse berg. Welke sprinters overleven de 400 meter kasseien voor de laatste rechte lijn begint? .
  5. 17 uur 06. Arkea-Samsic komt nu met een volledig treintje op de voorgrond. Ook Lotto-Soudal wil voorin aansluiten, maar wordt een beetje weggedrumd. .
  6. 17 uur 05. Dries De Bondt en Arnaud De Lie verschijnen vooraan in het grote pak. Met nog 4 kilometer te gaan, wordt het drummen voor een goede positie.  .
  7. Val. Het blijft valpartijen regelen in deze Heistse Pijl. Onder meer Jonas Koch, Danny van Poppel en Olav Kooij liggen plat op het asfalt. . 17 uur .
  8. 16 uur 58. Samensmelting is een feit. Hij heeft gestreden, maar toch verloren. Op 10 kilometer van de streep is het verhaal van Oscar bijna uitgeschreven. Komt er nog iemand met een late uitval op de proppen? .
  9. 40". De Wolfpack neemt het heft nu helemaal in handen en brengt het verschil terug tot 40 seconden. Een massasprint lijkt nu onvermijdelijk. . 16 uur 54.
  10. 16 uur 52. Oscar Onley is aan een sterk staaltje hardrijden bezig. De Brit heeft nog 45 seconden voorsprong op het peloton, dat niet op dezelfde golflengte lijkt te zitten. .
  11. Pech voor Perry! Wat een drama voor Perry. Met nog 1 ronde te gaan, krijgt de Canadees zijn ketting niet meer op de fiets. Onley is nu nog de enige leider. . 16 uur 49.
  12. 16 uur 47. De voorsprong van Onley en Perry blijft rond de 1'20" schommelen, terwijl de leiders een voorlaatste keer de Heistse berg trotseren. Hoe lang kunnen ze het peloton nog afhouden? .
  13. 16 uur 43. Vooraan houden Onley en Perry verrassend genoeg redelijk goed stand. Het peloton bijt zich de tanden stuk op de 2 leiders, al moet het grof geschut straks nog komen natuurlijk. .
  14. 16 uur 35. Kopgroep breekt. In de kopgroep gaat het voor 2 renners ondertussen niet snel genoeg. Perry en Onley kiezen het hazenpad en proberen (tegen beter weten in?) het peloton nog voor te blijven. .
  15. 16 uur 31. Nog 2 ronden. We naderen de ontknoping van deze Heistse Pijl. Met nog 2 ronden te gaan, wordt het money time voor de sprintersploegen. De leiders zien hun voorsprong ondertussen slinken tot een grote minuut. .
  16. Val. Midden in het peloton ontstaat er plots een breukje door een valpartij. Rick Zabel en Brent Van De Kerkhove liggen beide op de grond en likken hun wonden.  . 16 uur 25.
  17. 16 uur 13. 2'00". De voorsprong van de leiders blijft maar zakken. Het peloton heeft nog 40 kilometer om 2 minuten dicht te rijden.  Voor de sprintersploegen wordt het ook zaak om de leiders niet te vroeg te vatten, anders bestaat er altijd de kans dat er nog een late uitval komt. .