Ga naar de inhoud

Een-tweetje voor Soudal-Quick Step in Gullegem: vluchter Vangheluwe viert feest, Merlier wint pelotonsprint

Gullegem Koerse
Wegwedstrijd
179 km
14:00 Gullegem - 18:00 Gullegem
einde
 1. 0
 2. 30
 3. 60
 4. 90
 5. 120
 6. 150
 7. 179

  De bekendste kermiskoers van het land is in het mandje gevallen van Warre Vangheluwe (Soudal-Quick Step). De jonge West-Vlaming bleef als enige vluchter uit de klauwen van het peloton. Zijn kopman en Belgisch kampioen Tim Merlier won de sprint voor de 2e plek.

  Spektakel en spanning in Gullegem vandaag.

   

  Na een ware thriller van een slotronde bleef Warre Vangheluwe als enige het aanstormende peloton voor. Medevluchters Greg Van Avermaet, Dries Van Gestel en Boy van Poppel werden wel nog gegrepen.

   

  Niet alleen het einde, maar ook het begin van de koers deed kijkers grote ogen opzetten. Al na één rondje mochten de renners weer halt houden. Een val in het peloton leidde tot een neutralisatie en een herstart.

   

  Na die herstart kleurde Soudal-Quick Step het openingsuur.

   

  Eerst probeerde Jannik Steimle het alleen, daarna ondernam ook Warre
  Vangheluwe een poging. Bert Van Lerberghe maakte met enkele kompanen de
  oversteek naar zijn ploegmaat.

   

  Tevergeefs. Ook dat groepje kreeg geen ruimte.

   

  Toch geraakte Vangheluwe nog in de vlucht van de dag. Een nieuwe
  poging, met onder meer Van Avermaet, Van Poppel en Van Gestel
  was wel succesvol.

   

  Dat groepje bleef (bijna) de hele dag voor en streed uiteindelijk ook voor de overwinning. Enkel de 21-jarige Quick Step-renner had nog genoeg jus in de benen om het af te maken. Tim Merlier sprintte naar plek twee.

   

  Vangheluwe, die normaal uitkomt voor het belofteteam van Soudal-Quick Step, zorgt vandaag voor de vierde zege op rij van The Wolfpack in Gullegem.

  Fase per fase

  1. 18 uur 01. Podium. 1. Warre Vangheluwe 2. Tim Merlier 3. Timothy Dupont .
  2. 17 uur 56. Vangheluwe wint! Vangheluwe is de enige van de vier leiders die het peloton kan afhouden. Merlier sprint achter zijn ploegmaat naar plek twee. .
  3. 17 uur 54. 25 seconden. Het peloton zet nu echt alles op alles voor een massasprint. 25 seconden nog! .
  4. 17 uur 53. 32 seconden. Het peloton is met nog enkele kilometers te gaan teruggekeerd tot op 32 seconden! .
  5. 17 uur 50. 53 seconden! De laatste tijdsmeting lijkt nu toch weer in het voordeel van de vluchters te spreken. Welke "Van" pakt de overwinning: Vangheluwe, Van Gestel, Van Avermaet of Van Poppel? .
  6. 17 uur 46. Laatste ronde! De renners zijn zonet de slotronde ingegaan. Kan het groepje van vier het peloton afhouden? Het blijft razend spannend. .
  7. 17 uur 43. Breukje voorin. In de kopgroep ondernemen vier renners een laatste poging om een groepssprint te ontlopen. Vangheluwe, Van Poppel, Van Avermaet en Van Gestel zijn ervandoor. .
  8. 17 uur 40. De volgwagens krijgen de opdracht om zich weer achter het peloton te posteren. Een massasprint zit er nu wel echt aan te komen. .
  9. 17 uur 38. 40 seconden. Voor het eerst sinds de kopgroep vertrok, zakt de voorsprong nu weer onder de minuut. Nog 40 seconden tussen de leiders en de grote groep. .
  10. 17 uur 36. In het peloton zitten nog enkele snelle mannen verscholen. Belgisch kampioen Tim Merlier zal ongetwijfeld revanche willen nemen voor de verloren sprint in de Ronde van Limburg gisteren, Gerben Thijssen wil er dan weer twee op een rij van maken. .
  11. 17 uur 32. Dan toch een massasprint? Het lijkt er steeds meer op dat we toch nog een massasprint krijgen. Op 2 ronden van het einde is de voorgift geslonken tot 1 minuut. .
  12. 17 uur 30. De kopgroep zou maar 1'15 meer overhouden van de voorsprong. Haalt het pak de 7 avonturiers nog terug? .
  13. 17 uur 23. Peloton komt dichter. Een langgerekt peloton komt nu toch weer een stukje dichter. Op 26 kilometer van de streep bedraagt het gat 1 minuut 50. .
  14. 17 uur 11. Nog 4 rondes. De tijd begint stilaan te dringen voor de renners in het peloton. Met nog iets meer dan 30 kilometer te gaan, komt de grote groep geen meter dichter op Van Avermaet & co. .
  15. 16 uur 59. Het peloton verliest almaar meer tijd. 2'30 ondertussen. .
  16. 16 uur 59. Nog 5 rondjes van 8,7 kilometer te gaan. Ongeveer een uurtje koers nog, dus. .
  17. 16 uur 58.
  18. 16 uur 48. Daar zijn ze weer! De tijdsverschillen komen weer door. Een enkeling van EFC-L&R - Van Mossel passeert de finishlijn op 1'55 van de koplopers. Het peloton volgt op 2'10. .
  19. 16 uur 45. We maken van de gelegenheid gebruik om de 6 Belgen en de Nederlander in de kop van de koers nog eens voor u op te lijsten: Warre Vangheluwe (Soudal-Quick Step) Boy van Poppel (Intermarché-Circus-Wanty) Greg Van Avermaet (AG2R Citroën) Kobe Vanoverschelde en Thomas Joseph (Tarteletto-Isorex) Toon Vandebosch (Alpecin-Deceuninck) Dries Van Gestel (TotalEnergies) .
  20. 16 uur 41. Storing in Gullegem. Het blijft gissen naar de koerssituatie, want de storing in Gullegem raakt niet meteen opgelost. Tien minuten geleden bedroeg de voorsprong van de kopgroep nog 1'45. .