Florian Sénéchal laat Deceuninck-Quick Step meteen weer juichen

  Grote Prijs Vermarc Sporteinde
  />wegwedstrijd
  VertrekRotselaar - AankomstRotselaar -
  Afstand164 km
  0306090120164

   De koers in België herbegint met hoe hij gestopt is: met een zege van Deceuninck-Quick Step. De Fransman Florian Sénéchal kwam solo aan in Rotselaar in de GP Vermarc Sport, de eerste na de coronalockdown. Zijn teammaat Fabio Jakobsen won op 8 maart de GP Monseré.

   Sénéchal wint eerste koers sinds coronacrisis

   Jakobsen gokt en verliest

   Het beest in Victor Campenaerts werd nog eens losgelaten en dat ondervond de concurrentie aan den lijve.

    

   In een snelle koers zette de uurrecordhouder meteen een vruchtbare aanval op poten.

    

   Hij kreeg met Pieter Serry, Stijn Steels, Dries De Bondt en Nikolas Maes enkele waakhonden van de grote blokken mee.

    

   Deceuninck-Quick Step zat niet veel later zelfs helemaal in een zetel toen sprinter Fabio Jakobsen met enkele vrienden de overzetboot naar de kopgroep had genomen.

    

   Campenaerts zag het niet graag gebeuren en dunde de groep vrijwel meteen weer uit. Jakobsen werd geslachtofferd en waaide in geen tijd terug tot in het peloton.

   Merlier sluipt naar poleposition, Sénéchal kruipt mee en rondt af

   Die grote groep leek zichzelf wat in slaap te wiegen, ook omdat niemand het vuile werk wilde opknappen.

    

   Tim Merlier, die andere topfavoriet, volgde dan maar het voorbeeld van Jakobsen.

    

   Hij kende meer succes en kon na een inhaalrace het laatste wedstrijduur wél voorin aanvatten. Maar de dagzege zat er niet in voor de Belgische kampioen.

    

   Kort voor de slotronde van 15 kilometer ging zijn ploegmakker Oscar Riesebeek op pad met Florian Sénéchal en de onverzettelijke Campenaerts.

    

   Het trio mepte iedereen tegen het canvas en Sénéchal had uiteindelijk aan één krachtige versnelling genoeg om onze landgenoot en de Nederlander in de steek te laten.

    

   En zo ziet de koers er ook na corona nog altijd onveranderd uit: Deceuninck-Quick Step zegeviert. 

   Hier valt de beslissing: Sénéchal rijdt weg van Campenaerts en Riesebeek

   Corona-maatregelen in de GP Vermarc Sport: "Ik hou corona tegen met de paraplu"

   Rituitslag Grote Prijs Vermarc SportRituitslag Grote Prijs Vermarc Sport

   Sénéchal: "Belangrijk voor het moreel om meteen te winnen"

   Campenaerts: "Denk niet dat alle renners blij waren met mijn manier van koersen"

   Riesebeek: "Kon niet mee met Sénéchal"

   Fase per fase

   1. 17 uur 18. Franse zege in Rotselaar! Florian Sénéchal schrijft deze eerste GP Vermarc op zijn naam. De Fransman van Deceuninck-Quick Step soleert naar de zege voor Oscar Riesebeek en Victor Campenaerts.  .
   2. Laatste km. We naderen de vod. Nog 1.000 meter voor Sénéchal. . 17 uur 17.
   3. 17 uur 15. Sénéchal perst alles uit zijn tank voor deze slottijdrit. Zijn inspanningen lonen: het duo verachtert en wordt op 15 seconden geklokt.  .
   4. 17 uur 14. Campenaerts en Riesebeek blijven op 10 seconden hangen, de achtervolgers op een halve minuut.  .
   5. 17 uur 12. We durven de Fransman stilaan op te schrijven. De bonkige Nordist oogt opvallend scherp en heeft niet stilgezeten de voorbije maanden. En dan volgen de kasseiklassiekers nog in het najaar. Dat moet spek naar zijn bek zijn! .
   6. 17 uur 11. Sénéchal op weg naar de zege. De veer breekt bij Riesebeek en Campenaerts, die de krachtige uithaal van Sénéchal niet konden volgen.  .
   7. 17 uur 10. De Fransman heeft 50 meter. Is dat voldoende?  .
   8. 17 uur 10. Sterke Sénéchal laat de rest achter in de slotronde.

    Sterke Sénéchal laat de rest achter in de slotronde

   9. 17 uur 09. Sénéchal solo? Sénéchal wacht niet op zijn sprint en gaat op een van de hellingen stevig rammelen met de radijzen van zijn concurrenten. Riesebeek en Campenaerts zien af. .
   10. Van 30 naar 25 seconden. Campenaerts lonkt over zijn schouder en vraagt om de overname van Sénéchal. Het wordt nog spannend: de achtervolgers knijpen er weer wat seconden af. . 17 uur 08.
   11. 17 uur 05. De boomlange Oscar Riesebeek is aan zijn eerste seizoen bij Alpecin-Fenix bezig. Voor de 27-jarige Nederlander zou het een mooie binnenkomer zijn, al blijft het vreemd om zoiets begin juli te moeten zeggen. .
   12. 17 uur 04. Is het toch nog aan het kantelen? 13 achtervolgers sluipen weer wat dichter: ze staan nog een halve minuut in het krijt.  .
   13. 17 uur 01. Campenaerts is al sinds de eerste kilometer aan het knallen, Riesebeek en Sénéchal kwamen pas in de finale aansluiten. Zij zouden in principe dus nog frisser moeten zijn dan de uurrecordhouder.  .
   14. 17 uur . Campenaerts glipt weg met Sénéchal en Riesebeek.

    Campenaerts glipt weg met Sénéchal en Riesebeek

   15. 16 uur 58. 41 seconden. Als de 3 blijven samenwerken, dan zit de winnaar bij het koptrio. .
   16. 16 uur 56. Laatste ronde! Nog 15 kilometer. Sénéchal, Riesebeek en Campenaerts zitten nog steeds in een riante positie. .
   17. 16 uur 55. Van Lotto-Soudal zal het wellicht niet meer komen. Wallays vraagt in de achterhoede assistentie van de dokter. .
   18. 16 uur 53. In geen tijd blijven dus nog amper 3 kandidaten over: Sénéchal, Riesebeek en Campenaerts. Een 10-tal kilometer geleden zag Campenaerts nog af op een van de hellingen. Heeft hij zijn tweede adem gevonden?  .
   19. 16 uur 52. En toen waren ze nog met 3 musketiers: Van Kessel wordt in de steek gelaten. Krampen of kettingproblemen?  .