Devenyns zorgt voor eerste Belgische WorldTour-zege van het seizoen

  Great Ocean Road Raceeinde
  />wegwedstrijd
  VertrekGeelong - AankomstGeelong -
  Afstand171 km
  0306090120150171

   Dries Devenyns heeft op zijn 36e nog een dikke vis binnengehaald. Hij was de beste in de Great Ocean Road Race, ook wel de Cadel Evans Road Race. Devenyns reed met 6 renners, waarbij Jens Keukeleire, weg in de pittige finale en rondde het af in de sprint.

   Net zoals bij de vrouwen op zaterdag kregen ook de mannen veel wind voorgeschoteld in Geelong en die zou zijn rol spelen in de wedstrijd. Toen Ineos een eerste keer aan de boom schudde, brak het peloton meteen en kregen we nog zo'n 90 renners op kop. Maar toen de wind draaide was alles te herdoen. Enkele vluchtpogingen volgden elkaar op, maar finaal zou een kopgroep van 17 renners wegrijden uit wat overbleef van het peloton.

    

   Mitchelton-Scott voerde de forcing voor Daryl Impey en Simon Yates, ook Sivakov en snelle mannen Caleb Ewan, titelverdediger Viviani en Nathan Haas schoven mee, net zoals Jens Keukeleire, Dries Devenyns en Jay McCarthy. Op de laatste beklimming van Challambra Crescent versnelde Yates. De sprinters moesten er af, vijf renners sloten nog aan: Keukeleire, McCarthy, Impey, Sivakov en Devenyns.

    

   In de laatste kilometers regende het aanvallen, Sivakov sprong weg op een hellend stuk, op 5 km van het eind en alleen Devenyns wist het kloofje te overbruggen. Na een lepe finale snelde hij naar de zege. Het was geleden van 2016 dat Devenyns nog eens mocht juichen, in een rit in de Ronde van Wallonië.

   "Speciaal, want 750e zege voor Quick-Step"

   Dries Devenyns is geen veelwinnaar, maar op zijn 36e boekt hij wel voor het eerst een zege in de WorldTour. "Dit is een heel speciale dag voor mij", zegt hij. "Ik hou heel veel van deze wedstrijd, ik hou van koersen in Australië en ik voel me hier altijd goed."

    

   Het is ook speciaal, omdat ik wat geschiedenis schrijf voor de ploeg: dit was de 750e officiële zege sinds de oprichting van de ploeg in 2003."

   Rituitslag Great Ocean Road RaceRituitslag Great Ocean Road Race

     naamploegresultaat
   1Dries DevenynsDQT4:05:49
   2Pavel SivakovINS+0
   3Daryl ImpeyMTS+4
   4Jens KeukeleireEF1+4
   5Dylan van BaarleINS+4
   6Jay McCarthyBOH+4
   7Caleb EwanLTS+25
   8Marco HallerTBM+25
   9Elia VivianiCOF+25
   10Simon YatesMTS+25
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   Ocean/>0 km