• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Elia Viviani scoort ook in Great Ocean Road Race

  Great Ocean Road Raceeinde
  23 °C/>wegwedstrijd
  VertrekGeelong - AankomstGeelong -
  Afstand163 km
  0306090120163

   De eerste eendagskoers op de WorldTour-kalender van 2019 is een prooi geworden voor Elia Viviani. De Italiaan van Deceuninck-Quick Step vloerde in de Cadel Evans Great Ocean Road Race thuisrijder Caleb Ewan en Daryl Impey in een massaspurt. Jens Debusschere was vijfde.

   Vorig jaar finishte Viviani tweede in deze wedstrijd achter de Australiër Jacy McCarthy. "Mijn doel was om beter te doen dan die tweede stek", triomfeerde de 29-jarige Italiaan.

    

   Het teamplan werkte perfect tussen Geelong en Geelong. Ploegmaats Devenyns, Knox en Mørkøv zetten de Italiaanse kampioen perfect af. Met een topsnelheid van 75,2 km/u maakte die het gedecideerd af. 

    

   "Ik volgde mijn plan en dat van het team nauw op. Toen anderen me eraf wilden rijden speelden we het slim en kwamen we iedere keer terug, dankzij het beste team ter wereld. Mijn maats werkten onvermoeibaar en plaatsten me in een ideale positie."

    

   Voor Viviani is het zijn 70e profzege, zijn 20e zege voor Quick-Step, zijn 2e zege van 2019: hij won ook al de eerste rit in de Tour Down Under.

   Great Ocean Road Race klassement

     naamploegresultaat
   1Elia VivianiDQT3:54:35
   2Caleb EwanLTS+0
   3Daryl ImpeyMTS+0
   4Ryan GibbonsTDD+0
   5Jens DebusschereTKA+0
   6Luke RoweSKY+0
   7Michael MørkøvDQT+0
   8Jay McCarthyBOH+0
   9Owain DoullSKY+0
   10Luis León SánchezAST+0
   " "

   Elia Viviani krijgt de trofee uit handen van ex-Tour-winnaar Cadel Evans.

    Tweets over de wedstrijd: