Gewiekst Movistar zet Emma Norsgaard in een zetel op weg naar winst in GP Samyn

  GP Samyn (vrouwen)
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 99 km
  location 12u20: Quaregnon - 15u05: Dour
  trophy Emma Norsgaard
  einde
  startfinish
  02040608099

   Emma Norsgaard heeft de GP Samyn bij de vrouwen op haar naam geschreven. De Deense renster van Movistar was de snelste van een select peloton dat in de laatste hectometers nog op de nek van twee vluchters viel.

   Geduld van Movistar loont dankzij snelle benen van Norsgaard

   Vandaag trapten de vrouwen hun Waalse wielervoorjaar op gang. De koers barstte pas op 20 kilometer van het einde open door een aanval van de Australische Grace Brown. Het peloton controleerde de voorsprong. 

    

   Vervolgens plaatste de Britse Alice Barnes een demarrage en reed ze het gat op Brown toe. Op 10 kilometer van de streep reed Barnes Brown uit het wiel. Door een tempoversnelling van het peloton werd het tweetal teruggepakt. 

    

   Op 6 km van het einde zagen de Nederlandse Shirin van Anrooij en de Italiaanse Vittoria Guazzini de kans om weg te rijden. Even leek het erop dat het duo om de overwinning ging strijden. 

    

   Maar op 100 meter van de streep werden ze toch teruggepakt door Emma Norsgaard, die vanuit het wiel van Copponi aanzette en het geduld van Movistar om de sprint af te wachten beloonde door naar haar eerste zege van het seizoen te knallen.

   Norsgaard: "Ik was overtuigd dat we het zouden afmaken"

   "Het belangrijkste tijdens de koers was om niet te veel in paniek te slaan door de vele aanvallen, maar ik wist dat ik kon rekenen op een heel sterk team. Ik was overtuigd dat we het zouden afmaken in de sprint", zegt winnares Emma Norsgaard.

    

   "Uiteraard ben je nooit helemaal zeker dat je zult winnen, maar ik had er wel vertrouwen in. Ik ben best tevreden met mijn resultaten dit seizoen", aldus Norsgaard, die afgelopen weekend nog 6e werd in de Omloop Het Nieuwsblad en 2e in de Omloop van het Hageland.

   Fase per fase

   1. 14 uur 35. Emma Norsgaard sprint nog over Van Anrooij en Guazzini naar winst in de GP Samyn.

    Emma Norsgaard sprint nog over Van Anrooij en Guazzini naar winst in de GP Samyn

   2. 14 uur 32. Emma Norsgaard wint! De twee koploopsters worden in de laatste 300 meter voorbijgesneld door Norsgaard.  .
   3. Daar is de vod . Kan het peloton de kloof met de koploopsters nog dichten of wordt het een sprint met twee?  . 14 uur 31.
   4. 14 uur 29. Het gat tussen de twee koploopsters en het peloton lijkt groter te worden.  .
   5. 14 uur 28. Nog 3 kilometer. Houden de twee koploopsters stand op de Rue de Belle Vue?  .
   6. 14 uur 28. Van Anrooij en Guazzini glippen weg op 6km van het einde.

    Van Anrooij en Guazzini glippen weg op 6km van het einde

   7. 14 uur 23. Shirin Van Anrooij en Vittoria Guazzini rijden weg uit het peloton. Maar het verschil met het peloton blijft voorlopig klein.  .
   8. 14 uur 23. Barnes is plots alleen, maar het peloton zit niet ver.

    Barnes is plots alleen, maar het peloton zit niet ver

   9. 14 uur 21. Nog 10 kilometer. Barnes rijdt Brown voorbij. Op vier bochten tijd heeft Barnes plots een gat van 50 meter op Brown. Wat is er aan de hand met Brown? Heeft ze mechanische problemen of is het vat af?  .
   10. 14 uur 20. Barnes gaat op zoek naar vluchtster Brown.

    Barnes gaat op zoek naar vluchtster Brown

   11. 14 uur 17. Alice Barnes demarreert vanuit het peloton. Ze heeft de jacht op Grace Brown geopend.  .
   12. 14 uur 15. Het peloton wordt helemaal uit elkaar gerukt op de Chemin de Wiheries.  .
   13. 14 uur 13. We mogen de hardrijderscapaciteiten van Grace Brown niet onderschatten. Ruben Van Gucht.
   14. 14 uur 04.
   15. 20' . Nog 20 kilometer. De dames van Movistar en UAE rijden op kop van het peloton. Ze geven koploopster Grace Brown niet meer dan 20 seconden voorsprong.  . 14 uur 02.
   16. 14 uur . Vanaf nu kan u de wedstrijd live volgen met commentaar van Ruben Van Gucht en Ine Beyen. .
   17. 13 uur 50. Movistar sleurt aan kop van het peloton. Zij hebben duidelijk vertrouwen in hun kopvrouw Emma Norsgaard. Na haar 6e en 2e plaats van afgelopen weekend staat ze hier als één van de topfavorieten aan de start.  .
   18. 13 uur 35.
   19. 13 uur 32. Het peloton heeft het eerste deel van de wedstrijd voltooid en is nu op de lokale ronde met nog 50 km te gaan. .
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   SamynwegwedstrijdQuaregnon - Dour209 kmMatteo Trentin