Solist Evenepoel geeft visitekaartje af op WK-repetitie tijdens Druivenkoers

  Druivenkoers Overijse
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 192 km
  location 12:45: Overijse - 17:15: Overijse
  trophy Remco Evenepoel
  einde
  startfinish
  0306090120150192

   Remco Evenepoel heeft na een straffe solo in twee bedrijven de Druivenkoers (1.1) op zijn naam geschreven. Zelfs een brand langs het parcours kon de renner van Deceuninck-Quick Step niet afstoppen. Een flinke opsteker voor Evenepoel op een parcours dat voor een deel over de WK-omloop ging.

   De Druivenkoers in en rond Overijse kon voor de gelegenheid uitpakken met een deelnemersveld om U tegen te zeggen. Vooral Deceuninck-Quick Step trok op volle oorlogssterkte naar de 1.1-wedstrijd, die voor een deel over de WK-omloop ging.

    

   Op de tweede beklimming van de Bekestraat ontplofte de boel volledig. Dries Devenyns schudde aan de boom met wereldkampioen Julian Alaphilippe in zijn wiel. Gingen ook mee: ploegmaats Kasper Asgreen en Remco Evenepoel, net als Tim Wellens en Christophe Laporte.

    

   Na de klim volstond een simpel knikje van Alaphilippe richting Evenepoel om de boel een tweede keer op korte tijd in brand te steken op iets meer dan 60km van het einde.

    

   De jongste wolf van het Deceuninck-pak reed in geen tijd een minuut weg van de tegenstand. Hij verloor wat van zijn pluimen toen de achtervolging op gang kwam, maar kreeg op iets minder dan 30km van de finishlijn plots "hulp" uit onverwachte hoek.

    

   Een auto stond in brand langs de kant van het parcours en daardoor werd de wedstrijd even geneutraliseerd. Na een onderbreking van dik tien minuten ging Evenepoel er opnieuw vandoor, gevolgd door het peloton op 35 seconden.

    

   Na de herstart zag niemand Evenepoel nog terug. Hij leek zijn tweede adem gevonden te hebben en in de achtergrond knepen zijn ploegmaats iedereen morsdood. Mikkel Honoré maakte het blauwe feestje compleet met de tweede plaats, gevolgd door Aimé De Gendt.

   De finish van Remco Evenepoel:

   "Ik ben stilaan helemaal terug"

   Een paar weken voor het WK lijkt Remco Evenepoel stilaan in topvorm. "Het was immens lastig vandaag", zei hij na de finish. "We hadden het plan om op de tweede keer Bekestraat de boel open te gooien en dat deden we ook. Julian pakte enorm hard uit, ik kon er nog net bij blijven."

    

   "Mijn aanval daarna was meteen de goeie en ik ben blijven gaan. Ik bleef erin geloven omdat ik wist dat ze achteraan ook op de limiet zaten. Ik heb mijn inspanning goed ingedeeld en ben niet stilgevallen."

    

   "Deze zege doet dan ook heel veel deugd. Ik denk dat ik stilaan echt wel helemaal terug ben nu. Het WK? Dat laat ik aan de bondscoach over. Het is gewoon ongelooflijk dat ik hier kan winnen."

    

   De wedstrijd lag even stil door een brand langs het parcours. Dat was ook voor Evenepoel een vreemd moment. "Dat was voor niemand leuk. Ik had er eigenlijk geen goed oog meer in omdat het peloton kon hergroeperen, maar ik ben er blijven in geloven. Dikke duim ook voor de organisatie dat de herstart zo correct is verlopen."

   Dikke duim ook voor de organisatie dat de herstart zo correct is verlopen.

   Remco Evenepoel

   Reactie Remco Evenepoel:

   Fase per fase

   1. 17 uur 18. Evenepoel heeft moeite om de tranen te bedwingen. Deze zege in eigen streek doet hem zichtbaar deugd. .
   2. 17 uur 16 match afgelopen
   3. Daar is het zegegebaar al. Evenepoel rijdt als eerste onder de rode vod. Hij weet al dat het binnen is. In de achtervolging maakt Honoré het feestje helemaal compleet, hij laat De Gendt achter. . 17 uur 15.
   4. 17 uur 13. Het is afzien, maar ook genieten voor Remco Evenepoel. Wat een fameus nummer. Nick Nuyens.
   5. 17 uur 11. Honoré is de man van Deceuninck-Quick Step die met De Gendt is meegetrokken in de achtervolging. Ligt het podium vast? .
   6. Moskesstraat. Ook op de Moskesstraat komt Evenepoel niet meer in de problemen. Hij mag aan zijn zegegebaar beginnen te denken. . 17 uur 08.
   7. 17 uur 06. Een groep met Wellens, Alaphilippe, Asgreen en nog wat mooi volk heeft zich losgerukt van het peloton. Veel dichterbij komen ze niet: 47 seconden. .
   8. 17 uur 02. Op naar de Moskesstraat, de laatste helling van de dag. Als niemand op die WK-helling uitpakt met een geweldige inspanning, dan is de vogel gaan vliegen. .
   9. 17 uur 01. Hirschi probeert een achtervolging op poten te zetten, Alaphilippe en Asgreen springen meteen op het wiel. .
   10. Smeysberg. Ook op de op één na laatste helling van de dag, de Smeysberg, valt Evenepoel helemaal niet stil. Hij lijkt zegezeker. . 17 uur 01.
   11. 16 uur 56. Het lijkt er steeds meer op dat het kalf verdronken is voor het peloton. Twee mannetjes werken nog, daarna volgt de hele ploeg van Deceuninck-Quick Step in het zog. .
   12. 16 uur 55. Die onderbreking heeft toch zijn invloed gehad op de wedstrijd. Het kon nog alle kanten uit. De voorsprong was te overbruggen, maar in het peloton was het beste er toch wat af. Tom Vandenbulcke en Nick Nuyens.
   13. 16 uur 54. Evenepoel heeft bijna opnieuw een minuut te pakken. Hij geeft vandaag toch zijn visitekaartje af aan de bondscoach. .
   14. 16 uur 51. De situatie is zeker niet in het nadeel van Evenepoel. Er zit geen lijn in het peloton. Nick Nuyens.
   15. 16 uur 50. Met z'n drieën beschermen Serry, Alaphilippe en Asgreen de vlucht van Evenepoel. Is er nog iemand in staat de kloof te dichten? Daar lijkt het niet op... .
   16. Bekestraat. Een groot pak renners gaat tegen de grond in het peloton. Moeilijk te zien wie erbij is gaan liggen, maar het gebeurde wel achteraan.  Evenepoel is ondertussen aan de Bekestraat begonnen, ploegmaat Alaphilippe controleert het peloton op kop wat verderop. . 16 uur 49.
   17. 16 uur 47. Het zal Evenepoel moed geven: hij loopt weer 42 seconden uit op het peloton. Nog 22 kilometer. .
   18. 16 uur 47. Evenepoel loopt weer wat uit. Wat een speciale wedstrijd. Het wordt er één om lang te herinneren. Tom Vandenbulcke.
   19. 16 uur 44. De S-Bocht is al achter de rug voor Evenepoel. Een ander beeld in het peloton. Daar nemen de mannen van Uno-X over. .