• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Drie op een rij: Elia Viviani wint opnieuw in Hamburg

  Cyclassics Hamburgeinde
  30 °C/>wegwedstrijd
  VertrekHamburg - AankomstHamburg -
  Afstand216,7 km
  0306090120150180216.7

   Elia Viviani heeft voor de derde keer op een rij de Cyclassics in Hamburg gewonnen. De Italiaan van Deceuninck-Quick Step was in de sprint sneller dan Caleb Ewan. Het is zijn eerste zege in de trui van Europees kampioen.

   Een kwartet vluchters, met daarbij onder meer Gijs Van Hoecke (CCC), mocht even wat publiciteit rapen, maar werd voor de finale tot de orde geroepen door het peloton. Dat was het sein voor Peter Sagan om de steile Waseberg te gebruiken als springplank.

    

   De Slovaak probeerde tot twee keer toe, maar hij kreeg geen ruimte. Na de laatste beklimming van de Waseberg werd Sagan door een uitgedund peloton met de meeste sprinters ingerekend. Zoals de afgelopen jaren kon een sprint niet vermeden worden.

    

   In die sprint rolde Deceuninck-Quick Step de rode loper uit voor Elia Viviani. De Europese kampioen kwam op het juiste moment uit het wiel van zijn gangmaker Michael Mørkøv en hield Caleb Ewan af. Na eerdere zeges in 2017 en 2018 is Viviani nu recordhouder in Hamburg.

   Het is een heuglijke dag voor de familie Viviani. Niet alleen Elia mocht zijn handen in de lucht steken vandaag, zijn jongere broer Attilio was de snelste in de Schaal Sels.

   Rituitslag Cyclassics HamburgRituitslag Cyclassics Hamburg

     naamploegresultaat
   1Elia VivianiDQT4:47:26
   2Caleb EwanLTS+0
   3Giacomo NizzoloTDD+0
   4Alexander KristoffUAD+0
   5Mike TeunissenTJV+0
   6Peter SaganBOH+0
   7Matteo TrentinMTS+0
   8Arnaud DémareGFC+0
   9Sonny ColbrelliTBM+0
   10Oliver NaesenALM+0
   ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
   Hamburg/>0 km