• home
 • video
 • pas verschenen

  Martin houdt Thomas af in bergrit Dauphiné, Welshman wordt wel leider

  Critérium du Dauphiné: Rit 5einde
  24 °C/>wegwedstrijd
  VertrekGrenoble - AankomstValmorel -
  Afstand131,5 km
  020406080100131.5

   De Engelstaligen hebben de rit naar Valmorel naar hun hand gezet. Dan Martin boekte zijn eerste zege van het seizoen, voor Geraint Thomas en Adam Yates.

   Critérium du Dauphiné
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   />Valence - Valence6.6 kmM. KwiatkowskiM. Kwiatkowski
   1/>/>Valence - Saint-Just-Saint-Rambert179 kmImpeyM. Kwiatkowski
   2/>/>Montbrison - Belleville181 kmAckermannImpey
   3/>Pont-de-Vaux - Louhans35 kmSKYM. Kwiatkowski
   4/>/>Chazey-sur-Ain - Lans-en-Vercors181 kmJ. AlaphilippeMoscon
   5/>/>Grenoble - Valmorel131.5 kmMartinThomas
   6/>/>Frontenex - La Rosière110 kmBilbaoThomas
   7/>/>Moûtiers - Saint-Gervais-les-Bains136 kmA. YatesThomas

   Toch geen De Gendt-dagje

   Een korte etappe kende zijn beslag in een pittige klim naar Valmorel. De Gendt en De Plus konden een ticketje bemachtigen voor de vlucht, maar ze konden het niet omruilen voor een overwinning. De Plus drong, samen met Edet, nog het langste aan.

    

   Eerst Sky en daarna Mitchelton-Scott haalden de zeef boven in het peloton. Er bleven nog een kleine 20 goudklompjes over in de finale.  Na prikjes van Soler en Yates kwam Martin met het zwaardere geschut. Omdat de Ier geen bedreiging is in het klassement, kreeg hij vrije baan.

    

   Thomas wachtte tot de slotkilometer om al zijn fiches op het bord te schuiven. Bardet pikte snel aan, maar hij ontplofte bijna even snel. Thomas kwam nog heel dicht tot bij Martin. Als troostprijs zit hij nu wel stevig in het geel.

   Herbekijk de laatste kilometer:

   Fase per fase

   1. 16 uur 31. Martin wint, Thomas leider. Martin heeft - gelukkig voor hem - niet te vroeg gejuicht. Met Thomas en Yates krijgt hij twee Britten onder hem in de daguitslag. Thomas is wel de nieuwe leider.
   2. 16 uur 30. Martin balt zijn vuist al vrij vroeg, terwijl Thomas nog zijn best doet om hem te pakken.
   3. 16 uur 30. "Martin begint om te kijken". Michel Wuyts.
   4. 16 uur 30. Bardet breekt, Thomas gaat alleen op zoek naar Martin.
   5. 16 uur 29. Geraint Thomas perst er nog een pittige laatste kilometer uit. Enkel Bardet kan zijn tempo volgen. Halen ze Martin nog in?
   6. 16 uur 28. We naderen de laatste kilometer. Het ziet er steeds beter uit voor Daniel Martin. Vandaag lijkt hij zijn aanval beter getimed te hebben.
   7. 16 uur 28. Moscon krijgt de hulp van Kwiatkowski. Hij probeert de schade te beperken, maar het ziet ernaar uit dat zijn ploegmaat Thomas de nieuwe leider wordt. In het zog van het Sky-duo: Benoot.
   8. 16 uur 26. Moscon krijgt de hulp van Kwiatkowski. Hij probeert de schade te beperken, maar het ziet ernaar uit dat zijn ploegmaat Thomas de nieuwe leider wordt. In het zog van het Sky-duo: Benoot.
   9. 16 uur 26. "Als er iemand is die je zo'n etappezege gunt, dan is het Martin wel". Michel Wuyts.
   10. 16 uur 24. Reactie! Yates neemt over van Soler en krijgt Thomas en in 2e instantie ook Bardet mee. Intussen moeten Moscon en Alaphilippe passen.