Ga naar de inhoud
teams en deelnemers

Geen dubbel voor Sivakov: Marc Hirschi klopt zijn toekomstige ploegmakker in Coppa Sabbatini

 do 14 september 2023 16:30
Coppa Sabatini
Wegwedstrijd
198.9 km
11:30 Peccioli - 16:21 Peccioli
Marc Hirschi
einde
  1. 0
  2. 30
  3. 60
  4. 90
  5. 120
  6. 150
  7. 198.9

    UAE Team Emirates zal met opgeheven hoofd naar de uitslag van de Coppa Sabatini gekeken hebben. In een sprint met twee heeft Marc Hirschi zichzelf naar de overwinning in Italië gekatapulteerd. Hij hield zijn toekomstige UAE-ploegmakker Pavel Sivakov - die gisteren nog won in Toscane - achter zich. Kopman Tadej Pogacar werd derde.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Daags na de Ronde van Toscane speelden dezelfde renners een hoofdrol in de Coppa Sabatini.

     

    Pavel Sivakov, woensdag winnaar, geraakte op het heuvelachtige lokale circuit voorop met Zwitsers kampioen Marc Hirschi. In een lastige sprint bergop haalde Hirschi het uiteindelijk met brio voor de Fransman.   

     

    Tadej Pogacar, de grootste naam op de startlijst, zat in een achtervolgende groep achter Hirschi en Sivakov in een figuurlijke zetel. De Sloveen kon zich in de finale beperken tot de rest volgen, en sprintte vlot naar de derde plaats, voor de Fransman Guillaume Martin en de Kazach Alexey Lutsenko.    

     

    Olympisch kampioen Richard Carapaz zette zichzelf te kijk in de strijd voor de derde plek: de Ecuadoriaan sprintte een ronde te vroeg, en perste zichzelf daarbij zo leeg dat hij nadien niet meer aan kon haken bij de andere achtervolgers. Carapaz finishte uiteindelijk als zevende.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.