• home
 • video
 • pas verschenen

  Eekhoff rolt rode loper uit voor ploegmaat Matthews in Bretagne Classic

  Bretagne Classiceinde
  />wegwedstrijd
  VertrekPlouay - AankomstPlouay -
  Afstand247,8 km
  04080120160200247.8

   Michael Matthews (Sunweb) heeft gezegevierd in de Bretagne Classic, na een spannende finale waarin hij met een groepje nipt uit de greep van het peloton bleef. In de sprint rekende hij eenvoudig af met de Sloveen Mezgec. Aimé De Gendt werd op de 4e plaats eerste Belg.

   Net als de vrouwen moesten de mannen vroeg opstaan, want om 9.45u begonnen ze er al aan. Terwijl de vrouwen een hele voormiddag in helse omstandigheden (regen en wind) moesten rijden, hadden de mannen het geluk dat het voor de finale tijdig opklaarde.

    

   Tegen dan hadden al heel wat renners het voor bekeken gehouden, ofwel door een van de vele valpartijen ofwel om zich te sparen voor het EK van morgen.

    

   Sparen staat dan weer niet in het woordenboek van Rémi Cavagna, want 1 dag na zijn zilveren medaille op het EK tijdrijden en 4 dagen na zijn Franse titel tegen de klok weerde hij zich weer vanaf de start.

   Motor valt stil vlak voor de renners

   Belgen tonen zich, maar zonder succes

   Toen het peloton tot op 1 minuut naderde, liet Cavagna zijn medevluchters, met de daarbij Floris De Tier, achter. Een moedige poging, die wel ten dode opgeschreven was.

    

   In de finale regende het dan geen druppels meer, maar wel nog aanvallen. Onder meer Bakelants, Claeys en Aimé De Gendt lieten zich opmerken. Enkel die laatste was mee toen de beslissing viel op 2 kilometer van het einde.

    

   De onvermoeibare Nils Eekhoff, vorig jaar nog in zak en as toen hij de wereldtitel bij de beloften moest afgeven, offerde zich volledig op in dienst voor Matthews.

    

   Matthews hoefde enkel nog rekening te houden met de snelle Mezgec, maar dat varkentje werd vakkundig gewassen door de Australiër.  Het is zijn eerste zege van het seizoen. Op de erelijst volgt hij Sep Vanmarcke op.

   Bekijk de finale van de Bretagne Classic

   Rituitslag Bretagne ClassicRituitslag Bretagne Classic

     naamploegresultaat
   1Michael MatthewsSUN6:01:14
   2Luka MezgecMTS+1
   3Florian SénéchalDQT+1
   4Aimé De GendtCWG+1
   5Alessandro FedeliNDP+1
   6Quinn SimmonsTFS+1
   7Nils EekhoffSUN+3
   8Daniel McLayARK+5
   9Anthony RouxGFC+5
   10Iván GarcíaTBM+5

   Fase per fase

   1. 15 uur 41. Het was een zinderende finale, met Matthews als nieuwe naam op de erelijst. .
   2. 15 uur 41. Matthews wint! Vanuit de achtergrond komt Mezgec. Maar aan Matthews is niets te doen. Sterk werk van Sunweb! .
   3. 15 uur 40. Eekhoff slaat een gat, maar Sénéchal is mee. De Nederlander is zelf ook niet traag. .
   4. Laatste km. Laatste kilometer! Alles is nog te spelen. . 15 uur 40.
   5. 15 uur 39. Eekhoff plooit zich helemaal dubbel voor Matthews, die deel uitmaakt van een groepje van 7 renners. Ook Simmons is nog mee. .
   6. 15 uur 39. Het is opnieuw Eekhoff die het peloton weer tot op het achterwiel van Sénéchal terugbrengt. Doet hij dat in dienst van Matthews? .
   7. 15 uur 38. Dewulf heeft een gaatje moeten laten op Sénéchal, die hulp heeft gekregen van een renner van Nippo Delko. .
   8. 15 uur 37. Henao raapt Lafay op, Dewulf komt met een counter op de proppen. Sénéchal volgt vlot. .
   9. Heuvel. Aan de voet van de Côte du Pont-Neuf heeft Lafay nog maar een tiental seconden. Hij is een vogel voor de kat. . 15 uur 36.
   10. 15 uur 36. UAE moet het in de achtervolging alleen doen. Andere teams met snelle mannen (Mezgec? Hodeg? Matthews?) houden zich koest. .