Ga naar de inhoud
Oliver Naesen
Oliver Naesen maakte er een lange sprint van in Plouay.

Bretagne Classic klassement

naamresultaatploeg
1
Oliver Naesen
6:16:34
AG2R La MondialeALM
2
Michael Valgren
+0
Astana Pro TeamAST
3
Tim Wellens
+3
Lotto - SoudalLTS
4
Michael Matthews
+1:13
Team SunwebSUN
5
Ruben Guerreiro
+1:13
Trek - SegafredoTFS
6
Zdenek Štybar
+1:13
Quick-Step FloorsQST
7
Olivier Le Gac
+1:15
Groupama - FDJGFC
8
Valentin Madouas
+1:17
Groupama - FDJGFC
9
Benoît Cosnefroy
+1:18
AG2R La MondialeALM
10
Fabio Jakobsen
+1:24
Quick-Step FloorsQST
naamresultaatploeg
1
Oliver Naesen
6:16:34
AG2R La MondialeALM
2
Michael Valgren
+0
Astana Pro TeamAST
3
Tim Wellens
+3
Lotto - SoudalLTS
4
Michael Matthews
+1:13
Team SunwebSUN
5
Ruben Guerreiro
+1:13
Trek - SegafredoTFS
6
Zdenek Štybar
+1:13
Quick-Step FloorsQST
7
Olivier Le Gac
+1:15
Groupama - FDJGFC
8
Valentin Madouas
+1:17
Groupama - FDJGFC
9
Benoît Cosnefroy
+1:18
AG2R La MondialeALM
10
Fabio Jakobsen
+1:24
Quick-Step FloorsQST

Naesen triomfeert in Bretoens hondenweer, 3e plaats is voor Wellens

 zo 26 augustus 2018 19:11
Bretagne Classic
Wegwedstrijd
17 °C
253.9 km
11:02 Plouay - 17:10 Plouay
Oliver Naesen
einde
  1. 0
  2. 40
  3. 80
  4. 120
  5. 160
  6. 200
  7. 253.9

    Oliver Naesen (AG2R) heeft na 2016 opnieuw de Bretagne Classic op zijn naam geschreven. In de gietende regen rekende hij in een sprint met zijn drieën af met de Deen Valgren Andersen en Tim Wellens.

    Bekijk de laatste 5 kilometer van Bretagne Classic: Naesen wint

    Naesen troeft Valgren Andersen en Wellens af in de sprint

    Een groep van 7 renners mocht zich uitleven in de beginfase van deze  Bretagne Classic en reed al snel een voorsprong van 4 minuten bijeen. Maar op 70 kilometer van de finish brak de wedstrijd helemaal open toen Quick-Step het gaspedaal induwde. De voorsprong van de kopgroep smolt als sneeuw voor de zon.

     

    Tim Wellens rook z’n kans en sprong weg uit het peloton tijdens een beklimming op een onverhard deel van het parcours. Zdenek Stybar glipte mee in z’n wiel en maakte samen met Wellens de sprong naar de koplopers. Niet veel later sloten ook onder meer Valgren Andersen, Michael Matthews en Oliver Naesen vooraan aan.

     

    Op 20 kilometer van het einde spatte de kopgroep van 14 renners uiteen. Naesen, Wellens en Valgren Andersen bleken het meeste energie in de tank te hebben en muisden er samen vanonder op de Côte de Ty Marrec. Achtervolgers Le Gac, Stybar, Matthews en Guerreiro wisten al snel dat het drietal gaan vliegen was.

     

    Wellens waagde net voor het ingaan van de laatste kilometer z’n kans, Valgren Andersen moest de kastanjes uit het vuur halen. De drie gingen zo samen naar de finish en met een machtige sprint snelde Naesen naar de overwinning, voor Valgren Andersen en Wellens. Naesen wint zo na 2016 voor de tweede keer in Plouay. Hij is de eerste niet-Fransman die daarin slaagt.

    Valgren Andersen, Naesen en Wellens sprongen op 20 km van de finish weg.

    Naesen: "Mooi dat Wellens zijn woord gehouden heeft"

    Twee jaar geleden triomfeerde Oliver Naesen een eerste keer in Plouay, enkele dagen na winst in de kermiskoers van Erpe Mere. Afgelopen donderdag was hij weer de beste in de GP Lucien Van Impe en dat bleek een teken aan de wand. “Ik heb toen meteen gezegd dat ik zondag opnieuw moest winnen. Het is ongelooflijk dat het ook gelukt is”, zegt Naesen.


    Naesen probeerde onderweg meerdere keren alleen weg te springen. “Als ik vooraan zit en weet dat ik goede benen heb, geef ik altijd alles om zeker geen kans te laten liggen. Als ik een wedstrijd win, wil ik niet dat iemand achteraf kan zeggen dat ik niet de beste was.”

     

    Naesen had in de finale een kort onderonsje met Wellens. "Hij voelde zich niet meer zo sterk op het einde. Hij liet me weten dat hij niet meer zou meerijden en niet zou meesprinten. Hij zei me: “Ik word derde.” Het is mooi van hem dat hij zijn woord gehouden heeft.”

     

    En dus moest Naesen enkel afrekenen met Valgren Andersen. “Die heeft toch de Omloop Het Nieuwsblad en de Amstel Gold Race gewonnen, maar ik had vertrouwen in mijn sprint. Ik kende de finish en wist dus dat het wat omhoog liep. Valgren wou dat ik als eerste begon te sprinten en hield zelfs wat in. Toen heb ik meteen aangevallen.”

    Ook in de Vuelta werd de overwinning van Naesen gevierd

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Fase per fase

    17:10

    Naesen wint!

    Naesen zet als eerste aan en sprint z'n metgezellen uit het wiel. Wellens moet meteen passen. Valgren Andersen klampt nog even aan, maar ook hij heeft uiteindelijk geen verhaal tegen de machtige sprint van Naesen. Onze landgenoot wint voor de tweede keer in Plouay!
    17:09
    Wellens draait de laatste rechte lijn op kop in.
    17:09

    Laatste kilometer

    Het gepoker kan nu volop beginnen. De drie kijken naar elkaar, de zenuwen staan strak gespannen.
    17:08

    Wellens valt aan

    Net voor het ingaan van de laatste kilometer springt Wellens plots weg. Maar het is maar een schijnbeweging, Naesen en Valgren Andersen benen hem meteen weer bij.
    17:07

    Nog 2 km

    Naesen, Valgren Andersen en Wellens snijden de laatste 2 km aan. De spanning neemt toe, één van deze drie mag straks juichen.
    17:06

    Wellens draait niet meer mee

    Wellens houdt zich nu al een poosje in derde positie en laat Valgren Andersen en Naesen het werk opknappen. Zit de renner van Lotto-Soudal door z'n beste krachten heen of kijkt hij gewoon de kat uit de boom?
    17:03

    Nog 5 km

    De nervositeit neemt toe in de kopgroep. Nog slechts 5 km te gaan, met 48 seconden achterstand lijken de achtervolgers eraan voor de moeite.
    16:58
    Even overleg tussen Wellens en Naesen. Het ziet er steeds meer naar uit dat de winnaar bij de drie vooraan zit. Met nog 8 km te gaan hebben ze al bijna 40 seconden voorsprong op de achtervolgers.
    16:55

    Schrijft Naesen geschiedenis?

    Oliver Naesen heeft een unieke kans om geschiedenis te schrijven. Hij kan straks de eerste niet-Fransman worden die de GP Plouay of de Bretagne Classic twee keer wint.
    16:55
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    16:54

    Wedstrijdsituatie

    Wellens, Naesen en Valgren Andersen rijden op 12 km van de finish 27 seconden voor de vier achtervolgers uit. Het peloton volgt al op anderhalve minuut. De sprinters zullen wellicht het onderspit moeten delven voor de klassieke mannen.
    16:50
    De drie leiders passeren aan de finish en snijden de laatste ronde aan. De achtervolgers komen 17 seconden later over de streep.
    16:49

    Nog 15 km

    Le Gac, Stybar, Matthews en Guerreiro hangen op zo'n 18 seconden van het leiderstrio. Aan Matthews hebben de achtervolgers niet veel, de Australiër weigert over te nemen.
    16:47

    Gaan Naesen en Wellens strijden voor winst?

    Naesen, Wellens en Valgren Andersen hebben zich losgerukt van de andere koplopers. Met z'n drieën stevenen ze af op Plouay. Het peloton volgt op 1'23". Zit de winnaar vooraan?
    16:45

    Uitgedunde kopgroep

    Naesen wordt weer bijgehaald en nu is het Wellens die zijn kans waagt. Ook hij raakt niet weg, maar de kopgroep is intussen wel fel uitgedund.
    16:43

    Naesen blijft het proberen

    Naesen wil van geen wijken weten en gaat nog maar eens solo. Hij slaat een klein gaatje, maar de anderen zitten hem op de hielen. We zijn de laatste 20 km ingedoken.
    16:39
    Naesen voelt de hete adem van het peloton en plooit zich nog eens dubbel. Hij krijgt een paar meter, maar echt wegrijden van z'n metgezellen zit er ook nu niet in.
    16:37

    Peloton nadert

    Ze blijven goed ronddraaien in de kopgroep, maar het peloton knabbelt stilaan toch aan de achterstand. De 12 leiders houden nog iets meer dan een minuut over.