• home
 • video
 • pas verschenen

  Duits kampioen Ackermann blijft iedereen de baas in Bredene Koksijde Classic

  einde
  />wegwedstrijd
  VertrekBredene - AankomstKoksijde -
  Afstand199 km
  0306090120150199

   De Bredene Koksijde Classic (1.BC) was spek naar de bek van Duits kampioen Pascal Ackermann. De renner van Bora-Hansgrohe troefde Halvorsen en Hodeg af in de sprint.

   Herbekijk de sprint:

   Kroniek van een aangekondigde sprint

   Met Bredene Koksijde Classic kreeg de Handzame Classic dit jaar een nieuwe naam, maar de ingrediënten bleven wel dezelfde: een lange aanloop door het Heuvelland en langs de kust en een massasprint als ontknoping.

    

   Zes renners mochten het verhaal van de koers schrijven: Timmermans, Julien, Theyskens, Dieleman, Norsgaard en Vendrame gingen er al na 10 km van door. Het peloton gunde de zes een maximale voorsprong van 7'30" en had de wedstrijd voortdurend onder controle.

    

   Na de beklimming van de Kemmelberg voerde het peloton het tempo mondjesmaat op, maar het duurde tot ver in de finale eer de vluchters allemaal gegrepen waren. In de plaatselijke rondes werd een dappere Norsgaard als laatste opgeraapt.

    

   In de voorbereiding op de sprint verloor Deceuninck-Quick na een val joker Jakobsen, maar met Hodeg - de winnaar van vorig jaar - hadden ze nog een troef achter de hand. De Colombiaan werd perfect naar voren geloodst door Keisse, maar Ackermann troefde iedereen af in de sprint. Halvorsen, nog een ex-winnaar, werde tweede, voor Hodeg.

   Bekijk de hoogtepunten uit Bredene-Koksijde

   Uitslag

   1. Pascal Ackermann (Dui)  
   2. Kristoffer Halvorsen (Noo)  
   3. Alvaro Hodeg (Col)  
   4. Szymon Sajnok (Pol)  
   5. Timothy Dupont  
   6. Sasha Weemaes  
   7. Lawrence Naesen  
   8. Simone Consonni (Ita)  
   9. Thomas Boudat (Fra)  
   10. Rudy Barbier (Fra)  

   Ackermann: "Als we het beste team willen zijn, moeten we sprinten zoals nu"

   "Na woensdag zeiden we dat we vandaag moesten winnen. Ik denk dat we toonden dat we het sterkste team waren woensdag, dus ik wilde vandaag iets teruggeven aan het team. Dat ik nu tot de topsprinters behoor? Ik hoop het, het is niet makkelijk, er zijn veel goede sprinters. Maar als we het beste team willen zijn, moeten we sprinten zoals nu. Milaan-Sanremo is natuurlijk een droom voor de komende jaren, maar Bennett en Sagan zitten in een heel goede vorm, daarom ben ik hier nu."

   Hodeg: "Lastig sprinten met andermans fiets"

   Fase per fase

   1. 17 uur 17. Ackermann wint! Hodeg laat Ackermann de sprint aanzetten en de Duitser aarzelt niet. De Bora-renner snelt autoritair naar de overwinning.
   2. 17 uur 16. Laatste kilometer. De renners duiken onder de boog van de laatste kilometer door. De ervaren Keisse loodst Hodeg naar voren.
   3. 17 uur 14. Valpartij. Een aantal renners duikt links van de weg een een haagje. Daardoor zitten we nu plots met een iets compacter peloton.
   4. 17 uur 12. Deceuninck-Quick Step gaat nu stevig te keer aan de kop van het peloton. Nog minder dan 3 km. Kan Hodeg het werk van zijn ploeg afmaken?
   5. 17 uur 11. Nog 5 km. Het peloton neemt de volledige breedte van de weg in. Veel ploegen mengen zich in de strijd voor de beste plaatsen. We zien ook dat Adam Blythe er opnieuw bij zit.
   6. 17 uur 07. CCC trekt de kaart Mareczko. We zien plots veel oranje mannetjes naar voren schuiven. De jongens van CCC mogen met de snelle Jakub Mareczko ook dromen van de overwinning.
   7. 17 uur 06. Blythe baalt. Nog minder dan 10 km en Adam Blythe zit met een leegloper. Een streep door de rekening van de snelle jongen van Lotto-Soudal. Of kan hij nog terugkomen na deze lekke band?
   8. 17 uur 05. Het peloton zit nog niet op topsnelheid, want enkele jongens kunnen nog wegspringen. Ze rijden naar Norsgaard toe. Het peloton zit wel op het vinkentouw.
   9. 17 uur 03. Jacobsen stapt uit de koers na een valpartij in het peloton.

    Jacobsen stapt uit de koers na een valpartij in het peloton

   10. 17 uur . Nog 12,5 km. Norsgaard blijft intussen maar doorgaan. De Deen heeft Timmermans achtergelaten en komt met een bonus van 22 seconden door aan de streep.