• home
 • video
 • pas verschenen

  Stuyven verschalkt sprintend peloton met late uitval: "Was het plan"

  BinckBank Tour: Rit 4einde
  22 °C/>wegwedstrijd
  VertrekBlankenberge - AankomstArdooie -
  Afstand166,3 km
  0306090120166.3

   Jasper Stuyven heeft een knappe overwinning geboekt in de vierde etappe van de BinckBank Tour. De Belg van Trek-Segafredo glipte in de slotkilometers weg en hield het sprintende peloton nipt af. Matej Mohoric blijft leider.

   BinckBank Tour
   -
   ritdatumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
   1/>/>Heerenveen - Bolsward169.8 kmJakobsenJakobsen
   2/>Venray - Venray12.7 kmKüngKüng
   3/>/>Aalter - Antwerpen174.9 kmvan der HoornMohoric
   4/>/>Blankenberge - Ardooie166.3 km
   5/>/>Sint-Pieters-Leeuw - Lanaken204.4 kmCortMohoric
   6/>/>Riemst - Sittard182.2 kmMühlbergerMohoric
   7/>/>Lacs de l'Eau d'Heure - Geraardsbergen212.7 kmMatthewsMohoric

   Jasper Stuyven blijft peloton voor in Ardooie

   Stuyven is de slimste

   De 4e etappe in de BinckBank Tour, van Blankenberge naar Ardooie, werd er een met verschillende scenario's met 3  verschillende kopgroepen. Het was duidelijk derde keer, goede keer. Van der Lijke, De Bondt, Kirsch en Planckaert kregen de zegen van het peloton en reden 20 km op kop. 

    

   De ploeg van Sean De Bie reed zich onderweg kapot, maar het mocht niet baten. De Bie stond op 1 seconde van leider Mohoric. Tijdens de Gouden Kilometer toonde Mohoric zich heel attent en zorgde ervoor dat De Bie op 3 seconden komt te staan in het klassement.

    

   Een Deens duo met Valgren Andersen en Juul-Jensen bracht nog spanning met een late uitval, maar een massasprint stond in de sterren geschreven. Dat was evenwel zonder Jasper Stuyven gerekend. 

    

   Zijn ploeg Trek-Segafredo sleurde aan het peloton, onze landgenoot maakte gebruik van de laatste bochten om vooraan weg te snellen. Nog voor de vod van de laatste kilometer viel er achter zijn rug een gaatje en de Belg pakte een aantal meters. Genoeg voor de overwinning zo bleek.  Caleb Ewan en Zdenek Stybar strandden in zijn wiel.

   Jasper Stuyven ontloopt de massasprint en wint de 4e rit in de BinckBank Tour

   "Het algemene klassement wordt moeilijk"

   In de Tour de France liep zijn poging nog fout af, maar in België lukte het voor Stuyven: "Dit was vanochtend een plan. Ik heb hier een supersterk team met Mads-Pedersen en Brändle. We slaagden erin om uit de miserie te blijven. Op het einde ging ik vol door en lieten de anderen een gaatje vallen achter mij. Ik bekijk het nu dag per dag, het algemene klassement wordt moeilijk omdat er geen Ardennenrit is."

   Stuyven: "Dat was het plan van deze morgen"

   Fase per fase

   1. 16 uur 29. Te voet gaat Stuyven zijn ploegmaats bedanken. Ploegleider Dirk Demol woont in Ardooie, het is een cadeau voor de hele ploeg.
   2. 16 uur 27. Stuyen wint! Jasper Stuyven wint als 3e Belg in Ardooie.
   3. 16 uur 26. Nog een paar meter voor Stuyven. Komaan Jasper!
   4. 16 uur 26. Er valt een gaatje achter Jasper Stuyven! Hij moet nog meer dan een kilometer volhouden.
   5. 16 uur 26. "Wat een gevriemel". Renaat Schotte.
   6. 16 uur 22. Trek voor Stuyven. Trek-Segafredo gelooft in Jasper Stuyven want de rechterkant van het peloton kleurt rood.
   7. 16 uur 18. Juul-Jensen wil niet overnemen en dat is begrijpelijk. Hij heeft de snelle man Caleb Ewan in de ploeg. Valgren-Andersen lijkt de handdoek te gooien.
   8. 16 uur 16. Michael Valgren Andersen plaatst een aanval en krijgt Christopher Juul-Jensen mee. De 2 Denen lijken een sprint te willen ontlopen.