• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bernal schiet ook in Herentals raak, Kruijswijk is de primus in Wateringen

  Het stof is gaan liggen over de Ronde van Frankrijk, maar de blikvangers van de Tour kunnen nog een centje bijverdienen in de jaarlijkse criteriumdans. Op deze pagina lees je er alles over.

  Fase per fase

  1. 22 uur 39. Zeges voor Bernal en Kruijswijk. Egan Bernal heeft ook het criterium van Herentals gewonnen. De Colombiaan had een kleine voorsprong op Matteo Trentin, Zdenek Stybar, Jasper Philipsen en Cees Bol. In Wateringen won Steven Kruijswijk de Profronde Westland. Hij kreeg op het podium het gezelschap van Dylan van Baarle en Fabio Jakobsen.
  2. Egan Bernal en Matteo Trentin, eindwinnaar en ritwinnaar in de Tour. 22 uur 38.
  3. Egan Bernal amuseert zich op het podium. 22 uur 38.
  4. Jasper Philipsen deelt nog een handtekening uit. 22 uur 38.
  5. Stig Broeckx bij de start. 22 uur 37.
  6. 06 uur 24. VIDEO: Van der Poel en Cant nummer 1 in Antwerpen.

   VIDEO: Van der Poel en Cant nummer 1 in Antwerpen

  7. 01-08-2019.
  8. 21 uur 52. Antwerpen juicht voor Van der Poel. Geen Egan Bernal in Antwerpen vanavond, wel Mathieu van der Poel. De Nederlandse blikvanger won het dernycriterium voor Thomas De Gendt, Oliver Naesen en Laurens De Plus. Antwerpen stippelde overigens een formule voor gemengde duo's uit met een koppeltijdrit, een koppelafvalling en een individuele dernyrace. In dat eindklassement wonnen Mathieu van der Poel en Sanne Cant voor Thomas De Gendt en Lotte Kopecky.
  9. Van der Poel werd zondag nog Europees kampioen mountainbiken. 21 uur 52.
  10. 21 uur 51. Ik hoop deze vorm te rekken tot het WK eind september. Het parcours gelijkt op dat van een klassieker. Dat moet me liggen. Ik train hard om er te scoren. Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) droomt van het WK in Yorkshire.
  11. Antwerpen was de speeltuin van Mathieu van der Poel. 21 uur 50.
  12. 21 uur 43. Bernal flikt thuisrijders in Chaam. De criteriumdans heeft Egan Bernal vanavond in Nederland gebracht. Na een 2e plaats in Aalst en een zege gisteren in Roeselare was de eindwinnaar van de Tour de France vanavond de sterkste in Chaam. In de Acht van Chaam kreeg Bernal de Nederlanders Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen naast zich op het podium. Bij de vrouwen won Marianne Vos.
  13. Bernal is ook zeer populair in Nederland. 21 uur 42.
  14. 31-07-2019.
  15. Het podium in Roeselare: Bernal klopt De Gendt en Teuns. 21 uur 50.
  16. 21 uur 28. Misschien had ik net voor de start toch geen pakje friet moeten eten want dat lag wel wat zwaar op de maag toen het tempo de hoogte in ging. Ik trek binnenkort huiswaarts en ga daar genieten van mijn Tour. Ik verwacht daar ook nog wel een stevig feestje. . Egan Bernal.
  17. 21 uur 17. Niet in Aalst, wel in Roeselare. Gisteren werd Bernal nog naar de tweede plaats verwezen door Remco Evenepoel, maar in het na-Tourcriterium in Roeselare pakte de gele trui uit Colombia wel de bloemen. Hij reed alleen over de finish. Thomas De Gendt won een sprintje voor de 2e plaats tegen Dylan Teuns. Laurens De Plus en Yves Lampaert eindigden ook in de top 5. .
  18. 30-07-2019.
  19. 23 uur 01. Evenepoel mag juichen op het na-Tourcriterium van Aalst.

   Evenepoel mag juichen op het na-Tourcriterium van Aalst

  20. 23 uur . Dit was een ongelooflijke ervaring. Wat een massa volk. Ik kon tijdens de koers ook wat woordjes wisselen met Bernal. Ik hoop hem nog veel tegen te komen in de koersen. We zijn alle twee jong en weten hoe moeilijk het is om te winnen. Remco Evenepoel, winnaar in Aalst.