• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bernal schiet ook in Herentals raak, Kruijswijk is de primus in Wateringen

  Het stof is gaan liggen over de Ronde van Frankrijk, maar de blikvangers van de Tour kunnen nog een centje bijverdienen in de jaarlijkse criteriumdans. Op deze pagina lees je er alles over.

  Fase per fase

  1. 22 uur 39. Zeges voor Bernal en Kruijswijk. Egan Bernal heeft ook het criterium van Herentals gewonnen. De Colombiaan had een kleine voorsprong op Matteo Trentin, Zdenek Stybar, Jasper Philipsen en Cees Bol. In Wateringen won Steven Kruijswijk de Profronde Westland. Hij kreeg op het podium het gezelschap van Dylan van Baarle en Fabio Jakobsen.
  2. Egan Bernal en Matteo Trentin, eindwinnaar en ritwinnaar in de Tour. 22 uur 38.
  3. Egan Bernal amuseert zich op het podium. 22 uur 38.
  4. Jasper Philipsen deelt nog een handtekening uit. 22 uur 38.
  5. Stig Broeckx bij de start. 22 uur 37.
  6. 06 uur 24. VIDEO: Van der Poel en Cant nummer 1 in Antwerpen.

   VIDEO: Van der Poel en Cant nummer 1 in Antwerpen

  7. 01-08-2019.
  8. 21 uur 52. Antwerpen juicht voor Van der Poel. Geen Egan Bernal in Antwerpen vanavond, wel Mathieu van der Poel. De Nederlandse blikvanger won het dernycriterium voor Thomas De Gendt, Oliver Naesen en Laurens De Plus. Antwerpen stippelde overigens een formule voor gemengde duo's uit met een koppeltijdrit, een koppelafvalling en een individuele dernyrace. In dat eindklassement wonnen Mathieu van der Poel en Sanne Cant voor Thomas De Gendt en Lotte Kopecky.
  9. Van der Poel werd zondag nog Europees kampioen mountainbiken. 21 uur 52.
  10. 21 uur 51. Ik hoop deze vorm te rekken tot het WK eind september. Het parcours gelijkt op dat van een klassieker. Dat moet me liggen. Ik train hard om er te scoren. Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) droomt van het WK in Yorkshire.
  11. Antwerpen was de speeltuin van Mathieu van der Poel. 21 uur 50.