Ook Estland smeert Red Dragons een droge 3-0-nederlaag aan

  De Final 4 in de European Golden League is op een ontgoocheling uitgedraaid voor de Red Dragons. De Belgische volleybalmannen konden ook in de match voor de derde plaats geen set winnen: Estland won met 3-0.

  Een opsteker met het oog op het EK volleybal op het einde van de zomer is het dus niet geworden, de European Golden League. België had ambitie - anders organiseer je niet de Final 4 - maar werd met zijn neus op de feiten gedrukt.

   

  Na de zware nederlaag tegen Oekraïne gisteren konden de Red Dragons vandaag ook geen vuist maken tegen Estland. Ze kregen een zware 3-0 om de oren: 25-22, 25-19, 25-19.

   

  Er zijn wel verzachtende omstandigheden voor de Belgen. De voorbereiding werd vorige week verstoord door een coronabesmetting. De spelers konden 5 dagen niet samen trainen. Daar kwam ook nog de rugblessure van sterspeler en aanvoerder Sam Deroo bovenop.

   

  "Verliezen is nooit leuk", geeft Hendrik Tuerlinckx. "Dit is even een reality check dat er nog veel werk aan de winkel is. In money time maken we te veel fouten en dat moet eruit voor het EK. Anders zal het een kort EK worden."

  Fase per fase

  1. 18 uur 31. Estland smeert Red Dragons droge 3-0 aan. De Final 4 is op een ontgoocheling uitgedraaid voor de Red Dragons. In Kortrijk verloren ze ook de wedstrijd voor de derde plaats kansloos. Estland was met 3-0 te sterk: 25-22, 25-19, 25-19). .
  2. 20-06-2021.
  3. 22 uur 10. Red Dragons grijpen naast finaleplaats in European Golden League. Voor eigen volk in Kortrijk hadden de Belgische mannen gehoopt om zondag de finale te kunnen spelen tegen Estland. En de Red Dragons zullen ook tegen Estland spelen, maar wel om de 3e plaats. De Esten verloren zaterdag met 3-2 van Turkije en de Belgen beten later op de avond hun tanden stuk op een sterk serverend Oekraïne, dat de Red Dragons geen enkele set gunde: 25-15, 25-19, 25-22. "We hadden hun service op geen enkel moment in de wedstrijd onder controle en ze maakten ook heel weinig fouten", zuchtte Stijn D'Hulst na afloop. Oekraïne wordt op het EK ook een tegenstander van de Belgen. "Het is een ploeg met veel kwaliteiten. We wisten op voorhand dat het heel moeilijk ging zijn, al had ik er vandaag wel veel meer van verwacht. Het is duidelijk dat we op het EK uit een ander vaatje zullen moeten tappen." .
  4. 22 uur 08. Stijn D'Hulst: "Het liep al mis van bij de service".

   Stijn D'Hulst: "Het liep al mis van bij de service"

  5. 21 uur 49. Bekijk de hoogtepunten uit set 3.

   Bekijk de hoogtepunten uit set 3

  6. 21 uur 17. Bekijk de hoogtepunten uit set 2.

   Bekijk de hoogtepunten uit set 2

  7. 20 uur 35. Bekijk de hoogtepunten uit set 1.

   Bekijk de hoogtepunten uit set 1