Yellow Tigers houden olympische droom levend met zege tegen Kroatië

  Olympisch kwalificatietoernooi volleybal

  België 
  set
  Kroatië 
  20
  1
  25
  28
  2
  26
  25
  3
  16
  25
  4
  22
  3
  1

  De Yellow Tigers hebben hun tweede wedstrijd op het olympische kwalificatietoernooi gewonnen. Na een aarzelende start ging Kroatië voor de bijl met 3-1. Morgen moet België winnen van Turkije om de halve finales te halen.

  Verslag van de wedstrijd

  Belgen kraken de code vanaf de 2e set

  Na de dreun van gisteren tegen Duitsland moesten de Yellow Tigers zich vandaag herpakken tegen Kroatië. In de eerste set leek het verlies nog na te zinderen. De Tigers begonnen slecht aan de match en Kroatië profiteerde optimaal: 20-25. 

   

  In set 2 werd de Belgische receptie beter en het aanvallend spel begon te renderen. Toch kregen de Kroatische vrouwen 2 setpunten. Die konden de Yellow Tigers wegvegen en bij de tweede Belgische setbal was het raak: 28-26.

   

  De Yellow Tigers kwamen onder stoom en drukten door. Met dank aan een sterke service van Britt Herbots was er snel een kloof. Die kreeg Kroatië niet meer gedicht: 25-16.

   

  De Belgische volleybalvrouwen hadden nog één set nodig, maar liepen achter de feiten aan in set 4. Onder impuls van Herbots krikte België zijn niveau weer op en ging op en over de Kroaten: 25-22. Dankzij de felbevochten zege spelen de Yellow Tigers morgen tegen Turkije voor een ticket voor de halve finales.

  Vande Broek: "Morgen is er heel veel druk voor Turkije en niet voor ons"

  • Gert Vande Broek (bondscoach): "Gisteren was het genieten, niet van het resultaat maar wel van het spel. Vandaag is het harken op en naast het veld. Het was van moeten en dan gaat het altijd wat stroever. Ik denk dat we ons goed herpakt hebben. Morgen is er heel veel druk voor Turkije en niet voor ons. We willen absoluut de halve finale halen, maar de wedstrijd wordt van moeten voor Turkije."
   
  • Britt Herbots: "We wisten op voorhand dat het vandaag een moeilijke match zou worden. De vermoeidheid van gisteren speelde zijn rol. We zijn erdoor gekomen en hebben onze job gedaan. De wedstrijd van morgen tegen Turkije wordt een andere match dan de oefenmatchen. We willen ons morgen laten zien. Als we het niveau van tegen Duitsland halen, kan alles."

  Fase per fase

  1. 15 uur 01. 3-1 winst voor de Yellow Tigers! Na alweer een moeizame start in set 4 weten de Tigers zich te herpakken. Onder impuls van de service van Britt Herbots gaan de Belgische volleybalvrouwen op en over de Kroaten: 25-22. .
  2. 14 uur 32. Tigers winnen overtuigend set 3. De machine begint te draaien bij de Yellow Tigers. Dankzij een goede service en een sterk blok namen de Tigers snel afstand van de Kroaten. Al vroeg in de set ontstond er een kloof: 13-7. De Kroatische ploeg wist die kloof niet te dichten en de Belgische dames raasden naar setwinst: 25-16.
  3. 14 uur 03. Yellow Tigers winnen felbevochten tweede set. Aanvankelijk leken de Tigers de rug te rechten, maar al snel sloop de foutenlast weer in het spel. De twee ploegen hielden gelijke tred. De Belgische vrouwen kregen twee setpunten. Het tweede bleek genoeg te zijn voor setwinst: 28-26.
  4. 13 uur 25. Slechte start voor de Tigers. De Yellow Tigers hebben de eerste set verloren. Ze maakten een slechte start tegen de Kroaten. De receptie was zwak en zo kwamen de Tigers niet tot scoren. Naar het einde van de set konden ze de score nog milderen: 20-25.
  5. 12 uur 30. Tweede match van de Tigers. De Yellow Tigers zijn gisteren met een nipte nederlaag begonnen aan hun olympisch kwalificatietoernooi. Hoe hebben ze de 1-3-nederlaag tegen Duitsland verteerd? Vanaf 13u nemen ze het op tegen Kroatië.