• home
 • video
 • pas verschenen

  Opslagmissers en foutjes breken Red Dragons zuur op tegen Slovenië

  Olympisch kwalificatietoernooi volleybal

  Slovenië 
  set
  België 
  25
  1
  23
  28
  2
  26
  25
  3
  20
  3
  0

  De Red Dragons hebben hun eerste wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn verloren. De Belgen konden hun voet zetten naast Slovenië, maar de 2e van het EK was op de cruciale momenten te goed.

  De Red Dragons moesten even zoeken naar het juiste ritme, maar Jolan Cox en Sam Deroo brachten België weer in het spoor van Slovenië in de eerste set. Toch liep het fout op het einde van set 1 onder meer door een jammerlijke voetfout van Tomas Rousseaux: 25-23.

   

  Zelfde verhaal in de tweede set: de Red Dragons maakten dankzij Cox een achterstand goed, maar in de spannende slotfase was Slovenië toch te sterk. Nu was er een heel nipte voetfout van Cox die de Slovenen een setpunt bezorgde en die sloegen toe: 28-26.

   

  De Belgen stonden nu voor een loodzware opgave, maar hielden tot 8-8 gekijke tred in de derde set. Onder meer een vreemde beslissing van de ref haalde Deroo en co uit hun concentratie en Slovenië profiteerde optimaal. Vooral Stern deed België pijn en een mirakel zat er niet meer in: 25-20. Morgen moeten de Red Dragons winnen van Duitsland om nog te mogen hopen op Tokio.

  Baeyens: "We moeten streng zijn voor onszelf"

  "Je voelt dat er meer in heeft gezeten, zeker in de tweede set", zegt bondscoach Dominique Baeyens. "Hier en daar een slordigheidje en een foutje en op dit niveau wordt dat afgestraft. Dat klinkt cliché, maar het is wel waarheid. De tweede set is heel zuur."

   

  "We moeten ook wat streng zijn voor onszelf, vind ik. We moeten niet zeggen dat Slovenië de vice-Europese kampioen is. Vandaag zat er meer in. We hebben kansen gekregen en we hebben ze niet gegrepen."

   

  De vele opslagmissers van de Belgen vielen op. "We merkten dat we geen punten konden maken met onze tactische opslagen en dan resten er ons niet veel opties meer. Het is te simpel om te zeggen dat we de bal gewoon naar de overkant moeten brengen, want dat levert niets op. Je moet durven te investeren in die harde opslagen."

  Fase per fase

  1. 19 uur 48. Red Dragons verliezen eerste match olympisch kwalificatietoernooi van Slovenië.

   Red Dragons verliezen eerste match olympisch kwalificatietoernooi van Slovenië

  2. 19 uur 20. Baeyens: "We moeten streng zijn voor onszelf".

   Baeyens: "We moeten streng zijn voor onszelf"

  3. 19 uur 19. Cox: "Het kwam op een paar kleine foutjes aan".

   Cox: "Het kwam op een paar kleine foutjes aan"

  4. 19 uur 19. D'Hulst: "Je ziet dat we kunnen meespelen met Europese toppers".

   D'Hulst: "Je ziet dat we kunnen meespelen met Europese toppers"

  5. 18 uur 08. Zo lang er hoop is... de Red Dragons knabbelen een beetje aan hun achterstand, maar de kloof lijkt nog steeds onoverbrugbaar: 22-19.
  6. 18 uur . Zit er nog een mirakel in voor de Red Dragons? Ze moeten in de derde set een kloof van 4 punten goedmaken. Dominique Baeyens gooit Wout D'Heer in de strijd, maar ook zijn opslag gaat buiten.
  7. 17 uur 55. Alarmfase rood voor België: de Slovenen slaan een kloofje van 3 punten dankzij een ace. Het is 11-8.