• home
 • video
 • pas verschenen

  Roeselare zet slecht begin resoluut recht en pakt 4e beker op een rij

  finale Beker van België volleybal

  Roeselare 
  set
  Aalst 
  18
  1
  25
  25
  2
  21
  25
  3
  19
  25
  4
  15
  3
  1

  Roeselare en niet Aalst heeft de Beker van België volleybal gewonnen. Aalst begon sterk met setwinst, maar bekerhouder Roeselare beperkte daarna de foutenlast en sprak zijn ervaring helemaal uit: 3-1. Het is de 4e beker op een rij voor Roeselare, de 12e uit de clubgeschiedenis.

  Aalst begon op het elan waarmee het in de loop van de week Maaseik zijn eerste seizoensnederlaag aansmeerde. Voor sommigen was Aalst dan ook licht favoriet: het liep aanvallend lekker, onder meer dankzij Strzezek, en Roeselare stapelde de fouten op. Een kloof van 6 punten (12-18) resulteerde in 18-25-setwinst voor Aalst.

   

  Vanaf de 2e set sloeg de ervaren motor van Roeselare evenwel aan. Aalst kon zijn niveau niet vasthouden, vooral de vele opslagfouten maakten het Roeselare makkelijker. Dat raakte helemaal op dreef en kwam nu zelf 18-12 voor. Aalst knokte nog terug tot 1 punt (21-20), maar kon de boel niet meer omkeren: 25-21.

   

  Hetzelfde beeld in de 3e set: Roeselare liep 7 punten uit (15-8) dankzij een sterke Tuerlinckx en Verhanneman, waarna een knappe remonte van Aalst strandde op 2 punten (17-15). Met 25-19 was het nu aan Aalst om te achtervolgen.

   

  Maar het team van Johan Devoghel, die met Lennik in 2015 de laatste niet-Roeselare-beker won, kon geen vuist meer maken. Aanvallend en qua opslagdruk kwam Aalst tekort, 25-15 waren de harde cijfers.

  Coolman: "Beker winnen blijft fantastisch"

  Tuerlinckx: "De beker winnen: dat went niet"

  Colson: "We zijn tekort gekomen als ploeg"

  Devoghel (Aalst): "We maken iets te veel fouten"

  Tuerlinckx na 6e cup: "Vanaf set 2 raakten we op dreef, dan is het moeilijk om ons tegen te houden"

  Tweets:

  Voor Hendrik Tuerlinck, de aanvoerder van Roeselare, is het de zesde cup. "Het went niet", glunderde hij bij Sporza. "Hoe meer je er speelt, hoe meer je misschien wel bij de laatste komt. Ik heb zeker nog de ambitie om een tijdje door te gaan, maar de feiten zijn de feiten. Je wordt ouder en dan kan het zijn dat het de laatste is, maar ik ga ervanuit dat het niet zo zal zijn."

   

  Wat liep er mis in de 1e set? "Aalst begon heel goed, op hetzelfde elan als tegen Maaseik. Zij serveerden heel sterk, wij heel matig. Dat is gekeerd vanaf de 2e set. Wij zijn beginnen te serveren en zij serveerden niet meer zo sterk. En eens we hier op dreef raken, wordt het moeilijk om ons tegen te houden."

   

  Aalst-coach Johan Devoghel was ontgoocheld, maar een sportieve verliezer: "Roeselare won verdiend. Als je de finale speelt, speel je die om te winnen. We maakten een heel goeie start, zij maakten ook iets meer fouten. In de 2e set pakten zij meteen de bovenhand, we kwamen nog goed terug, maar maakten iets te veel fouten. We kwamen eigenlijk te weinig tot scoren."

  We kwamen eigenlijk te weinig tot scoren.

  Aalst-coach Johan Devoghel over laatste 3 sets

  Fase per fase

  1. 15 uur 55. Roeselare wint de 4e set tegen Aalst met 25-15 en pakt de beker.

   Roeselare wint de 4e set tegen Aalst met 25-15 en pakt de beker

  2. 15 uur 47. 4 op een rij voor Roeselare. Het verlies is nog pijnlijk voor Aalst: 25-15. Naar het beeld van de laatste 3 sets brengt een slechte receptie bij Aalst de match ten einde. Het is de 12e beker voor Roeselare, de 4e op een rij.
  3. 15 uur 42. Roeselare blijft geconcentreerd. Geen teken van zwakte bij bekerhouder Roeselare: 19-13. Aalst zal al een mirakel nodig hebben. .
  4. 15 uur 39. Kloof van 6 punten. Aalst, vooraf getipt als favoriet, lijkt zijn kansen als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen. Roeselare loopt 6 punten uit: 12-6.
  5. 15 uur 35. "De ervaring van Roeselare komt boven.". Geert Heremans, Sporza-radiocommentator.
  6. 15 uur 31. "It's not over yet!". Johan Devoghel (Aalst-coach) tijdens een time-out bij 7-4.
  7. 15 uur 30. Roeselare komt op 2-1 tegen Aalst in de bekerfinale na 25-19 in set 3 .

   Roeselare komt op 2-1 tegen Aalst in de bekerfinale na 25-19 in set 3

  8. 15 uur 27. "Ze ruiken de beker!". Commentator Marc Willems bij de 2-1 voor Roeselare in set 4.