• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Yellow Tigers blijven vlekkeloos presteren en veroveren EK-ticket

  De Belgische volleybalvrouwen hebben hun ticket voor het Europees kampioenschap van volgend jaar op zak. De Yellow Tigers zijn ongenaakbaar in poule A met IJsland, Israël en Slovenië. Na 4 matchen staan ze aan de leiding met het maximum van de punten en kunnen ze niet meer bijgehaald worden.

  Fase per fase

  1. Verslag van de wedstrijd van de Yellow Tigers tegen Slovenië

  2. EK-ticket is binnen voor de Belgen

   Na 4 vlekkeloze prestaties en 12 op 12 zijn de Belgen zeker van hun plaats op het EK in 2019. De top 2 in elke poule plaatst zich rechtstreeks en de Yellow Tigers kunnen onmogelijk nog door 2 ploegen voorbijgestoken worden. De 2 overige kwalificatiematchen, begin volgend jaar tegen Israël en IJsland, zijn dus enkel nog voor de eer.
  3. Yellow Tigers laten geen set liggen tegen Slovenië

  4. Set 3: 23-25

   De Yellow Tigers hebben nog geen set laten liggen in deze EK-kwalificaties. Ze pakken ook de 3e set met 23-25. In het slot werd het nog spannend en kwam Slovenië zelf even op voorsprong (22-21) maar de Belgen trokken de set en de match over de streep.
  5. Set 2: 16-25

   Het verlies in de eerste set lijkt de Slovenen mentaal gekraakt te hebben. De Belgen hebben in set 2 voortdurend een bonus van enkele punten in handen. Bij 15-24 gaat het eerste setpunt nog de mist in, maar het tweede is wel goed.
  6. Ook de tweede set gaat naar de Yellow Tigers

  7. Yellow Tigers pakken de eerste set

  8. Set 1: 17-25

   De Yellow Tigers gaan ook in Slovenië gewoon door op hun elan. Slovenië oogt voor eigen publiek verrassend genoeg niet sterker dan een paar dagen geleden in België. De Belgen vallen aan: Britt Herbots en Kaja Grobelna namen het meeste punten voor hun rekening.
  9. "In vergelijking met IJsland en Israël kwam er nu wel stress en druk bij, waardoor we slordiger waren. We haalden niet het gewenste niveau, maar wel het gewenste resultaat."

   Bondscoach Gert Vande Broek