Ga naar de inhoud

Onuitgegeven Duivels overtuigen allerminst tegen Ierland en gooien twee keer voorsprong weg

 za 26 maart 2022 19:43
Ierland
einde
2-2
België
  1. 58' - Doelpunt - Hans Vanaken (1 - 2)
  2. 75' - Verv. Charles De Ketelaere door Adnan Januzaj
  Vriendschappelijk - speeldag 1 - 26/03/22 - 18:01
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
  58'
  Hans Vanaken
  1 - 2
  Hans Vanaken
  58'

  Overtuigend was de prestatie allerminst. De “New Look” Rode Duivels hebben geen goeie indruk gemaakt tegen Ierland. België kwam wel twee keer op voorsprong in het oefenduel via Batshuayi en Vanaken, maar gaf die voorsprong evenveel keer te eenvoudig weg. Welke conclusies zal Roberto Martinez hieruit trekken?

  Ierland - België kort samengevat
  • Sleutelmoment: Na de eerste gelijkmaker hebben de Rode Duivels hun lesje wel geleerd, zou je denken. Maar kijk: vijf minuten voor tijd worden ze opnieuw afgestraft voor hun terughoudende voetbal bij een krappe voorsprong. Een harde, maar noodzakelijke les?
  • Man van de Match: Chiedozie Ogbene ploetert halverwege zijn carrière in de spits bij Rotherham United, in de Engelse derde klasse. De geboren Nigeriaan beleefde de voetbalavond van zijn leven met een goal en een assist tegen de nummer 1 van de FIFA-ranking.
  • Opvallend: Het Belgische doel is al een hele tijd niet meer ondoordringbaar dichtgespijkerd. Voor de zevende keer in negen matchen slikten de Duivels minstens één goal. Scoren is het probleem niet, want sinds de halve finale in Rusland lukte dat elke keer.
  Lakse Rode Duivels laten 0-1 glippen...

  Zonder de 'vijftigplussers' begonnen de Rode Duivels behoedzaam aan hun opdracht in Dublin. Na ruim tien steriele minuten was een flits van Batshuayi genoeg om de ban te breken. Batsman gleed naar binnen en krulde de 0-1 buiten het bereik van de Ierse doelman Kelleher.

   

  Daarmee was het varkentje gewassen, zo leek het wel. De Ieren waren aangeslagen en konden geen vuist maken. Onze Duivels lieten de bal rustig van voet naar voet gaan, zonder echter meer kansen te versieren. Een briesje van steun uit de tribunes kon de thuisploeg zo plots naar de 1-1 blazen. Ogbene pakte uit met een lekkere omhaal.

  ... en trappen na rust in dezelfde val

  Wie een scherper België verwachtte na de rust, kwam bedrogen uit. De tweede helft was amper begonnen toen er een scherpe tackle van Tielemans, een povere afwerking van McClean en een aarzeling bij Knight nodig waren om de Ieren van de voorsprong te houden.

   

  Die waarschuwingen namen de Duivels wél ter harte. Met wat meeval knikte Vanaken een hoekschop binnen. Toch hadden ze niet genoeg lessen getrokken uit de eerste helft en lieten ze de wedstrijd opnieuw verzanden. Die houding werd kort voor affluiten afgestraft. Browne kopte een voorzet van Ogbene krachtig binnen.

   

  Vanaken: "Hadden meer kwaliteit kunnen tonen"

  Hans Vanaken vond de Rode Duivels niet slecht starten. "We vonden de ruimtes en waren rustig aan de bal, maar dat was daarna minder het geval. Zij zetten ineens heel veel druken het publiek ging erachter staan. Op dat moment werden we misschien iets te zenuwachtig."

   

  "We vonden de ruimtes niet meer. Er lag nochtans ruimte genoeg, dat was het probleem niet. Maar dan zie je dat Ierland een fysiek sterke ploeg is die op enthousiasme speelt en dan kwamen we er moeilijk onderuit", luidde de analyse van Vanaken. "Misschien dat zij een boost kregen en wij net iets te veel de kopjes lieten hangen. We haalden niet meer het niveau van ervoor."

   

  "Vanaf de 2-1 hadden we bij momenten weer iets meer rust aan de bal, maar bij die voorzet krijgen we de 2-2 tegen en gaat het publiek er weer achter staan. Ik denk dat we meer kwaliteit hadden kunnen tonen na het eerste halfuur."

  Fase per fase
  90+3' tweede helft
  90+3'
  Einde

  De vernieuwde Rode Duivels hebben geen goede beurt gemaakt in Dublin. Tegen een zeer beperkt, maar strijdvaardig Ierland lieten ze nogal gemakzuchtig twee keer een voorsprong glippen.

  90+1'
  2 - extra time
  Er komen 2 minuten extra tijd bij.
  90+1'
  extra time

  Dat is niet veel. Het zal hier bij een draw blijven.

  90'

  De nieuwe gelijkmaker heeft de Belgen een stroomstoot gegeven, maar rest er nog genoeg tijd om hier te winnen?

  88'
  87'
  87'
  Het mag iets meer zijn, jongens!
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  86'
  Browne maakt gelijk!

  De Duivels geven het weer uit handen! Mignolet kan net niet genoeg bij een krachtige kopstoot van Browne. De Ieren verdienen het wel voor hun inzet, maar dit had niet gehoefd.

  84'
  De Belgen houden nu met gemak de voorsprong vast.
  Peter Vandenbempt
  83'
  Lichte blessure

  Benteke is de volgende invaller bij de Belgen. Batshuayi heeft immers een tik moeten incasseren.

  80'
  Boyata neemt risico's

  Het Aviva Stadium hoopt even op een strafschop, maar Boyata maakt wel degelijk contact met de bal. Hij ontzegt invaller Keane een enorme doelkans.

  79'

  Alles bij elkaar geteld is het toch een heel magere interland voor de Rode Duivels. De opvolgers staan er nog niet.

  76'

  Mangala neemt de positie in van Dendoncker, die zelf in de driemansdefensie van de Rode Duivels gaat staan.

  75'

  De wedstrijd is in dezelfde plooi gevallen als na de 0-1. Er gebeurt weer heel weinig. Intussen vallen Mangala en Januzaj in voor Theate en De Ketelaere.

  72'

  De Belgen dringen nog eens diep door op de Ierse helft. Een optimistisch schot van Foket draait een eind naast.

  70'
  Straks debutanten?

  Januzaj, Mangala en Van der Heyden warmen zich op. Als die laatste twee mogen invallen, vieren ze hun debuut voor de nationale ploeg.