Mina, Falcao en Cuadrado veroordelen Polen tot exit

  1. 40' - Doelpunt - Yerry Mina (0 - 1)
  2. 32' - Verv. Abel Aguilar door Mateus Uribe
  1. 85' - Geel - Jacek Góralski
  2. 80' - Verv. Michal Pazdan door Kamil Glik
  3. 78' - Verv. Radamel Falcao door Carlos Bacca
  4. 75' - Doelpunt - Juan Cuadrado (0 - 3)
  5. 73' - Verv. Juan Fernando Quintero door Jefferson Lerma
  6. 72' - Verv. Bartosz Bereszynski door Lukasz Teodorczyk
  7. 70' - Doelpunt - Radamel Falcao (0 - 2)
  8. 61' - Geel - Jan Bednarek
  9. 57' - Verv. Dawid Kownacki door Kamil Grosicki
  40'goalYerry Mina0 - 1
  70'goalRadamel Falcao0 - 2
  75'goalJuan Cuadrado0 - 3

  Colombia heeft zijn laatste strohalm gegrepen. De frivole Zuid-Amerikanen waren een klasse te sterk voor de zwakke Polen, waar Teodorzcyk een kwartier mocht meedoen. Omdat de 2 teams nog 0 punten hadden, was de verliezer zeker dat er geen 2e ronde komt.

  Bekijk de goals uit Polen - Colombia (0-3)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Polen - Colombia in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op het uur stak Polen heel even de neus aan het venster met een kans voor Lewandowski, maar kort daarna maakte Falcao de klus af voor Colombia.
  • Man van de match: Juan Cuadrado was niet af te stoppen op zijn rechterflank. Zijn ontembare werklust werd ook nog beloond met een knap doelpunt.
  • Opvallend: In een wedstrijd die cruciaal is om in het toernooi te kunnen blijven, laat Polen pas na 58 minuten een eerste schot op doel noteren.

  Mina breekt gesloten wedstrijd open met kopbalgoal

  Polen en Colombia begonnen onder zware druk aan de partij en dat leidde tot een gesloten eerste helft, waarin de angst om te verliezen groter leek dan de wil om te winnen.

   

  Pas na twintig geschiedenisloze minuten durfde Colombia het aan om uit zijn schulp te kruipen. Quintero en Cuadrado lieten enkele aardige dingen zien, maar de Poolse defensie stond als een huis.

   

  Vijf minuten voor tijd viel er dan toch een goal uit de lucht. James Rodriguez zwiepte de bal met veel gevoel voor de goal, Yerry Mina kopte de 0-1 van dichtbij voorbij Szczesny.

   

  Een mak Polen had geen enkele reactie in huis. Lewandowski kwam amper in het stuk voor, de Polen lieten in de eerste helft geen enkel schot op doel noteren.

  Colombia begeleidt zwak Polen naar de uitgang

  Ook na de rust maakte Polen, op de rand van de uitschakeling, geen haast om Colombia pijn te doen. Pas een halfuur voor affluiten liet Lewandowski zich eens zien. Hij plukte de bal mooi uit de lucht, maar Ospina voorkwam de gelijkmaker.

   

  Meer kregen we niet te zien van de Polen, die meteen daarna een tweede tegendoelpunt moesten slikken: Quintero leverde de assist, Falcao maakte het fraai af met buitenkant rechts.

   

  Vijf minuten later volgde de definitieve doodssteek. James Rodriguez veroverde de bal op de eigen helft en verstuurde een prachtige  dieptepass in de loop van Cuadrado, die het koelbloedig afrondde.

   

  Bij Polen was intussen Lukasz Teodorczyk nog tussen de lijnen gekomen, maar ook hij kon de Poolse afgang niet meer voorkomen.

  Falcao: "Kinderdroom komt uit"

  Radamel Falcao maakte zijn allereerste WK-goal. In 2014 viel hij vlak voor het WK geblesseerd uit. "Een doelpunt maken op het WK is een droom die uitkomt. Ik droom hier al van sinds ik kind was. Ik ben gelukkig om de zege, om de houding van de ploeg en alle spelers en natuurlijk ook om mijn doelpunt. Ik wachtte er al lang op."

   

  De Colombiaanse bondscoach, José Pekerman, was tevreden: "We moeten hier even van genieten, maar we moeten blijven verbeteren. Mentaal zitten we op het goeie spoor. Ons doel is altijd geweest om het spel te kunnen tonen dat we vandaag op de mat hebben gelegd. We zijn trouw gebleven aan onze stijl." Pekerman droeg de zege op aan Carlos Sanchez, die rood kreeg tegen Japan. "Hij heeft enkele zware dagen achter de rug. We willen deze zege met hem delen."

   

  Voor de Poolse coach Adam Nawalka was het verlies het een bittere pil: "Mijn spelers hebben tot het eind alles gegeven, maar ik moet toegeven dat we van een erg sterke ploeg verloren. Alhoewel tot de eerste goal de partij in evenwicht was. We deden wat we konden in de aanval, tot de eerste goal hadden we alles onder controle. Ze deden ons dood op de counter. We wisten dat Colombia een moeilijke opponent was met spelers bij grote Europese clubs. Ons plan werkte niet, ze hebben ons gedomineerd."

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen: Colombia verslaat Polen met 0-3, de Polen zijn uitgeschakeld.
  3. tweede helft, minuut 94. Rodriguez maakt de Polen nog even belachelijk met een paar technische hoogstandjes. De vernedering is compleet nu.
  4. tweede helft, minuut 90. 5 minuten extra. De lijdensweg van de Polen duurt nog 5 minuten langer, want zoveel blessuretijd komt erbij.
  5. tweede helft, minuut 90. Lewandowski wil eerredder, Ospina duwt de bal over de lat.

   Lewandowski wil eerredder, Ospina duwt de bal over de lat

  6. tweede helft, minuut 89. Schicht van Lewandowski. Lewandowski wil toch nog een eerredder uit de brand slepen. Hij haalt verrassend uit vanaf de zestienmeterlijn, Ospina duwt de bal over de lat.
  7. tweede helft, minuut 87. "Toch onvoorstelbaar hoe zwak Polen hier voor de dag is gekomen.". Stef Wijnants.
  8. Gele kaart voor Jacek Góralski van Polen tijdens tweede helft, minuut 85
  9. tweede helft, minuut 83. Teodorczyk wint luchtduel, Krychowiak kan niet scoren en Ospina raakt geblesseerd bij die actie.

   Teodorczyk wint luchtduel, Krychowiak kan niet scoren en Ospina raakt geblesseerd bij die actie

  10. tweede helft, minuut 83. De wissels zijn opgebruikt bij Colombia, dus Ospina moet nog even op de tanden bijten.
  11. tweede helft, minuut 81. Bijna een assist voor Teo. Teodorczyk wint het luchtduel bij een Poolse hoekschop, maar Krychowiak krijgt de bal niet voorbij Ospina, die wel geblesseerd raakt bij die actie.
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Polen, Kamil Glik erin, Michal Pazdan eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Colombia, Carlos Bacca erin, Radamel Falcao eruit
  14. tweede helft, minuut 77. Cuadrado maakt het koelbloedig af: 0-3!

   Cuadrado maakt het koelbloedig af: 0-3!

  15. tweede helft, minuut 75. Cuadrado op de counter. En nu is het helemaal over en sluiten voor Polen: Rodriguez stuurt Cuadrado prachtig de diepte in, en die maakt het koelbloedig af. 0-3, een pijnlijke afgang voor de Polen.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Juan Cuadrado van Colombia. 0, 3.
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Colombia, Jefferson Lerma erin, Juan Fernando Quintero eruit
  18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Polen, Lukasz Teodorczyk erin, Bartosz Bereszynski eruit
  19. tweede helft, minuut 72. Daar is Teo! Nawalka gooit nog een extra spits in de strijd, het is niemand minder dan Lukasz Teodorczyk. Bij Colombia mag Quintero gaan rusten.