Plat op de mat: titelverdediger Duitsland ligt nu al uit het WK

  1. 23' - Geel - Lee Jae-Sung
  2. 9' - Geel - Jung Woo-Young
  1. 90+6' - Doelpunt - Son Heung-Min (2 - 0)
  2. 90+2' - Doelpunt - Kim Young-Gwon (1 - 0)
  3. 79' - Verv. Hwang Hee-Chan door Go Yo-Han
  4. 78' - Verv. Jonas Hector door Julian Brandt
  5. 69' - Verv. Moon Seon-Min door Ju Se-Jong
  6. 65' - Geel - Son Heung-Min
  7. 63' - Verv. Leon Goretzka door Thomas Müller
  8. 58' - Verv. Sami Khedira door Mario Gómez
  9. 56' - Verv. Koo Ja-Cheol door Hwang Hee-Chan
  10. 48' - Geel - Moon Seon-Min
  90+2'goalYoung-Gwon Kim1 - 0
  90+6'goalHeung-Min Son2 - 0

  Sensatie op het WK: wereldkampioen Duitsland heeft de groepsfase niet overleefd. De Duitsers konden tegen Zuid-Korea geen nieuwe Houdini-truc uit hun schoenen toveren. Meer nog, Zuid-Korea won en maakte de Duitse nachtmerrie nog wat erger. Duitsland wordt zelfs laatste in zijn poule.

  Bekijk de goals uit Zuid-Korea - Duitsland (2-0)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Zuid-Korea - Duitsland in een notendop:

  • Sleutelmoment: Kort voor het einde van de reguliere speeltijd krijgt Mats Hummels een uitgelezen kans om Duitsland alsnog naar de 1/8e finales te koppen. Maar alleen voor doel mikt hij de bal met z’n schouder naast.
  • Man van de match: Son Heung-min deed de Zuid-Koreanen ondanks de uitschakeling toch dansen van plezier. De Tottenham-spits hield de Duitse verdediging tijdens de wedstrijd aan de praat en zorgde voor het orgelpunt met de 2-0 diep in de toegevoegde tijd.
  • Opvallend: Wereldkampioen worden biedt geen garanties voor het WK vier jaar later. Duitsland is de vierde van de laatste vijf wereldkampioenen die op het volgende WK de groepsfase niet overleeft. Het overkwam eerder Frankrijk in 2002, Italië in 2010 en Spanje in 2014.

  Zwak Duitsland bijt z'n tanden stuk op gretig Zuid-Korea

  Duitsland had z’n lot in eigen handen en kreeg met Zuid-Korea de op papier zwakste tegenstander tegenover zich in de laatste groepsmatch. Gefundenes Fressen voor de Duitsers dus, maar daar was niks van de merken in een bijzonder matige eerste helft.

   

  Integendeel, de Zuid-Koreanen kwamen veel vinniger voor de dag en waren na 20 minuten plots zelfs dicht bij de 1-0. Neuer was niet klemvast op een vrije trap van Jung Seung-hyun en kon de bal maar net wegboksen voor de aanglijdende Son. Niet veel later dook diezelfde Son opnieuw op voor doel. Zijn volley op een afvallende bal miste evenwel precisie.

   

  Twee kansen voor Zuid-Korea dus, nul voor Duitsland. De Mannschaft bakte er helemaal niks van, terwijl de Zuid-Koreanen knokten alsof hun leven ervan afhing. Pas kort voor de rust kwam Duitsland even piepen, maar Werner kreeg z’n schot niet voorbij de Koreaanse muur en Hummels botste op doelman Cho. Ook de paal stond nog in de weg op een schot van Werner, al was er al gefloten voor een fout.

  Afgeweken schot van Werner valt achter doel, ook Hummels krijgt de bal er niet in

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Kim en Son bezorgden Duitsland de ultieme vernedering

  Duitsland wist dus wat gedaan in de tweede helft. Kimmich gaf het goede voorbeeld met een prima voorzet naar Goretzka, maar die botste op een knappe redding van Cho. Ook Werner kon knap voorbereidend werk van Özil niet afronden. Duitsland probeerde het wel, maar de kwaliteit ontbrak.

   

  Kopzorgen dus voor bondscoach Joachim Löw. Die gooide met Gomez en Müller z’n laatste kaarten op tafel, maar voor een kwaliteitsinjectie zorgde dat duo niet. Veel verder dan een onschuldige kopbal in de handen van Cho kwam Gomez niet, terwijl Müller een schim van zichzelf was. Bovendien bleef het opletten voor de Zuid-Koreaanse tegenprikken. Moon kwam plots dicht bij de 1-0, maar talmde te lang. Een plaatsbal van Son ging dan weer rakelings naast.

   

  De klok tikte ongenadig voort, maar de Duitsers durven wel eens toe te slaan op het einde. Hummels leek die ongeschreven voetbalwet kracht bij te zetten toen hij dé kans kreeg om Duitsland alsnog naar de 1/8e finales te koppen, maar hij liet ze liggen. Ook Kroos kon de klus niet klaren, Cho ging goed plat op zijn lage schuiver.

   

  Het werd nog erger voor Duitsland toen Kim na een hoekschop de bal van dichtbij in doel trapte. Vanuit buitenspel zo leek het, maar de VAR toonde aan dat de bal via Kroos kwam: 1-0 dus. Duitsland moest nu alles in de strijd gooien, zelfs Neuer. Maar de mee opgerukte doelman verspeelde de bal en zo kon Son de Duitsers de doodsteek geven. Hij tikte de 2-0 simpel in het lege doel.

  Zuid-Korea - Duitsland in 2 minuten

  Mulder na uitschakeling Duitsland: "Het is geen talentenfabriek meer"

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 100. Einde. Duitsland ligt na een dramatische wedstrijd tegen Zuid-Korea uit het WK. De titelverdediger ging helemaal met de billen bloot, Zuid-Korea danst ondanks de uitschakeling na de 2-0-overwinning.
  2. tweede helft, minuut 100. Duitsland krijgt de bal er niet meer in en ligt uit het WK.

   Duitsland krijgt de bal er niet meer in en ligt uit het WK

  3. tweede helft, minuut 100 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 99. Nog maar eens een kopbal van Hummels, maar ook dit keer landt de bal niet binnen het kader. De ontgoocheling druipt van het gezicht van de Duitse verdediger.
  5. Mats Hummels (Duitsland) kan trappen op doel, maar hij ziet zijn schot via de lat over doel verdwijnen. tweede helft, minuut 99.
  6. Mats Hummels (Duitsland) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 99.
  7. Hoekschop voor Duitsland. Thomas Müller trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 99.
  8. Mats Hummels (Duitsland) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 99.
  9. Redding van Jo Hyun-Woo (Zuid-Korea), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 98.
  10. Julian Brandt (Duitsland) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 98.
  11. Thomas Müller (Duitsland) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 98.
  12. tweede helft, minuut 97. Brandt laat nog even z'n kunnen zien. Brandt is aan een uitstekende invalbeurt bezig. Hij pakt vanaf de rand van de zestien uit met een knap schot, maar de redding van Cho is minstens even mooi.
  13. tweede helft, minuut 96. Son geeft Duitsland de doodsteek. De vernedering is compleet voor Duitsland. Neuer rukt mee op, maar verspeelt de bal. Son kan zo plots alleen op het lege doel afgaan en maakt er 2-0 van. De Zuid-Koreanen weten met hun vreugde geen blijf.
  14. tweede helft, minuut 96. Son scoort in de toegevoegde tijd in een leeg Duits doel: 2-0.

   Son scoort in de toegevoegde tijd in een leeg Duits doel: 2-0

  15. Son Heung-Min kan scoren voor Zuid-Korea. De assist komt op naam van Ju Se-Jong. tweede helft, minuut 96.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 96 door Son Heung-Min van Zuid-Korea. 2, 0.
  17. tweede helft, minuut 96. Alles ist vorbei. De afgang voor Duitsland is compleet. Hummels krijgt nog een kopbalkans, maar zijn poging landt op het dak van het doel. Het is voorbij voor de Mannschaft.
  18. Vrije trap voor Duitsland. Ju Se-Jong (Zuid-Korea) hield Toni Kroos vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 96.
  19. Mats Hummels (Duitsland) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 95.
  20. tweede helft, minuut 95. Zuid-Korea op voorsprong! Sensatie in de Kazan Arena! Hoekschop voor Zuid-Korea, de bal komt voor de voeten van Kim Young-gwon en die maakt er van dichtbij 1-0 van. De VAR moet nog tussenbeide komen voor vermeend buitenspel van Kim, maar op de beelden is te zien dat de bal via Kroos tot bij de doelpuntenmaker kwam. Geldig doelpunt dus, het WK zit er wellicht op voor Duitsland.

  Wie stoot wanneer door?

  Duitsland heeft dankzij de winning goal van Toni Kroos tegen Zweden zijn lot toch wat meer in eigen handen.

   

  Als het Zuid-Korea vanmiddag met minstens twee doelpunten verschil klopt, dan is de kwalificatie voor de 1/8e finales binnen. Ook een beter resultaat dan de Zweden, die als nummer 3 tegen leider Mexico spelen, helpt de Duitsers een rondje verder.

   

  Na twee nederlagen is Zuid-Korea overigens zelfs nog niet uitgeschakeld, maar de Zuid-Koreanen zullen heel veel geluk nodig hebben om alsnog door te stoten. Het moet eerst en vooral zelf Duitsland kloppen met meer dan twee goals verschil en het moet hopen dat Mexico Zweden klopt. 

  Bekijk nog eens de goal van Kroos tegen Zweden:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  "Nieuwkomers" in selectie moeten Duitsland helpen

  Het is van 1938 geleden dat Duitsland in de eerste ronde van de Wereldbeker werd gewipt. Om dat doemscenario te vermijden, lijkt bondscoach Joachim Löw in Kazan vooral te rekenen op "frisse krachten", die er in 2014 nog niet bij waren.

   

  Tegen Zweden werden Özil en Khedira al geslachtofferd, Reus en Rudy zouden hun vervangers kunnen zijn. Die laatste liep tegen Zweden wel een neusbreuk op en wou met een masker spelen, maar hij zit niet in de kern.

   

  Duitsland mist achterin overigens de geschorste Boateng, Süle moet zijn doublure worden. Twee Duitsers moeten dan weer uitkijken voor een schorsing: Müller en Hummels. Bij de Zuid-Koreanen is vooral de afwezigheid van aanvoerder Ki Sung-yueng een aderlating. 

  Onderlinge ontmoetingen:

  Hoe zit het met het gemeenschappelijke WK-verleden van Zuid-Korea en Duitsland? De laatste ontmoeting dateert van 2002, toen Duitsland het gastland met 0-1 klopte in de halve finales.