Vela en Chicharito bezorgen Mexico 6 op 6 tegen Zuid-Korea

  1. 26' - Doelpunt strafschop - Carlos Vela (0 - 1)
  1. 90+3' - Doelpunt - Son Heung-Min (1 - 2)
  2. 84' - Verv. Kim Min-Woo door Hong Chul
  3. 80' - Geel - Jung Woo-Young
  4. 77' - Verv. Moon Seon-Min door Jung Woo-Young
  5. 77' - Verv. Carlos Vela door Giovani Dos Santos
  6. 72' - Geel - Lee Seung-Woo
  7. 71' - Verv. Hirving Lozano door Jesús Corona
  8. 68' - Verv. Andrés Guardado door Rafael Márquez
  9. 66' - Doelpunt - Javier Hernández (0 - 2)
  10. 64' - Verv. Ju Se-Jong door Lee Seung-Woo
  11. 63' - Geel - Lee Yong
  12. 58' - Geel - Kim Young-Gwon
  26'penalty goalCarlos Vela0 - 1
  66'goalJavier Hernández0 - 2
  90+3'goalHeung-Min Son1 - 2

  Mexico heeft na zijn stuntzege tegen Duitsland ook Zuid-Korea over de knie gelegd. Vela (vanaf de stip) en Chicharito zetten de Mexicanen op rozen, de fraaie goal van Son kwam te laat.

  Bekijk de goals uit Zuid-Korea - Mexico (1-2)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Zuid-Korea - Mexico in een notendop

  • Sleutelmoment: Halfweg de tweede helft tikken de Mexicanen het handig uit en legt Chicharito zijn vijftigste interlanddoelpunt over het been van Jo. Zuid-Korea heeft niet de finesse en de kracht om een dubbele achterstand op te halen.
  • Man van de Match: Hirving Lozano is een bezige bij. Doelpunten maken en assists geven behoren sowieso tot zijn takenpakket, maar de jonge speler van PSV stak zijn ploegmaats achterin ook geregeld een handje toe.
  • Opvallend: Het blijft strafschoppen regenen in Rusland. In bijna de helft van de wedstrijden wees de scheids minstens één keer naar de stip, in geen enkel ander WK gebeurde dat in nog maar een derde van de matchen.

  Handspel komt Zuid-Korea duur te staan

  Mexico had tegen Duitsland een geweldig plannetje uitgedokterd, maar tegen de massaal verdedigende Koreanen was het toch moeilijker om uit te blinken. Zuid-Korea pakte de lichtvoetige Mexicanen ook hard aan en zo waren er amper kansen te zien in het broeierige Rostov.

  De eerste echte kansjes waren zelfs voor Zuid-Korea, maar Lee en Son (twee keer) botsten telkens op een onvervaarde Mexicaanse verdediger. Voor er echt twijfel in het elftal van de Mexicanen kon sluipen, stak Jang een handje toe. Vela zette de strafschop feilloos om, ondanks pogingen van doelman Jo om hem uit zijn lood te slaan.

  Het zwaarste werk was opgeknapt en dus konden de Mexicanen achterover leunen en de tegenstander uit de tent lokken. Zelfs bij de achterstand was Zuid-Korea echter niet in staat om meer te doen dan sporadisch te dreigen.

  Chicharito schenkt Mexico de zege

  Tegen een onmondig Zuid-Korea was het voor Mexico vrij simpel om de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Het speelde de bal geduldig rond en daar werden de Koreanen horendol van. Een reeks overtredingen uit onmacht en frustratie leverden dan ook een pakketje kaarten op.

  Tussendoor werd er ook gevoetbald. Aanvoerder Ki testte de vuisten van Ochoa en aan de overzijde deed zijn tegenhanger Guardado hetzelfde met Jo. Even na het uur lag de wedstrijd in een beslissende plooi. De Mexicanen speelden het op de counter ragfijn uit en Chicharito mocht van Lozano zijn jubileumgoal maken.

  Mexico sjokte soms iets te nonchalant naar het einde, waardoor de Koreanen mochten blijven hopen op een doelpunt. Sterspeler Son, die stilaan met zijn tong op zijn tenen over het veld strompelde, perste er in de toegevoegde tijd nog één inspanning uit. Die werd beloond met de heerlijke 1-2, maar meer zat er dus niet in.

  Hernandez: "Luisteren niet naar kritiek, maar ook niet naar lof"

  Javier Hernandez (Mexico, man van de match): "We werden fel bekritiseerd voor het toernooi, maar we zijn hard blijven werken en we weten dat deze groep talent heeft. Kritiek is ruis. We hebben twee moeilijke matchen gewonnen, maar we moeten kalm blijven. We mogen ook niet te veel naar lof luisteren. We willen de Mexicanen trots maken. Ik kan niet zeggen hoe ik me voel. Dit is meer dan een droom. Ik zit op het juiste spoor."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde. Mexico maakt niet al te veel woorden vuil aan Zuid-Korea, dat op dit kampioenschap schromelijk tekort schiet. Een strafschop van Vela voor de rust en een doelpunt van Hernandez erna waren genoeg voor een Mexicaanse 6 op 6, al deed Son nog wat terug.
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Hong Chul (Zuid-Korea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Javier Hernández (Mexico). tweede helft, minuut 94.
  4. tweede helft, minuut 93. Toch nog Son! We krijgen nog een paar spannende minuutjes, want Son laat zien wat hij geregeld doet bij Tottenham. Ochoa mag duiken wat hij wil, hij komt niet eens in de buurt van die heerlijke krul. Dat is meteen het eerste Koreaanse doelpunt op dit toernooi.
  5. tweede helft, minuut 93. Son maakt het eerste Koreaanse doelpunt op dit WK: 1-2!

   Son maakt het eerste Koreaanse doelpunt op dit WK: 1-2!

  6. Son Heung-Min kan scoren voor Zuid-Korea. De assist komt op naam van Lee Jae-Sung. tweede helft, minuut 93.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Son Heung-Min van Zuid-Korea. 1, 2.
  8. Héctor Herrera (Mexico) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 92.
  9. tweede helft, minuut 91. Mexico moet meer vrezen voor wapperende armen dan voor wat de Koreanen op de mat leggen. Layun krijgt een tik tegen zijn neus en gaat er eventjes bij zitten. Dat zijn weeral een handvol seconden dichter bij het einde.
  10. Kim Young-Gwon (Zuid-Korea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Héctor Herrera (Mexico). tweede helft, minuut 91.
  11. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  12. Hong Chul (Zuid-Korea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Miguel Layún (Mexico). tweede helft, minuut 90.
  13. tweede helft, minuut 89. Son Heung-Min kan de kar niet trekken, zijn afstandsschot belandt hoog in de tribune. De Koreaanse ster buigt het hoofd.
  14. Son Heung-Min (Zuid-Korea) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 88.
  15. tweede helft, minuut 87. Lee twijfelt tussen een schot en een subtiele pass. Het eindresultaat is dan logisch: een halfslachtig geval dat zonder gevaar over de achterlijn botst. Het wordt stilaan tijd dat deze wedstrijd afgelopen is.
  16. Héctor Moreno (Mexico) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Hwang Hee-Chan (Zuid-Korea). tweede helft, minuut 85.
  17. tweede helft, minuut 84. "De olés vliegen nu door het stadion.". Niko Lainé.
  18. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Zuid-Korea, Hong Chul erin, Kim Min-Woo eruit
  19. Jung Woo-Young (Zuid-Korea) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Héctor Herrera (Mexico). tweede helft, minuut 83.

  "Warm weer kan een beslissende factor zijn"

  Bij het Zuid-Koreaanse team maken ze zich vooral zorgen over de verwachte hitte tijdens hun wedstrijd tegen Mexico. Het zou tot 35 graden kunnen worden en dat speelt volgens de Zuid-Koreaanse bondscoach in het voordeel van de Mexicanen.

  "Warm weer kan een beslissende factor zijn in deze wedstrijd. De Mexicanen zijn het meer gewoon om in zo'n verstikkende hitte te spelen", zegt Shin Tae Yong.  "Het is een pak warmer dan we hadden verwacht."

   

  "Het temperatuurverschil met onze WK-basis bedraagt 15°C. Dat kan een negatieve invloed hebben op onze prestaties. We willen winnen, maar we weten hoe sterk Mexico is. Al onze spelers zullen hun grenzen moeten verleggen en over hun limieten moeten gaan."


  Het lijkt er dus op dat Zuid-Korea nu al rekening houdt met een vroegtijdige uitschakeling. 4 jaar geleden raakten ze in Brazilië ook niet voorbij de groepsfase. De beste prestatie blijft de verrassende 4e plek onder Guus Hiddink in 2002, op het WK in Japan en Zuid-Korea.
   

  De Zuid-Koreanen zullen in elk geval wel kunnen rekenen op de steun van hun president Moon Jae In. Hij zal de spelers ontmoeten en met het rode shirt van de nationale ploeg in de tribunes zitten. 

  "Niet op onze lauweren rusten"

  Mexico maakte een vliegende start op dit WK, maar van euforie is er geen sprake bij de Mexicanen. Daarvoor liggen de magere resultaten van de laatste jaren waaronder een 7-0-pandoering tegen Chili op de Copa America, nog te vers in het geheugen.

   

  "We staan nu veel sterker als ploeg, omdat we door die moeilijke momenten zijn gegaan", zegt middenvelder Andres Guardado. "We hebben een team gebouwd dat nu competitief is."

   

  Bondscoach Juan Carlos Osorio rekent erop dat zijn ploeg een vervolg breit aan de prestatie tegen Duitsland. "Iedereen is gefocust, we zijn niet alleen naar het WK gekomen om Duitsland te verslaan. We mogen niet op onze lauweren rusten. We weten allemaal dat het in voetbal snel kan keren."

   

  Osorio heeft geen idee hoe Zuid-Korea aan de aftrap zal verschijnen in de Rostov Arena. "Zuid-Korea heeft een heel stevig team. De spelers zijn zeer veelzijdig en kunnen in verschillende posities en systemen spelen. Het team kan drie verschillende opstellingen aan."

  De sfeer bij Guardado & co zit er alvast goed in.