• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sensatie: titelverdediger Duitsland verliest tegen Mexico

  1. 40' - Geel - Héctor Moreno
  2. 35' - Doelpunt - Hirving Lozano (0 - 1)
  1. 90' - Geel - Héctor Herrera
  2. 86' - Verv. Timo Werner door Julian Brandt
  3. 84' - Geel - Mats Hummels
  4. 83' - Geel - Thomas Müller
  5. 79' - Verv. Marvin Plattenhardt door Mario Gómez
  6. 74' - Verv. Andrés Guardado door Rafael Márquez
  7. 66' - Verv. Hirving Lozano door Raúl Jiménez
  8. 60' - Verv. Sami Khedira door Marco Reus
  9. 58' - Verv. Carlos Vela door Edson Álvarez

  Duitsland is zijn jacht op een tweede wereldtitel op een rij met een uitschuiver begonnen. Het werd koud gepakt door een vinnig en ondernemend Mexico, dat zelfs nog naliet de score uit te diepen.

  Duitsland - Mexico in 2 minuten

  Duitsland - Mexico in een notendop

  • Sleutelmoment: Met Duitsers  ben je pas klaar als met de bus het stadion uitrijden. Bijna had een soms onherkenbare wereldkampioen nog een gelijkspel behaald, maar invaller Brandt ramde tegen de paal.
  • Man van de Match: Hirving Lozano speelde een haast volmaakte eerste helft waarin hij het met zijn snelheid en wendbaarheid Duitsland het leven zuur maakte. Zijn doelpunt bleek op het einde van de rit ook beslissend voor de zege.
  • Opvallend: Duitsland verliest pas voor de tweede keer zijn openingswedstrijd op een WK. In 1982 ging de Mannschaft verrassend de boot in tegen Algerije, maar haalde ze uiteindelijk toch nog de finale.

  Mexicaanse Blitzkrieg verrast Duitsers

  Beide ploegen kenden een woelige aanloop naar Rusland. De Mexicanen bewezen dat je beter een feestje bouwt met een buslading prostituees dan dat je aanpapt met vreemde staatshoofden, want de opening van El Tri mocht er zijn. Al na één minuut moest Boateng zich reppen om Lozano af te blokken.

  Duitsland leek orde op zaken te stellen met een gekruiste schuiver van Werner, maar het was slechts een intermezzo. De Mexicanen maakten gretig gebruik van de ruimte die backs Plattenhardt en vooral Kimmich in hun rug lieten. Enkel aan de afwerking mangelde het. Layuns vizier stond slecht afgesteld en Chicharito had vaak te veel tijd nodig.

  Even na het halfuur werd Mexico beloond voor zijn inzet. Lozano kapte Hummels uit, rekende zijn passen uit en hamerde de 0-1 voorbij een kansloze Neuer in de korte hoek. De Duitsers schrokken eindelijk wakker en Ochoa moest een heerlijk gestreelde vrijschop van Kroos tegen de lat tikken. Heel Loezjniki wreef zich in de ogen, want Mexico ging rusten met een voorsprong en dat was nog verdiend ook.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Duits offensief komt te laat van de grond

  Een voorzichtiger Mexico zakte in de loop van de tweede helft zoetjesaan dieper weg, maar beperkte de Duitsers tot verlegen afstandsschoten van Plattenhardt, Kimmich en Draxler.

  De Mexicanen hadden veel energie gepompt in hun verbazende eerste helft en waren verplicht om hun momenten zorgvuldig uit te kiezen. Geregeld konden ze met een mannetje op overschot op Neuer afstormen, maar het ontbrak ze aan de tegenwoordigheid van geest om de wedstrijd in een beslissende plooi  te leggen. Zo legde Chicharito de bal te ver voor Vela.

  Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer het onvermijdelijk leek dat Duitsland toch nog iets zou gaan rapen. Een omhaal van Kimmich viel nipt over, Ochoa redde een hakje van Gomez en Brandt knalde nog verschroeiend tegen de paal, maar de Mexicanen bleven dus toch overeind.

  Bekijk de enige goal uit Duitsland - Mexico (0-1)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Mexicaans Seismologisch Instituut stelde aardbeving vast bij 0-1

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde! Een energiek Mexico zorgt voor een stunt van formaat en verslaat Duitsland. Hirving Lozano tekende voor het enige doelpunt tegen een wereldkampioen die nog op zoek is naar zichzelf.
  3. tweede helft, minuut 92. Neuer gaat mee de rechthoek bevolken op een hoekschop, maar hij wordt niet de eerste doelman die weet te scoren op een wereldkampioenschap. Ochoa plukt en steelt een handvol seconden.
  4. tweede helft, minuut 91. Met z'n vieren rennen de Duitsers achter een geslepen balletje tussendoor van Müller aan, maar het is Ochoa die er als eerste bij is.
  5. Gele kaart voor Héctor Herrera van Mexico tijdens tweede helft, minuut 90
  6. tweede helft, minuut 90. Dubbele Duitse kans! Hoe dichter bij het einde van de wedstrijd, hoe waarschijnlijker het wordt dat Duitsland zal scoren. Het is een voetbalwet die bijna bewezen wordt, want het hakje van Gomez en de ram van Brandt verdienen een beter lot.
  7. tweede helft, minuut 88. Een voorzet van Kimmich valt op de schedel van Gomez, die echter geen kracht en richting kan geven aan zijn kopbal.
  8. tweede helft, minuut 87. Het is een ware omsingeling van het Mexicaanse strafschopgebied, maar het ontbreekt de Mannschaft aan creativiteit om echte kansen af te dwingen. Misschien kan invaller Brandt, die Sané van het toernooi hield, daar iets aan verhelpen.
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Duitsland, Julian Brandt erin, Timo Werner eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Ochoa laat een poging van Reus eventjes glippen, maar er is geen Duitser gevolgd. Ondertussen lopen Müller en Hummels tegen een gele kaart aan.