• home
 • video
 • pas verschenen

  Argentinië staat met rug tegen de muur na voetballes van Kroatië

  einde
  03
  1. 39' - Geel - Ante Rebic
  1. 90+4' - Geel - Vedran Corluka
  2. 90+3' - Verv. Mario Mandžukic door Vedran Corluka
  3. 90+1' - Doelpunt - Ivan Rakitic (0 - 3)
  4. 87' - Geel - Marcos Acuña
  5. 85' - Geel - Nicolás Otamendi
  6. 82' - Verv. Ivan Perišic door Mateo Kovacic
  7. 80' - Doelpunt - Luka Modric (0 - 2)
  8. 68' - Verv. Enzo Pérez door Paulo Dybala
  9. 67' - Geel - Šime Vrsaljko
  10. 58' - Geel - Mario Mandžukic
  11. 57' - Verv. Ante Rebic door Andrej Kramaric
  12. 56' - Verv. Eduardo Salvio door Cristian Pavón
  13. 54' - Verv. Sergio Agüero door Gonzalo Higuaín
  14. 53' - Doelpunt - Ante Rebic (0 - 1)
  15. 51' - Geel - Gabriel Mercado
  53'Ante Rebic0 - 1
  80'Luka Modric0 - 2
  90+1'Ivan Rakitic0 - 3

  Kroatië heeft een ontstellend zwak Argentinië een lesje geleerd in groep D. De Kroaten klopten Messi en co met 3-0 en zijn zo al zeker van een plek bij de laatste 16. Voor Argentinië wordt het nagelbijten.

  Bekijk de goals uit Argentinië - Kroatië (0-3)

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Argentinië - Kroatië in een notendop:

  • Sleutelmoment: In het begin van de tweede helft begaat Caballero een verschrikkelijke blunder. Zijn mislukte pass wordt door Rebic heerlijk in doel gewerkt. Argentinië moet komen en Kroatië profiteert in het slot optimaal van de ontstane ruimtes.
  • Man van de match: Modric dirigeerde de Kroaten meesterlijk voorbij de Argentijnen en schilderde de 0-2 heerlijk voorbij Caballero. Ivan Rakitic verdient zeker een eervolle vermelding.
  • Opvallend: Mocht Argentinië de groepsfase niet overleven, zou dat goed nieuws zijn voor Brazilië. De vorige drie keer dat dat gebeurde, werden de Brazilianen namelijk wereldkampioen.

  Zeldzame kansen worden gemist aan beide kanten

  Het duel tussen Argentinië en Kroatië kondigde zich aan als een wedstrijd die de Argentijnen best niet verloren. Met een nederlaag hadden ze kwalificatie voor de volgende ronde niet meer in eigen handen en dat wilden ze ten allen koste vermijden.

   

  Na amper vijf minuten hielden de Argentijnse supporters hun adem al in, maar Ivan Perisic zag zijn scherpe poging gekeerd worden door Caballero. Argentinië zocht en vond een antwoord. Messi kwam eerst een schoenmaat te kort om de bal richting doel te verlengen en Meza zag zijn poging even later via een tackle van Lovren hoog over vliegen.

   

  De grootste kansen vielen langs beide kanten rond het half uur. Aan Argentijnse kant viel de kant met een gelukje in de voeten van Meza, maar die trapte het leer wild naast het lege Kroatische doel. Enkele minuten later deed Mandzukic het niet veel beter toen hij op aangeven van Vrasljko moederziel alleen naast kopte aan de tweede paal.

  Kroatië telt Argentinië uit na blunder Caballero

  Het evenwichtige, maar redelijk gesloten spel trok zich ook na de rust door en er was een doelpunt nodig om de wedstrijd open te breken. Willy Caballero kroop ongewild in die rol van breekijzer toen hij een bal domweg richting Rebic speelde, die de blunder van de doelman acrobatisch afstrafte.

   

  Argentinië moest komen, maar botste op een stevige Kroatische verdediging. Net na het uur kregen Messi en opnieuw Meza een kans, al kenden ook zij geen geluk in hun afwerking. De Zuid-Amerikanen bleven tevergeefs aandringen en tot overmaat van ramp viel het doelpunt aan de overkant. Modric kapte zichzelf knap vrij en liet Caballero geen schijn van een kans.

   

  De Argentijnse nachtmerrie leek nog erger te worden, maar Rakitic zag zijne vrije trap vijf minuten voor tijs uiteen spatten tegen de lat. In de toegevoegde tijd kreeg de Barcelona-middenvelder alsnog loon naar werken en tikte hij op aangeven van Kovacic de 0-3-eindstand op het bord. Kroatië is geplaatst met een zes op zes. Argentinië heeft zijn lot niet meer in eigen handen.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Modric: "Het leek makkelijk, maar dat was het niet"

  Luka Modric (Kroatië): "Het belangrijkste vandaag is dat we ons doel bereikt hebben. We staan in de volgende ronde. Nu moeten we het match per match bekijken. We mogen niet euforisch worden. We kunnen grootse dingen verwezelijken, maar we moeten de voeten op de grond houden."

   

  "Vandaag leek het makkelijk, maar dat was het niet. We hebben deze zege verdiend. We hebben de perfecte match gespeeld. Het was een fantastische teamprestatie. Messi? Ik geef nooit commentaar op de tegenstander. Ik kan alleen zeggen dat wij hun paslijnen wilden afsnijden om zo te verhinderen dat Messi de bal zou krijgen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. De Argentijnse nachtmerrie ziet erop. Caballero bracht zijn eigen team in de problemen met een flater. Modric en Rakitic maakten de klus maar al te graag af en sturen Argentinië met een kleine crisis richting slotspeeldag.
  2. tweede helft, minuut 94. Corluka krijgt een feestelijk jubileum. In zijn 100e wedstrijd mag Corluka nog een minuut meewerken aan de nederlaag van Argentinië.
  3. Gele kaart voor Vedran Corluka van Kroatië tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Kroatië, Vedran Corluka erin, Mario Mandžukic eruit
  5. tweede helft, minuut 91. Kroatië telt Argentinië helemaal uit! Het gaat van kwaad naar erger voor Argentinië. Caballero redt in eerste instantie, maar in de rebound scoort Rakitic makkelijk op aangeven van Kovacic.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Ivan Rakitic van Kroatië. 0, 3.
  7. tweede helft, minuut 91. Meza blijft wijken en trapt uiteindelijk, maar Vide glijdt zijn poging in hoekschop.
  8. Gele kaart voor Marcos Acuña van Argentinië tijdens tweede helft, minuut 87
  9. tweede helft, minuut 86. Rakitic treft de lat! Rakitic zet zichzelf achter de bal en maakt het Kroatische feestje bijna compleet. Caballero mag blij zijn dat de bal tegen lat knalt.

  Dybala: "Er bestaat geen vervanger voor Messi"

  Lionel Messi was de pineut na de 1-1 tegen IJsland. De ster van Barcelona miste een strafschop en kon Argentinië geen zege schenken in zijn openingswedstrijd.

   

  Ploegmakker Paulo Dybala gelooft nog altijd in zijn aanvoerder. "Er bestaat geen vervanger voor Messi. Wij hebben nog altijd veel vertrouwen in hem", zei Dybala op de persconferentie.

   

  "Dat hij een penalty mist, verandert daar niets aan. Hij is de eerste die dat wil rechtzetten. Hij weet dat hij meer dan ooit op ons kan rekenen. We weten hoe belangrijk Messi voor ons en heel Argentinië is. Hij weet hoe hij hiermee moet omgaan."

   

  Argentinië speelde in het verleden vier keer tegen Kroatië en kon maar één keer winnen, in 2006. Messi en co konden bovendien al drie opeenvolgende wedstrijden niet meer winnen op een WK. De laatste overwinning was die tegen de Belgen in de kwartfinales in 2014. Het haalde toen wel de finale na 0-0 en penalty's tegen Nederland, waarna Duitsland met 1-0 te sterk was.

  Paulo Dybala.

  Dybala: "Er bestaat geen vervanger voor Messi."

  Kroaten in koor: "Gaan uit van onze eigen sterkte"

  De 2-0-zege tegen Nigeria betekende voor Kroatië de beste WK-start in 20 jaar. De Kroaten weten dat ze alles uit de kast zullen moeten halen om te winnen van Argentinië. Messi "uitschakelen" zou genoeg kunnen zijn voor de zege.

   

  "Argentinië is voor een groot deel afhankelijk van Messi", zei Real Madrid-middenvelder Mateo Kovacic. "Al hebben ze een goed team. Maar we zijn niet bang van hen en moeten vooral naar onszelf kijken."

   

  Dat vindt ook flankaanvaller Ante Rebic. "Het team bestaat voor vijftig procent uit Messi, als we als collectief goed verdedigen hebben we een goede kans."

  Kroaten op training.

  De Kroaten in actie op training.