FIFA Vrouwen Wereldkampioenschap - speeldag 1 - 15/08/23 - 10:01
    89'
    Olga Carmona
    89'
    2 - 1

Spanje speelt voor het eerst de finale van het WK voetbal voor vrouwen. In de halve finales won het frivole team van het stugge Zweden na 3 doelpunten in de slotminuten. Tegenstander zondag wordt Engeland of gastland Australië.

Het was lang wachten op doelpunten in Auckland (NZe). Spanje maakte het spel, maar de fysieke en ervaren Zweden hielden knap stand.

Ei zo na kwamen ze op voorsprong. De beste kans in de eerste helft kwam op naam van Barcelona-speelster Rolfö te staan.

Na de rust probeerde Redondo al liggend de 1-0 binnen te werken. De bal belandde in het zijnet.

Tien minuten voor tijd was het echt raak. Invalster Paralluelo (Barcelona) schoot hard binnen.

Het was het begin van een dolle slotfase. Blomqvist dacht dat ze verlengingen afgedwongen had, maar dat was buiten Carmona gerekend. Een minuut na de gelijkmaker werkte de verdedigster van Real Madrid een hoekschop via de deklat binnen: 2-1.

Zondag speelt Spanje voor het eerst (in 3 deelnames) de finale van het WK. Tegenstander in Sydney (Aus) wordt de winnaar uit Australië - Engeland. Die match staat morgen om 12 uur op het programma.

Voor Zweden ontbreekt de hoofdprijs nog altijd op het palmares. Brons wordt opnieuw het hoogst haalbare voor de voetbalnatie.