De winnaar van de groep neemt het op tegen de VS, de tweede uit groep E. De tweede tegen Nederland.
Rebecka Blomqvist (r) zorgde voor de 0-1.

2. 62' - Verv. Olivia Schough door Lina Hurtig
  3. 66' - Doelpunt - Rebecka Blomqvist (0 - 1)
  4. 69' - Geel - Rebecka Blomqvist
  5. 71' - Verv. Julieta Cruz door Gabriela Chávez
  6. 71' - Verv. Camila Gómez Ares door Dalila Ippólito
  7. 76' - Verv. Sofia Jakobsson door Johanna Rytting Kaneryd
  8. 79' - Verv. Daiana Falfán door Yamila Rodríguez
  9. 79' - Verv. Mariana Larroquette door Érica Lonigro
  10. 90' - Doelpunt strafschop - Elin Rubensson (0 - 2)
  11. 90+3' - Verv. Madelen Janogy door Stina Blackstenius
FIFA Vrouwen Wereldkampioenschap - speeldag 3 - 02/08/23 - 9:00
66'
Rebecka Blomqvist
0 - 1
66'
90'
Elin Rubensson
0 - 2
90'

Zweden heeft Groep G afgesloten met 9 op 9. Tegen Argentinië kregen 9 basisspeelsters van de vorige wedstrijd rust. Dat stopte de Zweedse machine niet, het won met 0-2. Blomqvist opende de score midden in de tweede helft, op het einde besliste een strafschop de wedstrijd. Argentinië eindigt zo de groep op de laatste plaats, Zweden is groepswinnaar.

Zweden was dankzij 2 overwinningen voor de wedstrijd, behoudens een doelpuntenfestijn bij Italië, al zeker van de eerste plaats in groep G.

De Zweedse bondscoach wisselde dus maar liefst 9 namen in vergelijking met de vorige groepsmatch. Argentinië had alleen bij winst nog een waterkans op de kwalificatie.

Beide landen zorgden voor een saaie pot voetbal, die pas in de tweede helft een beetje openbrak. Blomqvist zette na iets meer dan een uur spelen Zweden op voorsprong. Bij Argentinië sijpelde het geloof weg, voor Zweden moest niets meer.

Het zorgde ervoor dat er niet veel meer gebeurde, tot op het einde Zweden nog een penalty kreeg. Rubensson zette deze om en schonk haar land zo zekerheid over de 9 op 9.

Argentinië moet met slechts 1 punt als laatste van de groep terug naar huis, Zweden neemt het zondag in de 1/8e finales op tegen de VS in een onvervalste topaffiche.