90+5'
Rebecka Blomqvist
90+5'
5 - 0

Op het WK voetbal heeft Zweden getoond dat het klaar is voor de eindstrijd. De Zweedse vrouwen, vooraf gezien als schaduwfavorieten, blikten Italië in met 5-0. Uitblinkster was centrale verdediger Amanda Ilestedt met twee doelpunten. Zweden is op deze manier zeker van een plek in de volgende ronde.

Italië en Zweden hadden beiden hun eerste wedstrijd gewonnen en konden dus vol vertrouwen uitkijken naar de onderlinge confrontatie. De eerste helft ging lang gelijk op, tot Zweden vlak voor rust versnelde.

Met 3 doelpunten op 7 minuten werd Italië nog voor de rust uitgeteld. Vlak na rust diepte Ilestedt, die ook de 1-0 voor haar rekening genome had, de score uit. Het slotakkoord was voor Rebecka Blomqvist, ze zorgde diep in de extra tijd voor de 5-0.

Zweden is met 6 op 6 zeker van de 1/8e finales, Italië hoeft niet te panikeren en kan op de laatste speeldag aan een gelijkspel genoeg hebben voor kwalificatie. Met winst tegen Zuid-Afrika gaat Italië zeker door.